Marketingesből vegán privátséf. Bálint megtalálta miben tud kiteljesedni? [podcast]

Dátum

Megosztás

Kardos Bálinttal beszélgettem, akit eddig én szabadúszó marketingesként, digitális ninjaként mentettem le a mobilomban, de idén eléggé éles váltására lettem figyelmes. Egyszercsak azt látom vegán vacsoraesteket szervez barátainak, ismerőseinek, sőt abszolút idegeneknek is. Annyira, hogy például nem csak itthon, hanem Milánóban is szervezett vadidegeneknek ilyen privát vacsorát, amolyan vegán privátséf pozícióban. Érdekelt, hogy mi ez az új dolog, hogy lesz ebből pénze. Utóbbi azért is érdekelt, mert privát beszélgetéseinkben többször említette, hogy ebből még nem akar, csak hobbi. De közben látom, hogy ebből mintha már most kezdenek kinőni valami nagyobb. Hallgasd meg a podcastot! Ez jó kis beszélgetés volt!

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben is hamarosan, vagy az alábbi lejátszón keresztül.

A podcast rövid leírata, vázlata

Meg kell hallgatnod! Igazán belekérdezek a dolgokba.

Kardos Bálintot az Instagramon @akardosbalint -ként találod meg. 2018 óta ismerem, amikor is a Vodafone-tól kllépett azért, hogy szabadúszó marketinges legyen.

Először Instagram marketing szolgáltatást nyújtott, majd az ügyfélállomány és a tudás növekedésével sokrétűbb marketingmegbízásokat is el tudott vállalni. Elmondása szerint sok mindenbe belevág, de a lelkesedése hamar lankad. Azt is beszéltük az adásban, hogy ez szinte egy kicsit vállalkozói skill is, ha már lehet annak mondani. Próbálkozni kell, majd menni tovább.

2021-ben felfigyeltem úgy tavasz óta, hogy egyre többet posztol privát FB-ján és az Instagramján, hogy vegán vacsoraesteket szervez. Aztán egyre többször láttam erről posztot, sőt jótékonysággal egybekötött vacsorák is voltak, amit szemmel láthatóan sokak figyelmét felkeltették. Sőt néhány alakalom elég volt, hogy 500 000 forintnyi adományt összegyűjtsenek egy alapítványnak.

Itt érdekes megjegyezni, hogy itt nem volt semmiféle sales a posztjaiban, de mégis mindenki tudta miről van szó. Hm… Ezen gondolkodj majd el!

Közben kiment Milánóba úgy, hogy ott is szervezzen egy vacsoraesetet, amiből készített Youtube videót is (ide kattintva eléred). Na ez többek között az én szememet is felnyitotta, hogy Bálint itt valami nagyot kezd alkotni. Rajtam kívül itt ezen a ponton már tényleg sokan kérdezték, hogy Bálint akkor ez a csapásirány, ezzel fogsz foglalkozni?

Valahogy éreztem, hogy ebből mintha valami nagy dolog lenne, mert láthatóan sokan rá akartak csatlakozni Bálintra, az egész hype-ra, ami kezdett körülötte kialakulni.

A válasz az is, hogy igen. De a vacsoraestekből nem nagyon tud megélni, nehéz profitra fordítani. És ahogy ő fogalmaz, nagy a bekerülési költség, amit ő így nem szokott még, hiszen eddig digitális üzletekkel foglalkozott. Egyik szolgáltatása az olyan privátséfeskedés, hogy barátainak főz ebédet, amit éthordóban el is visz nekik.

Beszélgettünk arról, hogy akkor most lehetne-e ebből valamiféle influencerkedés. Megegyeztünk abban, hogy ő inkább content creator -ként hívná akkor magát, és ebben talán lát fantáziát, és lenne is kedve hozzá. Erről azért faggattam bővebben is. Például kiderült, hogy nemcsak poén az, hogy akár ő lehetne a vegán Fördős Zé (én mondtam neki többször is, amikor találkoztunk). Kezd egy TV-s szereplés körvonalazódni.

Fotó: Hermes Rivera / Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!