szombat, január 16, 2021

Másfélszeresére nő az olajár?

A Bloombergnek nyilatkozó Andrew John Hall olajkereskedő szerint 150 dollárig is elmehet az olaj ára az elkövetkező években. Szerinte az olajpala boom végéhez ér, és ez megemelheti az árfolyamot.

A következő ábrán látszik, hogy 2008 után nőtt meg újra dinamikusan az olajtermelés, és még a végén igaza is lehet Hallnak, mivel közeledik egy olyan szinthez, ahol anno volt olajválság. Na jó, az még messze van. Az is tény, hogy sajnos nem tudni még mennyi van, mindig találnak új lelőhelyeket.

olaj_termeles_aug

Lesz akkor 150 dollár az olajár? Akár lehet is, de tény folyamatosan olyan új technológiák jönnek, amik majd felváltják a lassuló olajpala kitermelést. Például az Audi olyan technológiát készített, amivel bioetanolt állít elő mesterséges körülmények között. Ehhez napfényt és szén-dioxidot használ fel. Erről itt olvashatsz bővebben, a 444.hu-sok jól összefoglalták.

Tehát a 150 dolláros ár nem valószínűsíthető, valószínűleg stagnál a 100 dollár körül, max 120-ig mehet el az elkövetkező években.

olaj_aug

Forrás: Bloomberg

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek