Másfélszeresére nő az olajár?

A Bloombergnek nyilatkozó Andrew John Hall olajkereskedő szerint 150 dollárig is elmehet az olaj ára az elkövetkező években. Szerinte az olajpala boom végéhez ér, és ez megemelheti az árfolyamot.

A következő ábrán látszik, hogy 2008 után nőtt meg újra dinamikusan az olajtermelés, és még a végén igaza is lehet Hallnak, mivel közeledik egy olyan szinthez, ahol anno volt olajválság. Na jó, az még messze van. Az is tény, hogy sajnos nem tudni még mennyi van, mindig találnak új lelőhelyeket.

olaj_termeles_aug

Lesz akkor 150 dollár az olajár? Akár lehet is, de tény folyamatosan olyan új technológiák jönnek, amik majd felváltják a lassuló olajpala kitermelést. Például az Audi olyan technológiát készített, amivel bioetanolt állít elő mesterséges körülmények között. Ehhez napfényt és szén-dioxidot használ fel. Erről itt olvashatsz bővebben, a 444.hu-sok jól összefoglalták.

Tehát a 150 dolláros ár nem valószínűsíthető, valószínűleg stagnál a 100 dollár körül, max 120-ig mehet el az elkövetkező években.

olaj_aug

Forrás: Bloomberg

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!