Meddig erősödik a dollár?

Előző cikkünkben már említettük, hogy sok elemző további dollár erősödést vár. Az árfolyam jelenleg megtorpant és 1,27 és 1,25 között oldalazik. Olyan szinten van, ahol nagyobb korrekció, de akár további esés is lehet. Ha a tényeket nézzük, akkor több okot látunk a dollár erősödésére, mint gyengülésére. Nem csak az euróval szemben, hanem a rubellel, forinttal szemben is inkább dollár erősödést várnak az elemzők.

A globális gazdasági hangulat a devizák szempontjából most nem olyan jó, inkább mindenki a dollárt preferálja. A kamatok alacsonyak, így biztonságosabb devizát választanak. Az európai gazdaság se dübörög úgy, hogy az vonzza a befektetőket, és jelenleg az EKB is inkább euró gyengülést szeretne.

Az amerikai jegybank még 1 évig biztosan alacsonyan tartja a kamatot, sőt utána se gondolom, hogy drasztikus emelés lenne. Ez az ok viszont a gyengülést erősítené, de véleményem szerint ebben a szituációban az az összefüggés, hogy alacsony alapkamat = gyengülő deviza nem állja meg a helyét. (Más devizánál lehet, pl forint)

eurusd_okt

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!