Mi lesz év végig a forinttal?

A forint egy kicsit erősödni tudott a térségbeli devizákhoz képest, de még így is nagyon gyenge. Az alapkamat csökkentés végül elérte eredményét, és tartósan 300 felett maradt a forint az euróval szemben.

Mi várható decemberben?
A fenti ábrán is látható, hogy hiába vettek fel a külföldiek forint melletti pozíciót többségében, a forint nem tudott erősödni, és 300 alá csökkenni. A swap, azaz napi kamat sem fizet már sokat, így a külföldi tőkének sem vonzó forintban tartani a pénzt, inkább a dollár felé megy mindenki. A dollárral szemben többet is gyengült a forint. Jelenleg 246 Ft egy dollár, az euróval szemben azért állunk jól, mert az euró is gyenge az utóbb időszakban a több devizával szemben.

Már régebbi cikkekben is írtuk, hogy FX-swap ügyleteket hajt végre az MNB, és most már nagyobb mértékben, mint eddig (az alábbi ábrán is látszik)

fxswap

A véleményünk továbbra sem változott, a dollárral szemben már teljesen látszik a gyenge forint, míg az eurón más a helyzet, ott egy kis euró erősödés után fog kitisztulni a kép. Mennyi lesz a forint? 310 fölé is mehet tartósan.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!