Miért használjam a BUXA mobilpénztárcát?

A múlt héten volt egy vitám az egyik munkatársammal, én éppen a Buxa mobilpénztárcával fizettem, és nem értette miért jó ez. Jöttek sorban az érvek, ellenérvek. Én, mint felhasználó persze, hogy a Buxa mellé álltam érveimmel. Munkatársam felvetése teljesen jogos volt pár esetben. Ő, amit látott, hogy ugyanannyi idő vele fizetni, mintha bankkártyám lenne, ezt teljesen aláírom. Igaz amikor már egy helyen fizettünk, utána már nagyon gyors, ez volt az én ignorálásom. Majd mondtam neki, de hát a bankkártyádról le tudják venni a pénzt, míg mobilpénztárcáról nehezen. Ez az egyik legnagyobb érv talán a Buxa és a hasonló fizetési megoldások mellett. A biztonság.

Ha kirabolnak akkor a készpénzt könnyedén el tudják venni, sőt a bankkártya adatok sincsenek biztonságban. Mennyi olyan esetet hallani, hogy külföldi országokban vesznek le róla pénzt, mivel könnyedén lemásolták, a pin kódolt ellopták. Oké ezt eddig én nyertem.

Munkatársam belekötött abba, hogyrá kell tölteni a pénzt a Buxa-ra utalással. Ezt sajnos ignorálni nem tudtam, tény, hogy ez máshogy nem megy, maximum ha mi kapunk pénzt, mert valaki vett tőlünk valamit, vagy ismerős küldött egy kisebb összeget…..

buxa_how

Az egyik legnagyobb érvemre nem tudott mit mondani, hogy a telefont mindig magamnál tartom. Oké, igazából lefixáltuk, hogy igen, érdemes kipróbálni és használni, sőt egy alternatíva lehet számunkra a készpénz és a bankkártya mellett. Ezenkívül még előnye, hogy egymás között tudunk pénzt küldeni azonnal. Szemben egy bankkártyával, ahol a havernak hiába is akarnék, nem tudok pénzt küldeni olyan egyszerűen, mint a Buxával.

Anonim? Hát részben igen. Mobiltelefonszámmal használod, azzal tudnak maximum azonosítani, na jó nem csak azzal. Mert ha pénzt küldesz rá, a pénz küldő bankszámláját tudják ellenőrizni. Bár ezt a mobilfizetést nem több százezres vásárlásokra fogjuk használni, hanem napi bevásárlásra. Tehát ha a NAV elöl bujkálunk attól még lehet használni.

Aztán elkezdtük a céges oldalt is nézni, Vajon megéri egy boltnak, üzletnek? Elsőre egyetértettünk, mivel kezdési akcióban 10%-ot visszaadnak a vásárlásainkból, márpedig az is valami. Havi 5-6 ezer Ft-ot is jelenthet. Tehát egy boltosnak vevőcsalogató lehet ez. Persze hátrány, hogy még egy fizetési eszköz, plusz könyvelés, de hát a vevőért mindent.

Aztán rátértünk arra, hogy míg nálunk a bankkártyát is sok időbe telt megszokniuk az embereknek, akkor rájöttünk van még mit reklámozni a mobilfizetésen is, és idő kell míg elterjed. Bár vicces sztori, hogy ehhez képest a fejletlenebb Ugandában már régóta jelen van a mobilfizetés (Erről itt olvashatsz) Vannak viszont olyan területek ahol jó lehet, például vaterás vásárlás, vagy apróhirdetési oldalakon hasznos lehet, és a felhasználók hamar megtudják kapni a pénzüket.

Minden területhez fel lehet hozni előnyt és hátrányt is. A végén arra jutottunk megéri használni, és jó dolog ha a buxánkban is van egy kis pénz.

Nézd meg a Buxa honlapját, és próbáld ki az applikációt.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!