szombat, január 16, 2021

Miért jobb az ezüst az aranynál?

Márciusban írtunk az ezüstről, hogy milyen alacsony szinten van, és hogy emelkedés várható az árfolyamában. Azóta csak 5%-ot tudott emelkedni, és ha az előtte lévő szinteket nézzük, ez még elenyésző százalék. Az elemzők tényként kezelik azt, hogy az arany és az ezüst árfolyama együtt mozog. Jelenleg a két nemesfém árfolyamának aránya 67 (aranyár osztva ezüst árral). Ez nagyon magas szám, ez is jelzi, hogy az ezüst alul van értékelve az arannyal szemben.

[sam id=”7″ codes=”true”] Hirdetés
Az ezüst árfolyamában az is érdekes, hogy a kereslet dinamikusan nőtt, például az ezüst rudak és érmék iránt 76% magasabb volt 2013-ban mint előző évben, sőt az ékszer iránti kereslet is 10%-kal volt magasabb. Az árfolyam pedig még mindig nagyon alacsonyan van. A várakozások szerint az ipari kereslet is növekedni fog ebben az évben, mivel a recesszióból a legtöbb gazdaság már kifelé tart. A kínálat viszont csökkent, mivel az alacsony ezüst ár mellett nem éri meg sok bányának kitermelnie az ezüstöt. Tehát a bővülő keresletet nem tudja kielégíteni az alacsony szinten lévő kínálat. Ez felhajtja az árat, majd így a bányáknak megéri kitermelni a nemesfémet. Tehát rally előtt állhat az árfolyam, és a 21 dolláros árról 35 dollárig is elmehet az elkövetkező 1-3 évben. 66%-os emelkedést fog ez jelenteni.

 

 

ezust_juli

Forrás: finviz.com

Ez is érdekelhet téged:
Aranyat venni vagy eladni? Megéri egyáltalán?

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek