Mikor fogják átvenni a robotok a munkád? Itt egy előrejelzés

352 mesterséges intelligenciát (AI-t) kutató megkérdezésével elkészítették annak az előrejelzést, hogy a robotok milyen területeken tudja kiváltani az embert, vagy részfeladatokat. 2050-re már a híreket a robotok írják? 2025-re egyszerűen meg tudnak írni egy szakdolgozatot, vagy legalább egy esszét? A kutatás szerint 2136-ra (nincs az ábrán), amit lehet automatizálni azt bizony a robotok ki fogják váltani, sőt a legtöbb munkahelyet is.

Nézd meg az ábrát (kép alatt folytatom)!

bi-graphicsmachines

Megállja a helyét az előrejelzés?
Nagy százalék az esély rá. A Facebook mesterséges intelligenciával csevegő robotjai például saját nyelvet fejlesztettek ki rövid idő alatt. A fejlesztők annyira megijedtek, hogy le is állították a chatrobotokat. Az önvezető autókat, kamionokat már tesztelik, így nem meglepő, hogy ezen a területet hamarabb el fogja érni a változás (lásd az ábrát).
Természetesen ezzel új munkahelyek is létre jönnek, és olyan hosszú távú előrejelzés, amiben minden bizonnyal hiba is fog csúszni, így nem kell annyira kétségbe esni. Illetve a kormányoknak is lesz egy-két beleszólása magába a robotosításba.

Kiemelt kép: obamawhitehouse.archives.gov
Forrás: Business Insider

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!