Milyen programmal tervezzünk saját 3D-s modellt?

Ha magunk szeretnénk megtervezni saját tárgyunkat, és azt kinyomtatni, vagy kinyomtattatni, akkor meg kell tanulunk valamelyik 3D tervező szoftvert. A hazai 3D nyomtató cégeknél fel is tettük a kérdést, ők mit használnak, mit ajánlanak, mit nem.

Egyet mindenki ki emelt, hogy a SketchUp programot nem ajánlják. Lehet, hogy egyszerű a kezelése, de nem lesznek olyan jók a tárgyak, és nekik is sok dolguk van utána, míg sikerül kinyomtatniuk az adott tárgyat.

Egybehangzóan kiemelték a Blender nevű szoftvert, ami ingyenes is, könnyű elsajátítani. Ezzel már lehet komolyabb tárgyakat, alakzatokat is tervezni, a program kiszolgálja a kezdők és a profik igényeit is.

Fizetősök közül a ZBrush-t emelték ki, más a felülete, mint a Blendernek, de ugyanígy elsajátítható. Az ára forintban 200 ezer Ft.

Mi a Blendert próbáltuk ki. Biztosan nem mondunk újat, de egy-két youtube tutoriált végignézve könyebben elsajátíthatjuk a progit.
Pl itt egy videó:

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!