KezdőlapGazdaság és üzletMilyen programmal tervezzünk saját 3D-s modellt?

Milyen programmal tervezzünk saját 3D-s modellt?

-

Ha magunk szeretnénk megtervezni saját tárgyunkat, és azt kinyomtatni, vagy kinyomtattatni, akkor meg kell tanulunk valamelyik 3D tervező szoftvert. A hazai 3D nyomtató cégeknél fel is tettük a kérdést, ők mit használnak, mit ajánlanak, mit nem.

Egyet mindenki ki emelt, hogy a SketchUp programot nem ajánlják. Lehet, hogy egyszerű a kezelése, de nem lesznek olyan jók a tárgyak, és nekik is sok dolguk van utána, míg sikerül kinyomtatniuk az adott tárgyat.

Egybehangzóan kiemelték a Blender nevű szoftvert, ami ingyenes is, könnyű elsajátítani. Ezzel már lehet komolyabb tárgyakat, alakzatokat is tervezni, a program kiszolgálja a kezdők és a profik igényeit is.

Fizetősök közül a ZBrush-t emelték ki, más a felülete, mint a Blendernek, de ugyanígy elsajátítható. Az ára forintban 200 ezer Ft.

Mi a Blendert próbáltuk ki. Biztosan nem mondunk újat, de egy-két youtube tutoriált végignézve könyebben elsajátíthatjuk a progit.
Pl itt egy videó:

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek