KezdőlapGazdaság és üzletMire költeném a lottóötöst? Mondjuk 1-2 milliárd forintot?

Mire költeném a lottóötöst? Mondjuk 1-2 milliárd forintot?

-

Hallottál már arról, hogy a legtöbb nagy lottónyertes a pénznyeremény utáni néhány évben már feléli a megnyert összeget, sőt, sokan még rosszabb életkörülménybe kerülnek, mint előtte voltak? Ha már üzleti oldal a Minner, gondoltam leírom, hogy én mire költeném most, így tisztán látva a dolgokat. Valószínűleg az eufória közepette kicsit változnának az arányok, de az itt leírt gondolatmenetet próbálnám követni, vagy legalább ahhoz hasonlót alkalmazni. Jöjjenek is a tippjeim!

Remélem el fogsz oda jutni, hogy meg kell nyitnod majd újra ezt a cikket 🙂

Jó pár milliót elszórnék

Ne gondold, hogy én nem szórnám a pénzt. Dehogynem! Ez természetes. Ott van a pénz előttem, a számlámon. Hmmmm! Az biztos, hogy 2-5 milliót olyan hamar elköltenék, hogy stopperrel mérném 🙂 És nem bánnám meg! Ezt mindenkinek javaslom is. Egyébként lehet, hogy lenne az 10 millió is, amit így elköltenék. Utaznék, teniszeznék, golfoznék, vitorlástanfolyamra mennék…

Ingatlanvásárlás

Oké! Ez alap. Ehhez még pénzügyi diploma sem kell, igaz? Szóval vennék 2-3 ingatlant. Egyet, amiben laknék, kettőt pedig befektetési céllal. Ezt a cikket én is elő fogom venni, ha véletlen nyerek, mert bele kell verni a fejembe, hogy: “Hééé Mándó! A rezsire figyelj! Ne vegyél olyan ingatlant, amit 10-15 évig sem tudsz majd fenntartani!” Szóval igen, bele kell kalkulálni, hogy akár el is mehet a pénz másra.

Idő – pénzt is nyernék, de legfőképpen időt

Lehet, hogy ez furcsa lesz számodra, de én legfőképpen annak örülnék, hogy rengeteg időt nyernék. Ezt azért is mondom neked, mert jelenleg 150%-ban dolgozom, ami azt jelenti, hogy pont olyanra jut kevesebb időm, mint a kapcsolatépítés, rendezvényekre járás. Itt főleg üzleti rendezvényekre gondolok. Ó és mennyi könyvet ki tudnék olvasni, ha nem kellene másra költeni. De ami ennél is fontosabb, és következik ezekből.

Folytatjuk! De, még a tartalom után egészen biztosan ez a cikk is érdekes lesz számodra! Csalás a lottósorsolás itthon? Ki viszi el a pénzt? Nézzük a számokat

Kapcsolatépítés – kapcsolati tőke

Szóval akkor: van pénzem, így van időm! Jeee! Akkor jut idő arra, hogy elmenjek még több rendezvényre, sőt, még több fizetős üzleti rendezvényre. Aztán ott van, hogy még többet járnék színházba, operába. Szóval olyan helyekre, ahol tudom növelni a kapcsolati tőkémet, illetve körülvehetem magam sikeres és gazdag emberekkel, mivel később ezt kamatoztatni tudom. Tárgyalni, kávézni járnék, befektetőkkel beszélnék meg találkozókat. Ez arra az esetre is jó, ha véletlen elmenne az összes pénz.

Utazás mint befektetés

Azon gondolkodtam, hogy ezt hová is írjam, de inkább külön bekezdésbe szedtem. Véleményem szerint az utazás ebben az esetben egy befektetés is egyben. Miért? Valószínűleg 1 év lottóeufória után újra az üzleti életben aktívan folytatnám a munkát, tehát kellenek az új inspirációk, tudás… Ezt például utazások alkalmával szerezném meg. Megismernék kultúrákat, más országok szokásait, piacát, érdeklődési köröket… Eszméletlen sokat érne, főleg a startup befektetéseim miatt is 🙂

Befektetések

  • Az ingatlant már kiveséztük, ugye arra elmegy alsó hangon 100 millió forint + rezsi. Szóval az 1-2 milliárdból azért van még.
  • Állampapír – erre mindenképpen szánnék kb. 100 milliót
  • Részvények. Na igen! Ha régóta követed a Minnert, akkor tudod, hogy egyébként is nagyon imádom a részvénypiacot, a tőzsdei kereskedést. Egyrészt hazai részvényekből is bezsákolnék (pl. Kulcs-Soft, 1,5 éve volt már tipp a Minneren, azóta 30%-ot hozott osztalékkal együtt.)
    Egyébként a tőzsdén az alábbi cikkben leírtak szerint fektetnék be lottóötös esetén is kb 200-300 millió forintot. Mindenképpen 2-3-szor többet szánnék rá, mint ingatlanvásárlásra (bár ebben az állampapír is benne van): Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva
  • Startupok, induló vállalkozások: kb 70-100 milliót fektetnék friss vagy induló startupokba. Így még legalább úgy is érezném, hogy dolgozom. Elvégre aktívan részt is vennék ezekben a startupokban vagy hazai új vállalkozásokban. Sőt, lehetséges az is, hogy egy kockázati tőkealapot hoznék létre részben az én pénzemmel, de keresnék más befektetőket is.

Abbahagynám a Minnert?

Nem! Mert imádom. Az fix, hogy 1 hónapig rá se néznék, és előre írnék cikkeket, vagy felbérelnék valakit. Menne tovább a biznisz, valószínűleg azonnal nyitnék a nemzetközi piac felé is (ami egyébként 3-5 év múlva lenne csak). A fent említett startupokba való befektetés is a Minnerhez lenne köthető. Szóval vinném tovább! Illetve azonnal megnyitnám a Minner központot, és annyi embert vennék fel, amennyit csak tudnék.

(x) Szeretnél még jobban felkészülni? A Minner videós oktatásai segítenek. Ezeket ajánlom: 

Kapcsolódó cikk: Csalás a lottósorsolás itthon? Ki viszi el a pénzt? Nézzük a számokat

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek