Mire költeném a lottóötöst? Mondjuk 1-2 milliárd forintot?

Hallottál már arról, hogy a legtöbb nagy lottónyertes a pénznyeremény utáni néhány évben már feléli a megnyert összeget, sőt, sokan még rosszabb életkörülménybe kerülnek, mint előtte voltak? Ha már üzleti oldal a Minner, gondoltam leírom, hogy én mire költeném most, így tisztán látva a dolgokat. Valószínűleg az eufória közepette kicsit változnának az arányok, de az itt leírt gondolatmenetet próbálnám követni, vagy legalább ahhoz hasonlót alkalmazni. Jöjjenek is a tippjeim!

Remélem el fogsz oda jutni, hogy meg kell nyitnod majd újra ezt a cikket 🙂

Jó pár milliót elszórnék

Ne gondold, hogy én nem szórnám a pénzt. Dehogynem! Ez természetes. Ott van a pénz előttem, a számlámon. Hmmmm! Az biztos, hogy 2-5 milliót olyan hamar elköltenék, hogy stopperrel mérném 🙂 És nem bánnám meg! Ezt mindenkinek javaslom is. Egyébként lehet, hogy lenne az 10 millió is, amit így elköltenék. Utaznék, teniszeznék, golfoznék, vitorlástanfolyamra mennék…

Ingatlanvásárlás

Oké! Ez alap. Ehhez még pénzügyi diploma sem kell, igaz? Szóval vennék 2-3 ingatlant. Egyet, amiben laknék, kettőt pedig befektetési céllal. Ezt a cikket én is elő fogom venni, ha véletlen nyerek, mert bele kell verni a fejembe, hogy: “Hééé Mándó! A rezsire figyelj! Ne vegyél olyan ingatlant, amit 10-15 évig sem tudsz majd fenntartani!” Szóval igen, bele kell kalkulálni, hogy akár el is mehet a pénz másra.

Idő – pénzt is nyernék, de legfőképpen időt

Lehet, hogy ez furcsa lesz számodra, de én legfőképpen annak örülnék, hogy rengeteg időt nyernék. Ezt azért is mondom neked, mert jelenleg 150%-ban dolgozom, ami azt jelenti, hogy pont olyanra jut kevesebb időm, mint a kapcsolatépítés, rendezvényekre járás. Itt főleg üzleti rendezvényekre gondolok. Ó és mennyi könyvet ki tudnék olvasni, ha nem kellene másra költeni. De ami ennél is fontosabb, és következik ezekből.

Folytatjuk! De, még a tartalom után egészen biztosan ez a cikk is érdekes lesz számodra! Csalás a lottósorsolás itthon? Ki viszi el a pénzt? Nézzük a számokat

Kapcsolatépítés – kapcsolati tőke

Szóval akkor: van pénzem, így van időm! Jeee! Akkor jut idő arra, hogy elmenjek még több rendezvényre, sőt, még több fizetős üzleti rendezvényre. Aztán ott van, hogy még többet járnék színházba, operába. Szóval olyan helyekre, ahol tudom növelni a kapcsolati tőkémet, illetve körülvehetem magam sikeres és gazdag emberekkel, mivel később ezt kamatoztatni tudom. Tárgyalni, kávézni járnék, befektetőkkel beszélnék meg találkozókat. Ez arra az esetre is jó, ha véletlen elmenne az összes pénz.

Utazás mint befektetés

Azon gondolkodtam, hogy ezt hová is írjam, de inkább külön bekezdésbe szedtem. Véleményem szerint az utazás ebben az esetben egy befektetés is egyben. Miért? Valószínűleg 1 év lottóeufória után újra az üzleti életben aktívan folytatnám a munkát, tehát kellenek az új inspirációk, tudás… Ezt például utazások alkalmával szerezném meg. Megismernék kultúrákat, más országok szokásait, piacát, érdeklődési köröket… Eszméletlen sokat érne, főleg a startup befektetéseim miatt is 🙂

Befektetések

 • Az ingatlant már kiveséztük, ugye arra elmegy alsó hangon 100 millió forint + rezsi. Szóval az 1-2 milliárdból azért van még.
 • Állampapír – erre mindenképpen szánnék kb. 100 milliót
 • Részvények. Na igen! Ha régóta követed a Minnert, akkor tudod, hogy egyébként is nagyon imádom a részvénypiacot, a tőzsdei kereskedést. Egyrészt hazai részvényekből is bezsákolnék (pl. Kulcs-Soft, 1,5 éve volt már tipp a Minneren, azóta 30%-ot hozott osztalékkal együtt.)
  Egyébként a tőzsdén az alábbi cikkben leírtak szerint fektetnék be lottóötös esetén is kb 200-300 millió forintot. Mindenképpen 2-3-szor többet szánnék rá, mint ingatlanvásárlásra (bár ebben az állampapír is benne van): Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva
 • Startupok, induló vállalkozások: kb 70-100 milliót fektetnék friss vagy induló startupokba. Így még legalább úgy is érezném, hogy dolgozom. Elvégre aktívan részt is vennék ezekben a startupokban vagy hazai új vállalkozásokban. Sőt, lehetséges az is, hogy egy kockázati tőkealapot hoznék létre részben az én pénzemmel, de keresnék más befektetőket is.

Abbahagynám a Minnert?

Nem! Mert imádom. Az fix, hogy 1 hónapig rá se néznék, és előre írnék cikkeket, vagy felbérelnék valakit. Menne tovább a biznisz, valószínűleg azonnal nyitnék a nemzetközi piac felé is (ami egyébként 3-5 év múlva lenne csak). A fent említett startupokba való befektetés is a Minnerhez lenne köthető. Szóval vinném tovább! Illetve azonnal megnyitnám a Minner központot, és annyi embert vennék fel, amennyit csak tudnék.

(x) Szeretnél még jobban felkészülni? A Minner videós oktatásai segítenek. Ezeket ajánlom: 

Kapcsolódó cikk: Csalás a lottósorsolás itthon? Ki viszi el a pénzt? Nézzük a számokat

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek