Most érdemes ezüstöt venni?

Óriási csökkenési hullám rázta meg az utóbbi hónapokban a nemesfémek piacát. A befektetők az ezüstből is elkezdték kivenni a tőkéjüket. Az emelkedő részvényárak is kihatnak a nemesfémekre, persze nem csak ezzel magyarázható.

Az elmúlt időszakban tovább folytatódott az ezüst esése is. De mi  történt? A befektetők elpártoltak tőle, a befektetéseiket más eszközökben tartják. Az alábbi ábrán látható, hogy a 2010-2011-es szintekre csökkent az árfolyam. Érdemes e ezüstöt venni? Alulárazott az ezüst, így egy jó vételi lehetőség kínálkozik előttünk, akár 50%-os emelkedés előtt is állhat az árfolyam.

Az alacsony ár a bányáknak sem kedvez, mivel ilyen alacsony áron sok bányában nem éri meg kitermelni. Sok olyan bányát megnyitottak 30 és 35 dollár közötti árfolyamnál, ahol költségesebb a termelés, most ezeket veszélyezteti az alacsony ár. A fizikai ezüst iránt viszont még mindig nő a kereslet, tehát érdekes az, hogy most csökken az árfolyam.

 

ezust_okt

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!