KezdőlapGazdaság és üzletMost érdemes ezüstöt venni?

Most érdemes ezüstöt venni?

-

Óriási csökkenési hullám rázta meg az utóbbi hónapokban a nemesfémek piacát. A befektetők az ezüstből is elkezdték kivenni a tőkéjüket. Az emelkedő részvényárak is kihatnak a nemesfémekre, persze nem csak ezzel magyarázható.

Az elmúlt időszakban tovább folytatódott az ezüst esése is. De mi  történt? A befektetők elpártoltak tőle, a befektetéseiket más eszközökben tartják. Az alábbi ábrán látható, hogy a 2010-2011-es szintekre csökkent az árfolyam. Érdemes e ezüstöt venni? Alulárazott az ezüst, így egy jó vételi lehetőség kínálkozik előttünk, akár 50%-os emelkedés előtt is állhat az árfolyam.

Az alacsony ár a bányáknak sem kedvez, mivel ilyen alacsony áron sok bányában nem éri meg kitermelni. Sok olyan bányát megnyitottak 30 és 35 dollár közötti árfolyamnál, ahol költségesebb a termelés, most ezeket veszélyezteti az alacsony ár. A fizikai ezüst iránt viszont még mindig nő a kereslet, tehát érdekes az, hogy most csökken az árfolyam.

 

ezust_okt

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek