péntek, január 15, 2021

Most már 99%-ban biztos, hogy megvan a bitcoin feltalálója

Nemrég a Wired nyomozásából már egyszer felreppent a hír, hogy az ausztrál Craig Steven Wright a bitcoin megalkotója. Eddig tagadta Craig, hogy ő találta fel a blockchain technológiát és ezzel együtt a bitcoint is, de most a nyilvánosság elé lépett (főleg azért, mert annyian zaklatták a kérdéssel, elege lett). Bizonyítékait a BBC-nek, az Economistnak is megmutatta, így most már 99%-ban biztosak lehetünk benne, hogy ő a bitcoin kitalálója. Miért érdekes ez?

Hát egyrészt azért is, mert így kiderülhet, hogy vajon az alapító ténylegesen millió dollárokon ül vagy sem. Ez persze a bulvár része a történetnek, fontosabb inkább az, hogy a bankok fel tudják venni a kapcsolatot az egész blockchain technológia megalkotójával. Igen, a legviccesebb az egészben, hogy a bitcoin elvileg azért jött létre, hogy  a bankoktól elvegyenek egy kis szeletet, és ne függjünk annyira tőlük, aztán kiderült, hogy a blockchain technológiát a bankok tudják a legjobban kihasználni. Több milliárd dollárt spórolhatnak a bankok azzal, ha beépítik a könyvelésükbe, a tranzakciók lebonyolításába a bitcoinhoz hasonló “elszámolási” rendszert.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
OneCoin piramisjáték, átverés, vagy tényleg jó biznisz? Kiderül!

Forrás: BBCEconomist

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek