Most már 99%-ban biztos, hogy megvan a bitcoin feltalálója

Nemrég a Wired nyomozásából már egyszer felreppent a hír, hogy az ausztrál Craig Steven Wright a bitcoin megalkotója. Eddig tagadta Craig, hogy ő találta fel a blockchain technológiát és ezzel együtt a bitcoint is, de most a nyilvánosság elé lépett (főleg azért, mert annyian zaklatták a kérdéssel, elege lett). Bizonyítékait a BBC-nek, az Economistnak is megmutatta, így most már 99%-ban biztosak lehetünk benne, hogy ő a bitcoin kitalálója. Miért érdekes ez?

Hát egyrészt azért is, mert így kiderülhet, hogy vajon az alapító ténylegesen millió dollárokon ül vagy sem. Ez persze a bulvár része a történetnek, fontosabb inkább az, hogy a bankok fel tudják venni a kapcsolatot az egész blockchain technológia megalkotójával. Igen, a legviccesebb az egészben, hogy a bitcoin elvileg azért jött létre, hogy  a bankoktól elvegyenek egy kis szeletet, és ne függjünk annyira tőlük, aztán kiderült, hogy a blockchain technológiát a bankok tudják a legjobban kihasználni. Több milliárd dollárt spórolhatnak a bankok azzal, ha beépítik a könyvelésükbe, a tranzakciók lebonyolításába a bitcoinhoz hasonló “elszámolási” rendszert.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
OneCoin piramisjáték, átverés, vagy tényleg jó biznisz? Kiderül!

Forrás: BBCEconomist

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!