NFC névjegykártya – Jobb és hatásosabb, mint a QR kód. Megéri NFC névjegykártyát csináltatni? Mit tud? Miért jó? Mennyibe kerül?

Sokan azt gondolták, hogy a QR kód majd egy kicsi felrázza a névjegykártyák életét. Aztán kiderült, kicsit körülményes is használni, nem mindenki akarja letölteni a QR kód olvasó appot… A QR kód névjegykártyán való használatáról így megoszlanak a vélemények, a Névjegykirály erről szóló blogbejegyzésében többet is olvashatsz. (kattints ide!) Most viszont térjünk rá az NFC technológiára.

NFC chip - fotó: Wikipédia
NFC chip – fotó: Wikipédia

Már minden újabb okostelefonban ott van az NFC technológia (a te mobilodba is valószínűleg, be van építve). Mivel hozzátartozik a készülékhez, így nem kell letölteni applikációt, hogy ki tudjuk használni az “új” technológiát. A mobiltelefonod így le tudja olvasni az adatokat olyan tárgyakról (plakát, könyv, névjegy, tábla…), amik NFC chipet használnak. Az NFC adatküldést, adatcserét tesz lehetővé, amennyiben nagyon közel (néhány centi, adott esetben fél centiméter távolságba) kerül az adott eszköz és az NFC chippel ellátott tárgy. Így jött képbe a névjegykártya. Mivel ezt a chipet egy vékony lapkának is tekinthetjük, könnyen “belepréselhető” két papír közé. Így bár vastagabb lesz a névjegy, de annál többet tud.

Az NFC technológia segítségével a névjegyünket csak egy mobil közelébe kell tenni (alá, fölé) és azonnal olyan adatokat tudunk elküldeni, mint:
– telefonkönyv adataink, név, telefonszám, emailcím és azonnal menteni is tudják a mobiljuk névjegyzékébe
– weboldal linkjét
– kép linkjét, kupon linkjét (mivel egy ilyen chip kevés adatot tud tárolni, illetve költséghatékonyság miatt sem érdemes képet egy az egyben átküldeni vele, mivel rossz minőségben történne az átvitel).
Az alábbi videó jól szemlélteti, mire is lehet használni. Alatta pedig kiderül, miért érdemes NFC névjegyet használni, és én miért rendeltem ilyen névjegykártyákat. És természetesen az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül.

Miért használj NFC -s névjegykártyát? Mennyibe kerül?

Mikor először hallottam, hogy van ez a technológia, azonnal arra gondoltam, vajon mire lehet használni, megéri-e, kell-e ez nekem. A Névjegykirály.hu adott egy minta NFC-s névjegyet, hogy lássam, hogyan működik. Abban az időszakban többször mentem tárgyalni, és a névjegytartómban ott volt. Miközben tárgyaltam, a beszélgetés elején átadtam a saját névjegyem, és többször megmutattam, hogy mit tudna egy NFC-s névjegy. Ez annyira szemléletes volt, hogy a találkozókon utána máris könnyű volt a kommunikáció, máris volt más téma is az adott üzleten kívül.

A felvezető után jöjjenek a tippek, miért is érdemes használni, és hogyan:

 1. Tehát első tippem az, hogy érdekessége miatt már mély benyomást tudsz kelteni a tárgyalópartneredben. És a fenti sztoriban mégcsak nem is a saját NFC névjegyemet használtam, mert az még nem készült el, hanem a Névjegykirály.hu bemutató darabját.
 2. Kiemelt partnereknek csak: Mivel nem olcsó egy darab ilyen névjegy (500-800 Ft / darab), így fel kell készülni arra, hogy nem mindenkinek adsz ilyet. Például konferenciákon nem ilyet osztogatok majd. Csakis olyan találkozókon, tárgyalásokon fogom átadni, ahol már komoly ügylet előtt állunk.
 3. NFC névjegy helyett / Weboldal promó kártya: Azt is kitaláltam, hogy csináltatok olyan NFC névjegyeket, amik valójában nem tartalmazzák majd az adataimat, csak egy Minner logót, piros színű lesz az egész, és ezenkívül az oldalhoz tartozó főbb kulcszavakat teszem rá hashtaggelve. #vállalkozás #marketing #üzlet #startup #vállalkozás_ötletek #motiváció
  Így találkozókon nem adom át ezt a kártyát, csak a mobiljához érintem az ügyfélnek, hogy azonnal betöltődik a böngészőjében a weboldal, a www.minner.hu. Csak egy eszköz lesz tehát.

Mennyibe kerül az NFC névjegykártya?

Mivel maga a chip pár száz (90-250 FT) forintba kerül, és azt még programozni is kell, továbbá megfelelő technológiával névjegykártyába tenni, így egy-egy darab 1700 forint lesz a végén.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Sőt, náluk NFC-s névjegykártya készítésére is lehetőséged lesz! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

 

Fotó: Vimeo

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek