Kezdőlap Gazdaság és üzlet Nigériát nem érinti az elöregedés

Nigériát nem érinti az elöregedés

-

A gazdaságilag fejlettebb országokat már megcsapta az elöregedés szele. Sok helyről hallani, hogy baj lesz, gondok lesznek, ezt nagyrészt sejtjük is már.

Japánban is ez a helyzet, sőt olyan drasztikusan elindul a népesség fogyás, mint máshol sehol. Hasonló témában írtunk már egy cikket, akkor arról írtunk, hogy a fiatalok keveset szeretkeznek, és ez demográfiai változásokat fog okozni. Az alábbi ábra jól szemlélteti a változásokat.
japan_demografia

Érdekes a kép viszont az USA-ban. Ott alig látszik változás, jó ideig ki fognak tartani, a bevándorlóknak köszönhetően is, tehát rájuk pont nem illik az a kép, hogy fejlett ország, és elöregedési problémákkal küszködnének az elkövetkező 10-20 évben.
amerika_demog

Nigériát pedig teljes egészében nem érinti, erre számíthattunk is, mivel a születéseket nem szabályozzák. Az emberek várható élettartama alacsony, ez az érték fele, mint a Japánoknál. Egyes elemzők szerint ezekből a demográfiai problémák megoldása lehet, hogy a Nigériához hasonló országokból több bevándorló érkezzen például Európába, Japánba. Másik megoldás a megtakarítások növelése, ösztönzése.

nigeria_demograf

 Forrás: lairdresearch

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek