Nigériát nem érinti az elöregedés

A gazdaságilag fejlettebb országokat már megcsapta az elöregedés szele. Sok helyről hallani, hogy baj lesz, gondok lesznek, ezt nagyrészt sejtjük is már.

Japánban is ez a helyzet, sőt olyan drasztikusan elindul a népesség fogyás, mint máshol sehol. Hasonló témában írtunk már egy cikket, akkor arról írtunk, hogy a fiatalok keveset szeretkeznek, és ez demográfiai változásokat fog okozni. Az alábbi ábra jól szemlélteti a változásokat.
japan_demografia

Érdekes a kép viszont az USA-ban. Ott alig látszik változás, jó ideig ki fognak tartani, a bevándorlóknak köszönhetően is, tehát rájuk pont nem illik az a kép, hogy fejlett ország, és elöregedési problémákkal küszködnének az elkövetkező 10-20 évben.
amerika_demog

Nigériát pedig teljes egészében nem érinti, erre számíthattunk is, mivel a születéseket nem szabályozzák. Az emberek várható élettartama alacsony, ez az érték fele, mint a Japánoknál. Egyes elemzők szerint ezekből a demográfiai problémák megoldása lehet, hogy a Nigériához hasonló országokból több bevándorló érkezzen például Európába, Japánba. Másik megoldás a megtakarítások növelése, ösztönzése.

nigeria_demograf

 Forrás: lairdresearch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!