Nyissunk magánklinikát egészségügyi tudás nélkül! Mozgásklinika franchise bemutató

Dátum

Megosztás

Ki ne szeretne profitálni az egészségügyből, sőt magánklinikát nyitni. Erre most lehetőségünk van a Mozgásklinika Franchise rendszeréhez csatlakozva. Czeglédi Tamással készítettem interjút, amelyben bemutatjuk a Mozgásklinika franchise lehetőséget. Egy manuálterápia és gyógytorna rendelő hálózatot fogunk most neked bemutatni, amely már több mint tíz éve fogadja a pácienseket. Most bővítik elérhető mozgásstúdióik számát franchise partnerek által. Mennyi pénz lehet ebben? Mit kell vállalnia egy vállalkozónak, befektetőnek, cégvezetőnek? Apropó, nem kell hozzá egészségügyi ismeret! Az interjú szövegesen is látható, de hosszabban a videóban, és podcastban találod meg az információkat. Érdemes meghallgatni, mert egy válságálló üzleti modellről hallhatsz.

A Mozgásklinika franchise weboldala (részletek és jelentkezés): mozgasklinika.hu/franchise/

Youtube-on itt találod az interjú, Spotify-on itt, Apple Podcast-ban itt, vagy az alábbi lejátszókon keresztül:

A beszélgetésben erről volt szó:

 • 0:00 Intro, bemutatkozás, mit csinál a Mozgásklinika?
 • 2:17 Ki a célcsoport? Klientúra?
 • 6:13 Milyen hosszú egy terápia?
 • 10:45 Alacsony beruházási költség, franchise
 • 19:40 Ki nyithat franchise-t? Ki az ideális partner?
 • 21:49 Franchise díj, százalék
 • 26:45 Hol nyithatok Mozgásklinikát?
 • 30:53 B2B-ban el lehet adni? Céges juttatás?
 • 33:08 Mennyibe kerül egy ilyen franchiset nyitni?
 • 38:40 Külföldi páciensek?
 • 39:54 Marketing támogatás. Közös marketing?
 • 48:11 Van kereslet erre?! Piaci körkép

Az interjú szövegesen. Hogyan lesz Mozgásklinika franchise-od?

A Mozgásklinika mint brand több mint 13 éve létezik. A vállalkozás szíve-lelke Szentiványi Rita (MSC gyógytornász-manuálterapeuta). Az interjú a cég stratégia vezetőjével Czeglédi Tamással készült.

Ki a célcsoport? Ki tartozik a Mozgásklinika klientúrájába?
A probléma és igénykörbe beletartozik a fogyasztók részéről a sportrehabilitáció, izomgyengeség, izomfájdalom, derékfájás, mozgáshiányból eredő problémák.

A prevenció ebben a szegmensben is közelít a nullához. Itt is a fogyasztók természetesen akkor jönnek már, ha fáj. A WHO friss adatai alapján a low back pain, vagyis a derékfájdalom az emberek 96%-át érinti, vagy találkozik a jelenséggel élete során, akár többször is.

A mozgásszegény munkakörök előrevetítik, hogy nagy számban találkoznak fájdalmakkal, problémákkal az emberek (lásd irodai munka). Viszont túlzás lenne azt mondani, hogy a fizikai munkásokat nem érinti, sőt lehet őket még jobban.

Amit még kiemelnénk, hogy itt élő külföldiek is nyitottak az ilyen szolgáltatásra.

Milyen hosszú egy terápia? Mi a szolgáltatás

Állapotfelmérés után azonnal el is kezdődik a terápia, 6-12 alkalom ideális esetben. Nem tüneteket akarnak megszüntetni, hanem a problémát is kezelni. Ahogy a műsorban kérdeztem és a választ meg is kaptam, hogy nem egy kemény TRX edzés, de természetesen aktív tevékenység a gyógytorna, manuálterápiánál természetesen ez nincs.

A hazai piacon az elhízás is komoly problémákat okoz, a fogyasztók mozgásszegény életmódja nincs jó hatással szervezetükre, szükségük lehet a leendő franchise szolgáltatásaidra.

Beruházási költség, franchise üzlet

Kis eszközberuházással meg lehet nyitni, ahogy majd látod a Mozgásklinika weboldalán is a képeket, hogy mit is használnak egy ilyen vállalkozásnál. A Mozgásklinika Franchise teljeskörű támogatást nyújt az engedélyek megszerzésében, a marketingben, üzleti és szakmai folyamatokban. Ahogy a franchiseoknál szoktuk mondani, kulcsrakész vállalkozást tudnak neked adni.

A franchise kézikönyv, vagyis a franchise vállalkozásod működési leírását a Mozgásklinika a Franchise szövetséggel közösen, az ő támogatásukkal együtt készítették el. Mondhatni az ott leírt működést lemásolva tudsz sikert elérni.

A Mozgásklinika franchise weboldala (részletek és jelentkezés): mozgasklinika.hu/franchise/

Kire lesz szükségünk? Mivel legtöbb esetben az olvasóink, Minner vállalkozók nem rendelkeznek ilyen irányú képesítéssel, így a közelünkben meg kell találni azokat a gyógytornászokat, akiket mi fel tudunk venni a cégünkbe. Ebben, vagyis a toborzásban is segítséget kapunk.

Ki nyithat franchise-t? Ki az ideális partner?

A piacismeret inkább jobban számít, hogy fel tudod-e mérni, hogy a környékeden ki csinál hasonlót, hol lehetne nyitni. És ha például másik városban nyitnál, akkor hamar kiderül, hogy lehet nincs is ott helyismereted. A jelentkezés során ahogyan te is mondhatsz igent vagy nemet, úgy a franchise átadó, vagyis a Mozgásklinika is elutasíthatja a partneri csatlakozásod.

Franchise díj, százalékok

Két részből áll, van egy csatlakozási díj + forgalom alapján 7% jutalék, amit a franhise partner fizet a Mozgásklinika anyacégnek. Ebben a díjban jelen pillanatban benne van a marketing díj is, és nincs egyéb költség a cég felé. Ez az összeg jól kalkulálható, ha nézünk más piacot, vagy a szokásos franchise jutalékot, akkor még alacsony összeget is kapunk.

Hol nyithatok Mozgásklinikát?

Az anyacég nem tartja meg saját magának a legjobb helyeket, ez igazán pozitív megoldás a cég részéről. Budapesten kerületenként egy lehet, megyeszékhelyeken pedig egyet (értsd egy partner nyithat, de akár ott többet). Most jelenleg Budapesten 3 klinika van, és te is nyithatsz a fővárosban is és még sok-sok helyen az országban.

Mennyi az összes belépési költség, mindent beleszámítva?

A teljes befektetési igény 15-18 millió forint a tapasztalatok alapján egy Mozgásklinika franchise megnyitása. A friss csatlakozók ez az összeg alatt is tudtak maradni, ami jó hír lehet számodra. Csak összehasonlításként egy vendéglátó franchise esetében ez 50-100 millió forint között lenne.

Érdekel a lehetőség? Jelentkezz!

Hivatkozz majd bátran a Minner.hu -ra a jelentkezésed során. Sőt remélem ott lehetünk a Mozgásklinika franchise-od nyitásánál, a megnyitónál. Itt tudsz jelentkezni és megtalálod a további részleteket: mozgasklinika.hu/franchise/

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!