Mikor a Minner cikkekhez képeket kerestem, egy idő után felfigyeltem egy szakállas, kicsit telt, mindig mosolygós figurára. Egyszerűen bármire rákerestem akár a Flickr képkeresőn, vagy a Google képkeresőjében (újrafelhasználható képek) szembe-szembe találkoztam Mike Mozart szőrös arcképével. Komolyan mondom, néha megmosolyogtatott, hogy ott vigyorog a képeken. DE, hogy csinálja azt, hogy mindenhol ott van?

Tettem fel magamnak a kérdést. Egyszer mikor már annyira felkeltette az érdeklődésemet, elkezdtem rákeresni, ki ez a Mike Mozart. Természetesen a Google hírek között már nehéz dolgom volt, mert brutál sok portál használja a Mike Mozart által készített képeket az elkészült cikkekhez. És ahogy most nálam is, ott van a tartalmak végén, hogy Photo: Mike Mozart. Így máris tovább kellett kutatkodnom róla. Flickr profilján több mint 70 000 kép van. És ezeket olyan címekkel látja el, amivel rövid időn belül a képkeresőkben az első oldalakra kerül. Miért jó ez neki?

Néhány kép, aztán folytatom a cikket.

29179877574_fabdf1fb35_z 29107798474_2049aaba56_z

Ehhez hasonló képeken hamar fenn akad a szemem, vagyis mindig felismerem most már. Egyébként más képeket is készít, amin ő maga nincs rajta. És a jó képcímek és leírások miatt a Google hamar beindexeli. Mike egyébként aránylag népszerű Youtube sztár volt 2007 környékén. Főleg félresikerült játékok bemutatásával foglalkozott.

Miből keres pénzt?
És itt jön a leglényegesebb rész. Ügyesen kisebb népszerűségre tesz szert, mert nem csak én veszem észre, hogy mindenhol ott van. Ő egyébként művész/dizájner/fotós/grafikus is egyben, és képeket ad el (figyelem a linkelt oldal vírusos lehet, óvatosan!).

Pl. Ilyen fali képet 750 dollárért.
Silver_Monopoly_2_z

Fotó: Mike Mozart/Flickr

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!