Ő behackelte magát a képkeresőkbe – És pénzt keres vele!

Mikor a Minner cikkekhez képeket kerestem, egy idő után felfigyeltem egy szakállas, kicsit telt, mindig mosolygós figurára. Egyszerűen bármire rákerestem akár a Flickr képkeresőn, vagy a Google képkeresőjében (újrafelhasználható képek) szembe-szembe találkoztam Mike Mozart szőrös arcképével. Komolyan mondom, néha megmosolyogtatott, hogy ott vigyorog a képeken. DE, hogy csinálja azt, hogy mindenhol ott van?

Tettem fel magamnak a kérdést. Egyszer mikor már annyira felkeltette az érdeklődésemet, elkezdtem rákeresni, ki ez a Mike Mozart. Természetesen a Google hírek között már nehéz dolgom volt, mert brutál sok portál használja a Mike Mozart által készített képeket az elkészült cikkekhez. És ahogy most nálam is, ott van a tartalmak végén, hogy Photo: Mike Mozart. Így máris tovább kellett kutatkodnom róla. Flickr profilján több mint 70 000 kép van. És ezeket olyan címekkel látja el, amivel rövid időn belül a képkeresőkben az első oldalakra kerül. Miért jó ez neki?

Néhány kép, aztán folytatom a cikket.

29179877574_fabdf1fb35_z 29107798474_2049aaba56_z

Ehhez hasonló képeken hamar fenn akad a szemem, vagyis mindig felismerem most már. Egyébként más képeket is készít, amin ő maga nincs rajta. És a jó képcímek és leírások miatt a Google hamar beindexeli. Mike egyébként aránylag népszerű Youtube sztár volt 2007 környékén. Főleg félresikerült játékok bemutatásával foglalkozott.

Miből keres pénzt?
És itt jön a leglényegesebb rész. Ügyesen kisebb népszerűségre tesz szert, mert nem csak én veszem észre, hogy mindenhol ott van. Ő egyébként művész/dizájner/fotós/grafikus is egyben, és képeket ad el (figyelem a linkelt oldal vírusos lehet, óvatosan!).

Pl. Ilyen fali képet 750 dollárért.
Silver_Monopoly_2_z

Fotó: Mike Mozart/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!