Oké, manipulálták az arany árát, de….

Több cikkben is említettük, hogy fény derült arra, hogy manipulálták az arany világpiaci árát. Persze ettől még nem kell csak erre fogni az arany árfolyamának esését. Sokan a dollárhoz kötik az arany árfolyamát, pedig érdemes más devizában is figyelni. Az alábbi képen is látszik a különbség. Az arany ára az elmúlt 1 évben euróban 20%-kal emelkedett, míg dollárban 10%-ot csökkent.

Erről az erős dollár is tehet, tehát láthatjuk, euróban jelenleg többet ér adott tömegű aranyunk. Így máris jobban fest az arany árfolyama. Igaz?

XAUEUR, XAUUSD összehasonlítása -  Bloomberg.com
XAUEUR- XAUUSD összehasonlítása – Bloomberg.com

[sam id=”39″ codes=”true”]

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!