Összeesküvés? Régen is manipulálták az aranyat?

Az 1970-es nagy arany boom idején degeszre kereste magát a sajtóban csak Mr. Goldnak ismert Jim Sinclair. Már akkor is többen gyanították, hogy ő manipulálta az árat, először leverte, majd elkezdte vásárlásaival felfelé nyomni az árat. Ez, amolyan nyílt titok. Nos Mr. Gold most is a középpontban lehet, és nagyon sokszor valamiért pont bejönnek a megérzései. Az is lehet persze, hogy ennyire jól ismeri az aranyat…

Legutóbbi cikkünkben kitértünk arra, hogy több nagybank ellen is eljárás, vizsgálat indult, mivel feltételezik, hogy manipulálták az arany árfolyamát. Ezt többféle módon megtehették, például olyan elemzéseket adtak ki, melyben aranyár csökkenést prognosztizáltak (GoldamSachs jó példa erre), azért, hogy az ő malmukra hajtsák a piacot, de más módszerek is léteznek, ebbe most ne menjünk bele, mert hosszú lenne. A lényegen nem változtat, vagyis a manipuláció tényén.

Szerinted melyik irányba történhetett a manipuláció az elmúlt években? Igen, nem nehéz kitalálni a csökkenés irányába, leverték az árat, hogy olcsón vehessenek. Nos, tehát van egy félre árazott termék, vagyis az arany. Ez már egy jó érv, hogy ebből ne csak Mr. Gold szerezzen profitot, hanem mi is. Az arany még mindig középpontban van, és több állam is nagy mennyiségben tarja ebben a tőkéjét, tartalékát.

Jelenleg, tehát olyan szinten van, amiből a vevői oldalon profitálhatunk. Az arany mindig is értékes marad, és most még profitot is hozhat számunkra. Mikor kell valamit venni? Amikor olcsó.

[sam id=”39″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!