Perszonalizált üzenet a csillagoktól

Vannak olyan startupok, amelyek hallatán az ember a homlokához csap és nagyon mérges magára, amiért az ötletet nem ő találta ki. Tipikusan ilyen a Cameo is, egy zseniális app, amelynek segítségével beszélhetnek hozzánk a csillagok, akár üzenetet is küldhetünk a segítségükkel.

Persze nem égitestekről, hanem celebekről, sztárokról, hírességekről van szó, a Cameo kínálatában szerepelnek pankrátorok, politikusok, jó eséllyel űrhajósok is. Ha híres vagy és szeretnél egy kis zsebpénzt keresni, ez az app neked szól.

Ha viszont nem vagy híres, de szeretnél valakit meglepni egy igazi hírességtől származó videóüzenettel, akkor még inkább neked szól a szolgáltatás.

A modell roppant egyszerű, a celebritások meghatározzák, hogy mennyit ér néhány perc, néhány sor felolvasása az életükből, ez lehet 50, de akár 1500 dollár is. Az illető megkapja az üzenetet, amit az app ügyes megoldásában a képernyőről olvashat, egy áttetsző panelen, így felvétel közben látja a selfiekamera képét is.

Ha megvan a felvétel, akkor már mehet is a címzettnek az igazán szép, igazán nagy, és abszolút személyes meglepetés.

Bár a címoldalukon több száz ajánlatot átböngészve alig öt olyan embert találtunk, akinek a neve számunkra is mond valamit, mégis biztosak vagyunk abban, hogy a több mint háromszáz millió dollárra értékelt projekt nagy jövő előtt áll.

Nem csak azért, mert Magyarországon élve a legtöbb szereplő számunkra ismeretlen, hanem azért is, mert az alapítók filozófiája igazán meggyőző:

Nem baj, ha egy celeb (már) nincs a rivaldafényben, hiszen aki “B” kategóriás nekem, az könnyen lehet, hogy valaki másnak szupersztár.

Hiba lenne, ha csupán születés- és névnapokra, piros betűs ünnepek alkalmából küldött köszöntőkre gondolnánk. Ha a gyerekünk rosszul teljesít az iskolában, adódik a kézenfekvő megoldás: felkérhetünk egy pankrátort, hogy humoros, de nem erőtlen formában bírja rá a tanulásra.

Ha egy kedves barátunknak szeretnénk gratulálni egy fontos karrier állomás eléréséhez, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a kedvenc színészét, felkérni, kifizetni a tiszteletdíjat és megírni a kívánt szöveget.

A Cameo 25% jutalékkal dolgozik, tudunk olyan szebb napokat látott sorozatszínészről, aki bő félmillió dollárt “üzenetezett” össze az elmúlt két év során.

Hogy itthon mennyire lenne életképes a modell az nagy kérdés, bár könnyen lehet, hogy a szolgáltatás néhány év múlva elkezd Európában is terjeszkedni.

Borítókép: Pixabay

Újságíró, vállalkozó, a Kriptopénz ABC című, a HVG Könyvek gondozásában megjelent kriptopénz, blokklánc témájú ismeretterjesztő kötet szakmai szerkesztője, társszerzője, olyan nagy sikerű webes vállalkozások alapítója, mint a Ducitárs.hu, vagy a SkypeSuli.hu.