Prototípus gyártás asztali FFF nyomtatóval

A 3D nyomtatás a prototípusok gyártása során olcsóbb megoldást nyújt, sőt egyszerűbb, kisebb tárgyaknál akár már a pár ezer darabos széria elkészítése is gazdaságosabb lehet, mint fröccsöntéssel.
A termékfejlesztés során általában 5-10 vagy ennél is több különböző verzió készül a végleges formáig, ezek asztali 3D nyomtatóval akár pár órán belül elkészülhetnek, így rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. Ugyanaz a technológia, mint az ipari FDM nyomtatóknál (rétegről rétegre való extrudálás), a minőség sokszor megközelíti az ipari FDM nyomtatóval készült prototípusokét, ez erősen formafüggő.

Előnyök között szerepel az, hogy olcsóbb a nyomtató és az nyomtatószál az iparihoz képest, magas rétegfelbontás érhető el (0,05 mm), az apró részletek is szépen nyomtathatók.

Gyakori prototípusok:

Vizualizációs prototípusok:
termékdesign bemutatására: poharak, vázák, evőeszközök, üvegek, fogantyúk, járművek és épületek kicsinyített makettje
Funkcionális prototípusok:
beépítésre, akár tartós használatra: kábeltartók, csatlakozók, burkolatok, autóalkatrészek, lábbeli kiegészítők, elektromos alkatrészek borításai, tartószerkezetek, állványok, fényképezőgép tartozékok, kiegészítők, zárak, lámpatartók, sisakok stb.

A nyomtatás során a kinyúló részeknél (45 fok felett) támasztóanyag szűkséges. Átlagos felbontás 0,2 mm (optimális minőség és sebesség)

Anyagválaszték szinte az összes alkalmazási területet lefedi (a nyomtatható anyagokról itt olvashatsz)

  • PLA és ennek különböző keverékei (PLA 45, PLA 90, Soft PLA)
  • ABS (fröccsöntéshez gyakran használt)
  • HiPS (magas szilárdságú, pl. fogaskerekekhez ajánlott)
  • Woodfill (fa hatású)
  • Gumihoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező, rugalmas anyag

Prototípusokhoz ajánlott 3D nyomtató, melynek kiemelkedő minősége és sebessége:

http://3dee.hu/termek/bq-witbox-2/

Kérjen ajánlatot 3D nyomtatásra:
http://3dee.hu/3d-szolgaltatasok/3d-nyomtatas/

logo_3dee

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!