KezdőlapGazdaság és üzletSzponzorált tartalomPrototípus gyártás asztali FFF nyomtatóval

Prototípus gyártás asztali FFF nyomtatóval

-

A 3D nyomtatás a prototípusok gyártása során olcsóbb megoldást nyújt, sőt egyszerűbb, kisebb tárgyaknál akár már a pár ezer darabos széria elkészítése is gazdaságosabb lehet, mint fröccsöntéssel.
A termékfejlesztés során általában 5-10 vagy ennél is több különböző verzió készül a végleges formáig, ezek asztali 3D nyomtatóval akár pár órán belül elkészülhetnek, így rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. Ugyanaz a technológia, mint az ipari FDM nyomtatóknál (rétegről rétegre való extrudálás), a minőség sokszor megközelíti az ipari FDM nyomtatóval készült prototípusokét, ez erősen formafüggő.

Előnyök között szerepel az, hogy olcsóbb a nyomtató és az nyomtatószál az iparihoz képest, magas rétegfelbontás érhető el (0,05 mm), az apró részletek is szépen nyomtathatók.

Gyakori prototípusok:

Vizualizációs prototípusok:
termékdesign bemutatására: poharak, vázák, evőeszközök, üvegek, fogantyúk, járművek és épületek kicsinyített makettje
Funkcionális prototípusok:
beépítésre, akár tartós használatra: kábeltartók, csatlakozók, burkolatok, autóalkatrészek, lábbeli kiegészítők, elektromos alkatrészek borításai, tartószerkezetek, állványok, fényképezőgép tartozékok, kiegészítők, zárak, lámpatartók, sisakok stb.

A nyomtatás során a kinyúló részeknél (45 fok felett) támasztóanyag szűkséges. Átlagos felbontás 0,2 mm (optimális minőség és sebesség)

Anyagválaszték szinte az összes alkalmazási területet lefedi (a nyomtatható anyagokról itt olvashatsz)

  • PLA és ennek különböző keverékei (PLA 45, PLA 90, Soft PLA)
  • ABS (fröccsöntéshez gyakran használt)
  • HiPS (magas szilárdságú, pl. fogaskerekekhez ajánlott)
  • Woodfill (fa hatású)
  • Gumihoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező, rugalmas anyag

Prototípusokhoz ajánlott 3D nyomtató, melynek kiemelkedő minősége és sebessége:

http://3dee.hu/termek/bq-witbox-2/

Kérjen ajánlatot 3D nyomtatásra:
http://3dee.hu/3d-szolgaltatasok/3d-nyomtatas/

logo_3dee

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek