Skóciában most a whiskey is téma

Az elszakadásról folyó hírek között most felbukkant a whiskey gyártók féleleme is. Két dolog is zavarja őket. Először is az, hogy ha elszakadnak, akkor még nincs eldöntve, hogy milyen devizát fognak használni. Ez azért is fontos, mert nagyban befolyásolja a cégek kalkulációit, költségvetését. (A könyvelőknek megnőne a munkájuk az fix).

A másik, hogy az elszakadás utána az EU-ból is kiléptetnék Skóciát, mivel először felül vizsgálnák a helyzetet az EU-ban, erről még nincs döntés Brüsszelben, nincs forgatókönyv. Az viszont biztos, hogy az elszakadás után máris az áfával is kell számolniuk. Ez akár megdobhatja a whiskey árát.

A GBPUSD devizapáron látszanak legjobban a hírek. Jelenleg a hétvégi nagy rést töltötte be az árfolyam. A népszavazás szeptember 18-án lesz. Addig is érdemes figyelni az előbb említett devizapárt. A szavazás utána pedig a hír irányába érdemes kereskedni.

gbpusd_szept_whiskey

 

Forrás: Reuters

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)