Speciális pályázat kiadó budapesti üzlethelyiségre. NYITVA! ERZSÉBETVÁROS – Kiadó üzletek fesztiválja

Dátum

Megosztás

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2023. márciusában újra Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválja Erzsébetvárosban! A program célja a VII. kerületben üresen álló önkormányzati üzlethelyiségek hasznosítása, azaz új vállalkozások költöztetése a kerületbe, a lakosság igényeinek kiszolgálása és életszínvonalának javítása érdekében. Tavasszal nyolc önkormányzati üzlethelyiségbe költöznek új vállalkozók. A Minner is csatlakozik a kezdeményezéshez, reméljük egy Minneres vállalkozó is sikeresen pályázik a kiadó üzlethelyiségek valamelyikére. A próbaidőszak is izgalmasan hangzik és a köré épített program.

Sok a kiadó belvárosi ingatlan. Ezt szerintem te is látod. A városképet is formálják a helyi üzletek, életet visznek a városba. A sok üres üzlet egészen biztosan a te szemedet is bántja. Amikor megkerestek a Nyitva! szervezői, akkor mondtam magamban, hogy ez egy jó kezdeményezés. A leendő bérlők kisebb befektetéssel kipróbálhatják azt, hogy Erzsébetvárosban nyitnak egy helyi üzletet. Természetesen itt is van kockázat, hiszen lehet fel kell újítanod, saját márkára kell szabnod. Viszont ezt ellensúlyozza a Nyitva! fesztivál, ahol is új, potenciális vásárlókat, érdeklődőket kapsz, továbbá én ahogyan felmértem kapcsolatépítésnek sem utolsó. Mérlegelj, kutass, élj a lehetőséggel, ha látsz benne fantáziát!

Érdemes meglátogatni a kiadó üzlethelyiségeket, felmérni a terepet. Sok pozitív példa van a korábbi évekből, például a Szendvicsbár (Közösségi tér VII. kerület), vagy a Naspolya Nassolda.

Kiadó üzletek börzéje – NYITVA! Fesztivál

A te üzleted köré lesz megtartva a Nyitva fesztivál? Igazi hype lengi majd be! Izgalmas lehetőség!

A fesztivál helyszínéül szolgáló 8 önkormányzati ingatlanban a helyiek igényeinek megfelelő minőségi szolgáltatást vagy terméket biztosító vállalkozások költöznek nyílt pályázat útján. Ezek kiválasztása során a felkért szakértők figyelembe veszik a KÉK 2021-ben végzett lakossági kutatásának eredményeit, a jelenlegi piaci szolgáltatások lefedettségét, továbbá a helyi lakók bevonásával végzett közösségi tervezés eredményét.

A pályázat útján jelentkező vállalkozások, a kiválasztást követően mentorprogramban vesznek részt, ahol vállalkozói ismereteiket bővíthetik. A vállalkozók a kiválasztott üzlethelyiséget igény szerint felújítják, berendezik, saját arculatukra formálják a Nyitva! fesztivál kezdetéig. Az egy hónapig tartó Nyitva! Erzsébetváros – Kiadó üzletek fesztiváljának első hétvégéjén nyitnak meg a vállalkozások üzlethelyiségei a közönség előtt. A vállalkozók ebben az időszakban próba jelleggel végzik tevékenységüket az új üzlethelyiségekben költségmentesen. A próbaidőszak során tevékenységükhöz illő programokkal népszerűsítik a helyszíneket/tevékenységüket. A próbaidőszak végén dönthetnek arról, hogy hosszú távú bérleti szerződést kössenek Erzsébetváros Önkormányzatával, akik a költségmentes próbaidőszakon túl számos kedvezménnyel és támogatással várják az új vállalkozásokat.

Ütemezés

  • November 19., szombat: Kiadó üzletek börzéje x KÉK Városi séták közös programja. Megnyitnak az önkormányzati ingatlanok! Az egynapos program keretében látogathatóak a Nyitva! Fesztiválon résztvevő kiadó ingatlanok. Az ingatlanok felfedezésén túl a látogatók megismerkedhetnek az üzlethelyiségek környezetével, közösségi tervezésen vehetnek részt és feltehetik kérdéseiket az ingatlanokkal kapcsolatban.
  • November végén: Nyilvánosságra hozzák a Nyitva! pályázatát vállalkozók számára. A vállalkozások pályázaton keresztül jelentkezhetnek a kiadó ingatlanok bérlésére, azaz a Nyitva! Fesztivál egy hónapos próbaidőszakára.
  • 2023 Január eleje: Eredményhirdetés – Kihirdetik a nyertes vállalkozások listáját
  • Január-Február: Mentorprogram, Vállalkozások beköltözése, Kihirdetik a Nyitva! pontos időpontját. Bemutatkoznak a vállalkozások. Betekintési lehetőség a felújítás és beköltözés folyamatába.
  • Március eleje: Programok nyilvánosságra hozása – Kihirdetik a vállalkozások egy hónapos próbaidőszakban tartott programjait. Megjelentetjük a Nyitva! Erzsébetváros programfüzetet online és nyomtatott formában, amelyet a résztvevő helyszíneken túl a KÉK közösségi irodájában, Erzsébetváros Önkormányzatában és számos terjesztő intézményeknél helyezünk ki.
  • Március közepe-Április közepe: Nyitva! Erzsébetváros – Kiadó üzletek fesztiválja. Kora tavasszal megnyitnak az üzlethelyiségek, tevékenységükön túl, eseménysorozattal várják a látogatókat. A rendezvény ideje alatt hangulatvideó készül a vállalkozásokról és programjaikról.

Ami most következik:

2022. november 19-én szabad bejárást biztosítanak a környéken élők és a környék iránt érdeklődő vállalkozók számára, hogy megtekintsék a fesztivál keretében kiadó üzleteket.

Az üzletek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Kattints ide!

Az üzletekre 2022. november 21-től lehet pályázni, a pályázati adatlap kitöltésével. A sikeres pályázók 2023. márciusában egy hónapra ingyen használatba vehetik az Erzsébetvárosi Önkormányzat által biztosított üzlethelyiségeket, amelyeket hosszútávon ki is bérelhetnek.

A KÉK Városi Séták csapata arról is gondoskodik, hogy ne csupán az ingatlanokkal ismerkedjenek meg az érdeklődők, hanem a környék épített környezetével, a kerület kulturális életével és Csikágó történetével. Ha bele szeretnél látni jobban a környék életébe, törtnélmébe, akkor érdemes elmenned. Erről információt itt találtok.

Fotó: Kat Sazonova ! Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!