Speciális pályázat kiadó budapesti üzlethelyiségre. NYITVA! ERZSÉBETVÁROS – Kiadó üzletek fesztiválja

Dátum

Megosztás

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2023. márciusában újra Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválja Erzsébetvárosban! A program célja a VII. kerületben üresen álló önkormányzati üzlethelyiségek hasznosítása, azaz új vállalkozások költöztetése a kerületbe, a lakosság igényeinek kiszolgálása és életszínvonalának javítása érdekében. Tavasszal nyolc önkormányzati üzlethelyiségbe költöznek új vállalkozók. A Minner is csatlakozik a kezdeményezéshez, reméljük egy Minneres vállalkozó is sikeresen pályázik a kiadó üzlethelyiségek valamelyikére. A próbaidőszak is izgalmasan hangzik és a köré épített program.

Sok a kiadó belvárosi ingatlan. Ezt szerintem te is látod. A városképet is formálják a helyi üzletek, életet visznek a városba. A sok üres üzlet egészen biztosan a te szemedet is bántja. Amikor megkerestek a Nyitva! szervezői, akkor mondtam magamban, hogy ez egy jó kezdeményezés. A leendő bérlők kisebb befektetéssel kipróbálhatják azt, hogy Erzsébetvárosban nyitnak egy helyi üzletet. Természetesen itt is van kockázat, hiszen lehet fel kell újítanod, saját márkára kell szabnod. Viszont ezt ellensúlyozza a Nyitva! fesztivál, ahol is új, potenciális vásárlókat, érdeklődőket kapsz, továbbá én ahogyan felmértem kapcsolatépítésnek sem utolsó. Mérlegelj, kutass, élj a lehetőséggel, ha látsz benne fantáziát!

Érdemes meglátogatni a kiadó üzlethelyiségeket, felmérni a terepet. Sok pozitív példa van a korábbi évekből, például a Szendvicsbár (Közösségi tér VII. kerület), vagy a Naspolya Nassolda.

Kiadó üzletek börzéje – NYITVA! Fesztivál

A te üzleted köré lesz megtartva a Nyitva fesztivál? Igazi hype lengi majd be! Izgalmas lehetőség!

A fesztivál helyszínéül szolgáló 8 önkormányzati ingatlanban a helyiek igényeinek megfelelő minőségi szolgáltatást vagy terméket biztosító vállalkozások költöznek nyílt pályázat útján. Ezek kiválasztása során a felkért szakértők figyelembe veszik a KÉK 2021-ben végzett lakossági kutatásának eredményeit, a jelenlegi piaci szolgáltatások lefedettségét, továbbá a helyi lakók bevonásával végzett közösségi tervezés eredményét.

A pályázat útján jelentkező vállalkozások, a kiválasztást követően mentorprogramban vesznek részt, ahol vállalkozói ismereteiket bővíthetik. A vállalkozók a kiválasztott üzlethelyiséget igény szerint felújítják, berendezik, saját arculatukra formálják a Nyitva! fesztivál kezdetéig. Az egy hónapig tartó Nyitva! Erzsébetváros – Kiadó üzletek fesztiváljának első hétvégéjén nyitnak meg a vállalkozások üzlethelyiségei a közönség előtt. A vállalkozók ebben az időszakban próba jelleggel végzik tevékenységüket az új üzlethelyiségekben költségmentesen. A próbaidőszak során tevékenységükhöz illő programokkal népszerűsítik a helyszíneket/tevékenységüket. A próbaidőszak végén dönthetnek arról, hogy hosszú távú bérleti szerződést kössenek Erzsébetváros Önkormányzatával, akik a költségmentes próbaidőszakon túl számos kedvezménnyel és támogatással várják az új vállalkozásokat.

Ütemezés

  • November 19., szombat: Kiadó üzletek börzéje x KÉK Városi séták közös programja. Megnyitnak az önkormányzati ingatlanok! Az egynapos program keretében látogathatóak a Nyitva! Fesztiválon résztvevő kiadó ingatlanok. Az ingatlanok felfedezésén túl a látogatók megismerkedhetnek az üzlethelyiségek környezetével, közösségi tervezésen vehetnek részt és feltehetik kérdéseiket az ingatlanokkal kapcsolatban.
  • November végén: Nyilvánosságra hozzák a Nyitva! pályázatát vállalkozók számára. A vállalkozások pályázaton keresztül jelentkezhetnek a kiadó ingatlanok bérlésére, azaz a Nyitva! Fesztivál egy hónapos próbaidőszakára.
  • 2023 Január eleje: Eredményhirdetés – Kihirdetik a nyertes vállalkozások listáját
  • Január-Február: Mentorprogram, Vállalkozások beköltözése, Kihirdetik a Nyitva! pontos időpontját. Bemutatkoznak a vállalkozások. Betekintési lehetőség a felújítás és beköltözés folyamatába.
  • Március eleje: Programok nyilvánosságra hozása – Kihirdetik a vállalkozások egy hónapos próbaidőszakban tartott programjait. Megjelentetjük a Nyitva! Erzsébetváros programfüzetet online és nyomtatott formában, amelyet a résztvevő helyszíneken túl a KÉK közösségi irodájában, Erzsébetváros Önkormányzatában és számos terjesztő intézményeknél helyezünk ki.
  • Március közepe-Április közepe: Nyitva! Erzsébetváros – Kiadó üzletek fesztiválja. Kora tavasszal megnyitnak az üzlethelyiségek, tevékenységükön túl, eseménysorozattal várják a látogatókat. A rendezvény ideje alatt hangulatvideó készül a vállalkozásokról és programjaikról.

Ami most következik:

2022. november 19-én szabad bejárást biztosítanak a környéken élők és a környék iránt érdeklődő vállalkozók számára, hogy megtekintsék a fesztivál keretében kiadó üzleteket.

Az üzletek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Kattints ide!

Az üzletekre 2022. november 21-től lehet pályázni, a pályázati adatlap kitöltésével. A sikeres pályázók 2023. márciusában egy hónapra ingyen használatba vehetik az Erzsébetvárosi Önkormányzat által biztosított üzlethelyiségeket, amelyeket hosszútávon ki is bérelhetnek.

A KÉK Városi Séták csapata arról is gondoskodik, hogy ne csupán az ingatlanokkal ismerkedjenek meg az érdeklődők, hanem a környék épített környezetével, a kerület kulturális életével és Csikágó történetével. Ha bele szeretnél látni jobban a környék életébe, törtnélmébe, akkor érdemes elmenned. Erről információt itt találtok.

Fotó: Kat Sazonova ! Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...

Így dolgozz sikeresen a Z generációval!

Tudtad, hogy 4-ből 3 vezető szerint a Z generáció képviselőivel kifejezetten nehéz együttdolgozni? Hogy a Z generáció tagjait sűrűbben szokták elbocsátani, mint a...

„Ebből meg lehet élni?” „Miért nem keresel egy rendes munkát?” – Miért van ez a jelenség?

Az emberek 99%-a ma is hülyének nézne, ha azzal állnék elő, hogy el fogok indítani egy médiaoldalt, méghozzá üzleti témában. Nem bíztatnának, sőt mondhatni...

Big Ben pufferdzsekiben? – A nagy CGI gerillamarketing

Ha használod a TikTokot, és te is azok közé tartozol, akik még “csak ezt az egy videót megnézik”, akkor biztos szembejött a Big Ben...

Értékesíts ajándékkártyát! 20-30%-kal növelheti a forgalmad! + üzleti ötlet

Igazi magas labda, amit le kell tudnod csapni! Az ajándékkártya bevezetése egy vállalkozásba igencsak gyorsan megtörténhet, és ünnepi időszak (de ezen kívüli is) alatt...

Gyereknevelésben segít az AI? Alza előfizetés. A Youtube blokkolja a hirdetés blokkolókat. Könyvajánló

Megjelent az Alza+ előfizetés, amivel ingyenes szállítást biztosítanak csomagpontra és partnerpontra. Alza+ az új Amazon Prime? Vajon ki nyeri meg a hazai e-kereskedelmi piacot?...