Takarító vállalkozás: Miért a gőz? Cseréld a hagyományos tisztítási alternatívákat gőzre

Dátum

Megosztás

2021-ben még inkább igaz, hogy az elégedett ügyfél az út a sikeres vállalkozás fenntartásához. Az online világ transzparensebbé teszi a vállalkozásokat. Egy takarító, tisztító vállalkozásnak is törekednie kell a hatékonyságra, továbbá a vízpazarlás sem utolsó szempont. A megoldás a gőztisztítás, amivel így kevesebb vegyszert kell használni és csökkentjük a vízhasználatot, mellette fertőtlenítünk is. Partnerünk a Prosis ezzel a technológiával foglalkozik. Most a cikkben megmutatjuk a benne rejlő lehetőségeket. Először még folytassuk ezt a hagyományos vizes tisztítás vs gőztisztítás összehasonlítást, aztán jöjjenek a felhasználási területek, amire akár vállalkozást is tudsz építeni. 

Hagyományos víztisztítás vs gőztisztítás 

Most éppen kettő terület katalizálja a gőztisztítás előretörését, az egyik a környezettudatosság, a másik pedig a pandémiás helyzet. Ahogy már a bevezetőben is említettük, a vízpazarlás megállítása és a vegyszeres tisztítás minimalizálása, hogy kevesebb vegyszer kerüljön a lefolyóba, szintén fontos tényező, főleg olyan helyen, mint egy ipari terület, vagy egy hotel, ahol rendszeresebb és nagyobb mennyiségben történik a felhasználásuk. 

Milyen érdekes igaz? Van megoldás már, hogy például az alábbi példákban leírtak környezetszennyezését megállítsuk, de mégsem alkalmazzák még széles körben. Utóbbiban én, mint vállalkozó azonnal a lehetőséget is látom. Néhány példa, ahol felesleges pazarlás történik, hagyományos területeken:

  •  vödör víz + bele felmosó adalék = tiszta padló – aztán kiöntjük a lefolyóba 10 liter + vegyszer = 10 liter szennyvíz alkalmanként
  • habos autótisztítás – mellyel látványos, de szinte szükségtelen a vegyszeres mosás – autónként 60-100 liter víz és szennyvíz képződéssel, felhasználással
  • kültéri terasztisztítás, gomba, és szennyeződés eltávolítás – nagynyomású vízzel + adalékkal tisztítunk, 300- 500 liter víz felhasználással + vegyszerrel, azaz ennyi szennyvíz képződéssel és terheléssel a környezetre

A hagyományos tisztítás és fertőtlenítés, vagy egymást követő lépésekkel, dupla munkaidővel érhető el, vagy bekevert vegyszeres tisztító folyadékkal, ami a rezsi költségben és munkaidőben is többletet jelent a vállalkozónak.

Ez a két alap pillér, az innovatív gőz technológiát használóknak lehetővé teszi az akár átlag 95%-os bruttó haszonkulcs elérését is, mely üzletileg kimagasló profittal jár, szolgáltatásokban pedig hatékony és közkedvelt alternatívája a vizes,- vegyszeres hagyományos tisztítóknak.

És meg is érkeztünk a gőzhöz! 

A gőztisztítás egy nanotechnológiai folyamat, amely aktiválja a szennyeződésekben az oldott ásványi anyagokat. A magas gőz hőmérséklet hatására megnő a belső energiájuk, és ezáltal a sebességük is. Ennek köszönhetően a Prosis gőztisztító képes lebontani a szennyeződés szerkezetét, valamint a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók sejtmembránjait. Ez a folyamat gyorsan megöli a mikroorganizmusokat, így a megtisztított terület szinte steril marad. A 100 fokot meghaladó hőmérsékletű gőzt előállító Prosis gőztisztítók fertőtlenítik a megtisztított felületeket és megszüntetik a kellemetlen szagokat is egy lépésben.

Nincs szennyvíz, vagyis sokkal mobilabb vállalkozás: üzletemberként engem többek között az az információ győzött meg, hogy mivel a gőztisztítás 0 szennyvíz képződéssel jár, így nem szükséges felépítmény, alacsony a rezsiköltség, versenyképesebb működés, sőt a kitelepüléssel sokrétűbb ügyfélkört szerezhetünk. Erre még felteszi a Prosis az i-re a pontot azzal, hogy elég egy gépet használnunk, mert azt könnyen bővíteni tudjuk, így növelve a felhasználási területeket, ügyfélkörünket. A mosó szóról már nem csak az autómosó fog eszünkbe jutni, de a fogyasztóknak, ügyfeleknek sem! 

Hasonlítsuk össze most az alábbi ábra segítségével az autókozmetikai megoldásokat, aztán menjük tovább, milyen területen tudjuk még hasznosítani.

Milyen területeken lehet használni még a gőztisztítást?

Hol van az ügyfélköröd, akinél ott a profitod most is?

A fenti ábrán láttad már az autótisztításban rejlő lehetőséget, sőt előző cikkünkben is láthattad milyen üzleti potenciál van benne (számokkal). Most nézzük a többi felhasználási területet, de ezen kívül is még rengeteg van, igazán szárnyalhat a fantáziád. 

Hotelek, szállások, panziók: A turizmus most kap egy újabb lendületet. Már most hallani a teltházakról, 100%-ban lefoglalt nyári napokról. A vendégek szemszögéből fontos tényező a tiszta, fertőtlenített szoba, marketing értéke is van. A hotelek a gőztisztítóval a megnövekedett tisztítási protokoll időtartamát tudják lerövidíteni, ami így költségmegtakarítást is jelent számukra. Máris előnyös feltétellel indulhatsz. 

Éttermek, teraszok: Sok esetben a teraszok takarítása nem is szabályosan történik az éttermek esetében. Például a szennyvíz összegyűjtése, kezelése nem megoldott. A Prosis mobilgőztiszítóval ez mind tökéletesen megvalósul, mivel nem termelődik vegyszerrel kevert szennyvíz, nem kell a vizet elvezetni, továbbá gyorsabb és alaposabb tisztítást eredményez a Prosis gépek használata. 

Vár a Balaton, hajók, borászatok tisztása:
Egyik kedvenc területeim, mert nem csak jó pénz van bennük, de az igény is ott van. 3000 db vitorlás, hajó, motorcsónak van a Balatonon. Egy nap csak nagyjából egynek a tisztításával végzel, számold ki, hogy mekkora potenciál van benne!
Borászatok szintén jó célcsoport, mert nem csak a hordók tisztításában tudsz segédkezni, hanem a nagyobb borászatoknál az ipari területek vagy akár a vendéglátáshoz kapcsolódó épületek, felületek is tisztításra, fertőtlenítésre várnak. Mindezt EGY LÉPÉSBEN.

Mit ad nekünk a Prosis?

A technológián, a sokrétű gőztisztító gépeken, kiegészítőkön kívül teljes körű támogatást ad az új vállalkozásod elindításához. Mivel alacsony rezsiköltséggel működtethető a vállalkozás, akár az alkalmazotti létből való váltást is elérheted vele, sőt akár munka mellett belevághatsz, így biztonságosabb lehet a váltás. 

Segít felmérni, milyen lehetőségek vannak a kiválasztott településen, térségben, továbbá az üzleti terv készítésben, legyen az akár az árazásban segítség, vagy a marketing támogatás, sőt a finanszírozás sem utolsó szempont. Utóbbiban több éves tapasztalatuk van, akár a pályázati forrásokat nézzük, akár a lízing és egyéb megoldásokat. Az előző cikkben már láthattad, hogy az idő tényleg pénz, vagyis kell. Irány a Prosis! Keresd fel a céget a további részletekkel! 

Elmerülnél még a témában? Nézd itt az előző cikk erről: Vállalkozás indítása alkalmazotti lét mellett, után: Mobil gőztisztítás

Kezdő vállalkozó vagy? Irány a Kezdő vállalkozók főoldala a Minneren belül, ahol összegyűjtöttük a számodra is hasznos cikkeket! Kattints ide!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!