Tovább folytatódnak a cégmegszűnések, rekord született

Az Opten Kft adatai alapján a második negyedévben 10 297 darab cég szűnt meg.  Rekord született – rossz értelemben – , mert ennyi céget még nem törölt a cégbíróság. Tóth Tamás az Opten Kft. ügyvezetője szerint ez mind jó hatással lesz a gazdaságra, mivel tisztul a piac, és a jobb cégek maradnak csak talpon. A megszűnésekkel egyre kevesebb az adótartozás és a kifizetetlen számla.

opten_2negyedev

 

A megyék közül a legstabilabb Vas, Veszprém és Békés megye, itt alacsony a cég megszűnések száma, míg a legrosszabb mutatókkal Nógrád, Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll.

opten_megyek_juliForrás: opten.hu

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!