Zsákolják az aranyat a németek. Ez figyelmeztető jel?

A legfrissebb adatok szerint a német állampolgárok 2015 első negyedévében 20% több fizikai aranyat vásároltak, mint 2014 azonos időszakában (Forrás: World Gold Concil/Arany Világtanács). Ez egyéves viszonylatban nagyon magas érték. Igaz, hogy az arany alacsonyan, mégis a többi országban csak kis mértékben nőtt a fizikai arany vásárlás.

Miért vásárolnak ennyi aranyat? 
A banki kamatok alacsonyak, a kötvényhozamok között sok helyen negatív kamatot számolnak fel, vagyis fizetni kell azért, ha kötvényt vesznek. Az elején még el is fogadták a németek, és vásárolták a kötvényeket, viszont ez most megváltozhat.

A görög válság is nagy kockázatot jelent. Ez magyarázhatja az is, hogy ebben az évben nemcsak a németeknél, hanem a franciáknál, svájciaknál és az osztrákoknál is kétszámjegyű növekedés figyelhető meg az aranyvásárlás piacán.

Lehet ideje nekünk is észbe kapni? Az arany most alacsony, így még jól is járnak azok, akik vásárolnak belőle. Én is így fogok tenni.

A központi bankok is folyamatosan növelik aranykészleteiket, már közel 6 éve többet vásárolnak, mint eladnak. Főleg, azért teszik ezt, mert így akarják csökkenteni dollár kitettségüket.

Az aranyról legutóbb ezt a cikket írtuk, olvasd el:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 10 ezer forinttal arany befektetéssel?

Forrás: Gold.org

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!