Így kapcsolódik ki a magyar – kutatás – Figyelem! Vállalkozási ötletinspirációt tartalmaz!

Így kapcsolódik ki a magyar – kutatás – Figyelem! Vállalkozási ötletinspirációt tartalmaz!

A GKI Digitál a Bónusz Brigád közösen azt kutatták, hogy 2017-ben a magyarok milyen kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket preferálnak, mi az, amit meg tudnak engedni maguknak, és mi a legkedveltebb mind közül. A kutatás egyik fő eredménye a következő megállapítás: A fiatalok sportolnak, az idősebbek utaznak és esznek, a nyugdíjasok pedig inkább művelődnek” 

Érdemes átnézni az ábrát is, illetve néhány fontos információ még hozzájuk:

  • A munkába állás és a családalapítás közeledtével a 25-40 év közöttiek minden más kikapcsolódási forma elé helyezik a külföldi utazást és gasztronómia iránti érdeklődést.
  • A különböző kreatív, illetve önképzési lehetőséget adó kurzusok leginkább a fiatalok, valamint a nők számára jelentenek valós kikapcsolódási lehetőséget.
  • A legkisebb népszerűsége pedig az extrém programoknak van, ezeket leginkább a 30 év alatti férfiak preferálják.
  • Előkelőbb helyen szerepel viszont a sport a Z generáció számára, esetükben ugyanis a mozgás jelenti a legkedveltebb feltöltődési formát (2000 után születettek).
  • Otthoni programokkal legnagyobb arányban a Z generáció fiataljai töltik a kikapcsolódásra szánt idejüket. Esetükben – a kitolódó tanulmányok, és az ezzel járó későbbi munkakezdés miatt – az anyagi korlátok is befolyásolják a pihenés mikéntjeit. Emellett ez a korosztály tud a leginkább elmerülni és feltöltődni az otthoni – jellemzően számítógéphez, média lejátszóhoz, okos eszközhöz, konzolhoz kötött – digitális világban.

GKI-BB-kornytud_borito-1080x675

GKI-BB-kornytud_02 GKID_BB_abra3 GKI-BB-kornytud_01

Mire tudod ezeket az információkat használni? 

Olvasd el a többi információt a kutatással kapcsolatban a GKI Digital honlapján!

Kommentek