1 milliárd ember használja, mi az?

A cikkben szereplő grafikonra nincsenek szavak. Látod azt, ahogyan emelkedik szépen egyenletesen az aktív felhasználók száma a Facebookon? Most már nem az új regisztrációkban mérik az eredményt, hanem az aktív userekben. Gondolj bele! Mennyi ember is használja az internetet?

Jelenleg 3,2 milliárd ember számára elérhető az internet, ez nem jelenti azt, hogy mindenki használja is. Ebből a 3,2 milliárdból 1 milliárd napi szinten használja a Facebookot. Hm. Olvasd el még egyszer!

facebook1milliard

 

Mi ebből a konklúzió?

  1. Egyszer valahol azt olvastam, hogy sok fejlődő országban az internet = Facebook, most már értem miért.
  2. A vállalkozásoknak lehet jobban oda kéne figyelni a Facebookra, mint azt most teszik. Erről itt írtam: 5 dolog, amiért a legtöbb cég online marketingje sikertelen
    Szólj vállalkozó ismerőseidnek, küld el ezt a Facebookos cikket.
  3. A részvény árfolyama a nagyobb emelkedés ellenére is még alul értékelt.
  4. Bill Gates és Amanico Ortega harcol most a világ leggazdagabb embere címért, hamarosan Mark Zuckerberg is csatlakozni fog. 200-230 dolláros részvény árfolyam körül már ott lesz a top 3-ban.

A 3. és 4 pontról még néhány mondat:
Mark Zuckerberg vagyona úgy gyarapszik, ahogyan a Facebook árfolyama növekszik. Jelenleg a 100 dolláros álomhatárt átlépte, de ez még semmi. A média sem kapta fel annyira a hírt. Sőt képzeld a kisbefektetők sem annyira gondolkodnak a részvényben, mint kéne. Ez jó is, mert még nincs eufória. Tudod mikor lesz az? 150 dollárnál kezdenek felfigyelni jobban a részvényre, 200 dollárnál pedig mindenki vásárolni fogja. Nos ekkor már rég profitba leszünk mi 🙂 Előző nagyobb Facebook elemzésemet tovább viszem (ezt itt olvashatod.)

Folytatom a részvény vásárlást az ott leírtak szerint, és 200 dollárnál kiszállok. Jelenleg már a profitból kockáztatok. Szerinted melyiknek van nagyobb esélye? 200 dollárig felmegy vagy 1 dollárig lecsökken az árfolyam? És a piac még az Oculus Riftet be sem árazta.

Facebook részvény elemzés
Facebook részvény elemzés

 

Fotó: Kristina Alexanderson/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!