Magyar részvény, ami nincs túlsztárolva és gazdaggá tehet. AutoWallis

Dátum

Megosztás

Már itt az elején le kell szögeznem, hogy ez nem egy befektetési tanács, pusztán szeretném felhívni arra a részvényre a figyelmed, ami egyszerűen megbabonázta brókeri, tőzsdés énemet. Láthatóan a cég pont kihasználja a kínai, vagy az elektromos, vagy éppen a használtautó piaci nehézségekből fakadó lehetőségeket (sőt még az autómegosztó piacon is jelen van). Annyi felvásárlást jelentettek be az elmúlt években, hogy felkaptam a fejem. Ez egy jel! De te sem vagy lemaradva befektetőként, hogy csak most került eléd ez a részvény itt a Minneren. Egy rapid képbehozó anyaggal készültem neked, ami segíthet eldönteni, hogy látsz-e potenciált a részvényben, vagy nem.

Feltörekvő, növekvő cég, régiós érdekeltségek

A fenti képen is láthatod, hogy impozáns számokat tud felmutatni a cég. A magyarpiaci kitettségét már megoldotta a vállalat azzal, hogy régiós piaci szereplővé nőtte ki magát. Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 16 országában (Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Görögország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

Felvásárlásokban is aktív a cég. és olyan almárkák is tartoznak a cégbirodalomba, mint a wigo (közösségi autóbérlés), Sixt rent-a-car, a Nelson Flottalízing, a JóAutók.hu, továbbá az AUTO-LICIT.HU weboldal is.

2022 óta igazán belelendültek a felvásárlásokba is, amivel diverzifikálja is a portfólióját továbbá piacot is szerzett, már több mint 11 akvizíciónál járnak, ebből szemléztünk most párat.

  • Salvador Caetano csoporttal közösen 2022 szeptemberében megvették a Renault Hungária Kft. 50 százalékát, megszerezve ezzel a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri jogát.
  • 2023 januárban felvásárolták a Net Mobilitás Zrt. 100 százalékát, a JóAutók.hu és az Autó-Licit.hu működtetőjét.
  • Ugyancsak 2023 januárban vették meg a Nelson Csoport flottakezelő üzletágának 100 százalékát
  • 2024 márciusában a cseh Stratos Auto BMW üzletágának felvásárlásával erős csehországi piacot szerzett a vállalat, a cseh BMW-piac közel 10 százalékát szerezheti meg.

Ezt még folytatják tovább, vagyis a felvásárlási és növekedési stratégia most a cég fókuszában van (ilyenkor jó a részvényre is figyelni, mert a várakozások hajtják majd az árfolyamot). Van egy átfogó anyaguk a növekedési stratégiájukról, amit befektetőként érdemes lehet elolvasnod (lásd itt).

2028-ra árbevétel és nyereségduplázásra számít a cég. Amit láthatóan mély üzletági tudás mellett becsültek meg, átfogó piaci ismeretükről mutattak tanúbizonyságot legfrissebb befektetőknek szánt tájékoztatójukban.

Forrás: AutoWallis
Forrás: AutoWallis

AutoWallis részvényárfolyama

Figyelem! Ahogy említettem ez nem egy befektetési tanács, mindenki döntsön felelősséggel! Én ezt pusztán elmúlt 15 éves tőzsdei tapasztalatából írtam pusztán figyelemfelhívás céljából.

2019-ben lépett a tőzsdére, de vannak előtte lévő tőzsdei adatok is? Ez hogyan történhetett? Nos igazán érdekes módon lépett tőzsdére a vállalat. Az Altera nevű vagyonkezelő céget vásárolták fel, majd ezt a céget nevezték át AutoWallisra és fogta össze a holdingba tartozó vállalatokat.

Ez egy kicsit a brókeri algoritmusokat, befektetőket is megzavarhatja, de pont az ilyen különleges részvényárfolyamokat érdemes nézni. Tehát a korábbi cég az Alteo árváltozását is látjuk a lenti grafikonban. Tehát a befektetők több mint fele ránéz erre az árfolyamra és azt mondja: nem érti, sőt nem is lát potenciált. Amit meg is értek, hiszen olyan, mintha volt egy nagy csúcson és azt érzed azt nehezen fogja elérni a részvény. Pedig nem így van, csak csak bezavart a képbe ez a cég átvétel. Én úgy tekintek az árfolyamra, mintha 130 forint körül vezették volna be a tőzsdén.

Forrás: Bet.hu

Nos igen azzal, hogy befektetők furcsán néznek az árfolyamra, a vételi hullámok is lassabban jönnek, de pont ezért jó a részvény azoknak, akik hosszútávú befektetésben gondolkodnak, mert a szerencselovagokat távol tartja ez az anomália.

Van még ilyen tartalom?

Ismét mintha éledezne a Minner tőzsde rovata. Nos igen a közeljövőben van néhány ötletünk, hogy ismét előtérbe kerüljön ez a rovat.

Ezzel a cikkel folytasd:

Fotó: Mattia RighettiUnsplash, AutoWallis

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!