10 ok, amiért számodra is jó választás a befektetési alap

Mi is a befektetési alap? A befektetők a kisebb (pár százezer forint értékben) és nagyobb (milliós) összegeket egy portfólióba teszik, melynek kezelését szakemberek végzik. A portfólió kezelője dönti el mibe fektetnek, de erről előre tájékoztatja a befektetőket. Mi választhatjuk meg, mennyire kockázatos befektetési alapba fektetünk. De már alacsony kockázat mellett is évi 5-6% profitot szerezhetünk biztonságosan. De nézzük is meg a 10 okot, mert ebben szinte le is írtuk magának a befektetési alapnak az előnyeit.

1. Könnyen vásárolható/eladható
Szerencsére a legtöbb befektetési alap nyílt végű, így bármikor könnyen vehetünk, és ha szükségünk van a tőkénkre, könnyen el is tudjuk adni.

2. Könnyű váltani az alapok között
Az előző érvvel szorosan összefügg, ha úgy gondoljuk, hogy egy másik befektetési alap jobb profitot hozhat, akkor hamar tudunk váltani.

3. Kisebb összeggel is részt tudunk így venni a részvény, kötvény, árutőzsdei befektetésekben
Ahhoz, hogy valaki tőzsdén spekuláljon, rendelkeznie kell több milliós tőkével, de legalább 1-2 millióval. Ezzel szemben a befektetési alap egy jobb konstrukciót ad, így kisebb tőkével is befektethetünk.

4. Szakemberek foglalkoznak a pénzünkkel
Nem nekünk kell figyelni az árfolyamokat, gazdasági folyamatokat, hanem erre szakembereket bízunk meg. A befektetési alap portfólió kezelői profin végzik a munkájukat.

5. Hozam lehetőség
Az alacsony bankbetéthez képest nagyobb hozammal kecsegtetnek a befektetési alapok, akár évi 10-30%-os hozamot is kaphatunk a tőkénkre.

6. Kockázat kezelés
A befektetési alapnak van kockázata, tehát veszíthetünk is rajta. A kockázat mérsékléséről a portfólió kezelők gondoskodnak, és szakértelmükkel vigyáznak, hogy ne kerüljünk nagyobb veszteségbe.

7. Költségek könnyű nyomon követése
A befektetési alaphoz kell, hogy legyen egy értékpapír számlánk, ennek van egy számlavezetési díja. A legtöbb esetben ez havi 500-1000 Ft között mozog, de van ahol tőkével arányosan számolják. A befektetési alap vásárlása/eladása 1-2%-os költséget jelent tranzakciónként.

8. Nincs stressz
Persze, így is izgulsz a tőkéd miatt, de lényesen kevesebb stresszt okoz, mint az amikor saját magad részvényezel, vagy devizázol…

9. BEVA védelem
Ha valamiért fizetésképtelen lenne a befektetési szolgáltatód (ahol az értékpapír számlád van), akkor a Befektető-Védelmi Alap fog kártalanítani. Sőt még a hozamunkról sem kell lemondanunk. (Erről még később írni fogunk, ezért is érdemes visszanézned).

10. Online is vásárolhatunk befektetési jegyeket
Szerencsére már lehet online is válogatni a befektetési alapok között, és bármikor válthatunk, sokszor kedvezőbb költségekkel, mintha a bankfiókban, vagy a befektetési cégnél tennénk meg.

Fontos! Ne olyan befektetési alapban gondolkodj csak, ami előző évben 10-20%-ot hozamot hozott. Ez egy nagy hiba a befektetőknél, mert nem biztos, hogy most is annyit fog hozni, ezt meg kell vizsgálni jobban. És még azt is jegyezd meg, hogy ha ebben az évben az alapod 4-5%-ot hozott, vagy éppen 0-1%-ot, akkor nem biztos, hogy jó választás átváltani olyanra, ami ugyanabban az időben nagyobb hozamot hozott. Türelem! Jegyezd meg! A legtöbb befektető azért nem tud olyan hozamot elérni, mint amiket a befektetési alapok melletti hozam rublikában lát, mert nem tartják sokáig az alapot.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Miért emelkednek hosszú távon a részvényindexek?

Olvasd el az 2016-os Online Tőzsde Expo további cikkeit is a Minneren: Kattints ide!

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Természetesen nem a meteorológiai hőtérképre gondolunk, hanem arra, amit a weboldaladon használhatsz a látogatóid aktivitásának elemzésére. Kiderítheted, hogy meddig görgetnek le, hová kattintanak, mely paneleken töltenek el több időt. Így lényegében folyamatosan monitorozhatod őket, és ennek segítségével javíthatod a felhasználói élményt, hogy lehetőleg minél több konverziót tudj elérni.

Az adatvédelemtől egyik félnek sem kell tartania, teljesen anonim módon történik a képernyőfelvétel, és nem terjed ki más megnyitott ablakokra. Az eszköz neve hotjar, amit úgy tudsz használni, hogy a regisztráció után beágyazod a szoftver által generált egyedi kódot a weboldaladba.

Rendkívül izgalmas lesz látni a látogatók viselkedését, és arra fog sarkallni, hogy addig fejleszd a weboldalad, amíg nem kínálod a lehető legjobb élményt számukra, hiszen ez a bizniszedet is befolyásolja.

MinnerInstant

Biztosan jártál már úgy, hogy egy érdeklődő valamilyen módon (telefonon, email-ben, Facebook üzenetben) megkeresett, és feltett milliónyi kérdést a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha ez viszonylag sokszor megesik, akkor valószínűleg nagyobb figyelmet kell szentelned a GY.I.K.-re, azaz a „Gyakran Ismételt Kérdések”-re (angolul F.A.Q.). Alapvetően a látogatók bizalmatlanok, ezért többféle módon is meg kell győzni őket arról, hogy téged válasszanak; de nem úgy, hogy rengeteg időt vesztegetsz el azzal, hogy mindenkinek egyesével válaszolsz. Tedd fel az összes olyan kérdést, amely felmerülhet a leendő vásárlód fejében! Mit, miért, mikor, mennyiért, hogyan…? Hozz létre egy ilyen oldalt a weboldaladon belül, és töltsd fel ide az összes kérdést, a válaszaiddal együtt. Ha ezután valaki újabb kérdéssel traktál, frissítsd a listát, így elkerülve azt, hogy állandóan felesleges kérdésekkel bombázzanak. Ha pedig a kérdések inkább a terméked / szolgáltatásod specifikációra irányulnak, bővítsd ki a termékleírásokat!

MinnerInstant

A linktr.ee nevű interaktív linkfáról már írtunk a Digitális Ninja hetek alkalmával, és ha akkor nem próbáltad ki, most itt az ideje! Röviden a lényeg: ha van Instagram fiókod, korlátozott karaktert tudsz a profilodon megjeleníteni. Egy linkcsokor lehetőséget ad, hogy a látogatót bármilyen felületre navigáld anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintania. Így, ha bárhol – mondjuk egy rögzített közösségi média posztban – megosztod a linkcsokrod, onnan átirányíthatod a látogatót más platformokra, de akár közvetlenül a webshopodba is, ezáltal magasabb konverziót érhetsz el.

Az ingyenes verzió is tökéletesen ellátja a feladatát; az előfizetéssel több statisztikához férhetsz hozzá, eltüntetheted a linktr.ee logót, valamint feliratkozókat gyűjthetsz.

Nézd meg a Minner linkcsokrot ide kattintva!

Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz erről az interaktív megoldásról: Linkből menü például Instagram-on. Interaktív online linkcsokor – linktr.ee

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek