Mikor vegyél Apple részvényt? Érdemes venni?

Újra magasan van az Apple árfolyama. Főleg azért is, mert megjelent az új 7-es iPhone, illetve bemutatták az új speciális kábel nélküli fülhallgatót, ami felkorbácsolta az érdeklődést újra a részvény körül. Az Apple az utóbbi 1-2 évben csak hozta a kötelezőt, eladott több tízmillió iPhone-t, felhalmozott több milliárd dollár készpénzt. Most hozott egy érdekes új kiegészítő terméket, a fent említett fülhallgatót, ami egyrészt extra bevételhez juttatja, másrészt mutatja a befektetőknek, hogy: “Hahó, dolgozunk. ” Érdemes befektetni Apple részvénybe? Mikor érdemes venni?

A héten írtam, hogy az Apple 1 tonna aranyat nyert ki a visszavásárolt készülékeiből, illetve az iPhone 7 bemutatója után írtam egy cikkben, hogy az almás cég rendelkezik a legtöbb készpénzállománnyal. Ez a szám 200 milliárd dollár. Ez az összes éves nyereségének négyszerese. Addig nem kell félni, és eladogatni a részvényeket, ameddig azok a hírek nem jönnek, hogy több Apple Store bezárt. Annyi készpénzzel rendelkeznek, hogy kifizethetnék a görög államadósságot. A cég pénzügyi adatait, eredményét ide kattintva éred el, ezt most felesleges részletezni. Ez a cikk azért íródott meg, hogy felkeltse az érdeklődésed, illetve rávilágítson arra, hogy milyen módszerrel vegyél a részvényből, mikor, mennyiért…

Mikor, mennyi Apple részvényt vegyek, ha be szeretnék fektetni a részvénybe?

Ha van egy összeg a fejedben (pl. 500 000 forint), hogy te annyiért vennél az almás részvényekből, akkor azonnal felejtsd el azt, hogy egyszerre veszel a cég papírjaiból, vagyis az egész összeget ne fektesd be azonnal. És azt is felejtsd el, hogy csak Apple-be fektetsz. Azt se felejtsd el, hogy éves szinten fizet 1,99% osztalékot az cég, amit negyedévente oszt el, tehát 3 havonta kapsz 0,5% osztalékot. Jöjjön a recept:

  • A rászánt tőkéből ne azonnal vegyél, hanem elosztva időben (pl. negyedévente/félévente veszel adott mennyiséget) – időbeli diverzifikáció, átlagárad lesz
  • Vegyél más részvényt is, vagy fektess másba (pl. arany, állampapír, kötvény, befektetésialap….). Legyen más befektetésed is, a diverzifikáció mindig jó.
  • A fel nem használt tőkét fektesd fix hozamú befektetésekbe, kösd le a bankban, vagy vegyél addig állampapírt. Mivel nem használod fel egyszerre a tőkéd, így addig fix hozamú befektetésekbe is beleteheted, hogy addig is dolgozzon a tőkéd.

Van még hozamlehetőség az Appleben? 
Igen, 132 dollár felett még jobban meglódulhat az árfolyam, így most jó árszinten is van a részvény. Legalább kimaradtál a korrekcióból, oldalazásból. A negyedévente jóváírásra kerülő 0,5% osztalék (éves 1,99%) tovább növeli a bizalmat a részvényesekben, és neked is fix hozamot jelent.

apple201609

 

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni az Apple részvénnyel is.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek téged még:
Nevezz tőzsde versenyekre, és keress valódi pénzt!
Ezt kell tudnod első körben a robot kereskedésről, automatizált tőzsdéről

Fotó: Apple.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!