péntek, február 26, 2021

Mikor vegyél Apple részvényt? Érdemes venni?

Újra magasan van az Apple árfolyama. Főleg azért is, mert megjelent az új 7-es iPhone, illetve bemutatták az új speciális kábel nélküli fülhallgatót, ami felkorbácsolta az érdeklődést újra a részvény körül. Az Apple az utóbbi 1-2 évben csak hozta a kötelezőt, eladott több tízmillió iPhone-t, felhalmozott több milliárd dollár készpénzt. Most hozott egy érdekes új kiegészítő terméket, a fent említett fülhallgatót, ami egyrészt extra bevételhez juttatja, másrészt mutatja a befektetőknek, hogy: “Hahó, dolgozunk. ” Érdemes befektetni Apple részvénybe? Mikor érdemes venni?

A héten írtam, hogy az Apple 1 tonna aranyat nyert ki a visszavásárolt készülékeiből, illetve az iPhone 7 bemutatója után írtam egy cikkben, hogy az almás cég rendelkezik a legtöbb készpénzállománnyal. Ez a szám 200 milliárd dollár. Ez az összes éves nyereségének négyszerese. Addig nem kell félni, és eladogatni a részvényeket, ameddig azok a hírek nem jönnek, hogy több Apple Store bezárt. Annyi készpénzzel rendelkeznek, hogy kifizethetnék a görög államadósságot. A cég pénzügyi adatait, eredményét ide kattintva éred el, ezt most felesleges részletezni. Ez a cikk azért íródott meg, hogy felkeltse az érdeklődésed, illetve rávilágítson arra, hogy milyen módszerrel vegyél a részvényből, mikor, mennyiért…

Mikor, mennyi Apple részvényt vegyek, ha be szeretnék fektetni a részvénybe?

Ha van egy összeg a fejedben (pl. 500 000 forint), hogy te annyiért vennél az almás részvényekből, akkor azonnal felejtsd el azt, hogy egyszerre veszel a cég papírjaiból, vagyis az egész összeget ne fektesd be azonnal. És azt is felejtsd el, hogy csak Apple-be fektetsz. Azt se felejtsd el, hogy éves szinten fizet 1,99% osztalékot az cég, amit negyedévente oszt el, tehát 3 havonta kapsz 0,5% osztalékot. Jöjjön a recept:

 • A rászánt tőkéből ne azonnal vegyél, hanem elosztva időben (pl. negyedévente/félévente veszel adott mennyiséget) – időbeli diverzifikáció, átlagárad lesz
 • Vegyél más részvényt is, vagy fektess másba (pl. arany, állampapír, kötvény, befektetésialap….). Legyen más befektetésed is, a diverzifikáció mindig jó.
 • A fel nem használt tőkét fektesd fix hozamú befektetésekbe, kösd le a bankban, vagy vegyél addig állampapírt. Mivel nem használod fel egyszerre a tőkéd, így addig fix hozamú befektetésekbe is beleteheted, hogy addig is dolgozzon a tőkéd.

Van még hozamlehetőség az Appleben? 
Igen, 132 dollár felett még jobban meglódulhat az árfolyam, így most jó árszinten is van a részvény. Legalább kimaradtál a korrekcióból, oldalazásból. A negyedévente jóváírásra kerülő 0,5% osztalék (éves 1,99%) tovább növeli a bizalmat a részvényesekben, és neked is fix hozamot jelent.

apple201609

 

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni az Apple részvénnyel is.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek téged még:
Nevezz tőzsde versenyekre, és keress valódi pénzt!
Ezt kell tudnod első körben a robot kereskedésről, automatizált tőzsdéről

Fotó: Apple.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Néhány napja írtunk egy cikket, amiben teljeskörűen bemutatjuk a hazai vonalkód igénylés menetét. Ide bemásolom az árral kapcsolatos részt:

A GS1 rendszerébe való bekerülés egyszeri díja 35.000 Ft.
A rendszer éves (365 napos) licencdíja bevételfüggő:

Forrás: https://gs1hu.org/data/documents/Dijjegyzek_2021.pdf

Együtt kiszámoltuk (lásd a cikkben), pontosan hány jegyű cégprefixre van szükséged, ennek regisztrációs díját értelemszerűen az határozza meg, melyik számtartományba kerülsz: 10 jegyű kódigénylés esetén 19.500 Ft, 9 jegyűnél 30.000 Ft, 6 jegyűnél már 225.000 Ft – bár valószínűleg nincs és nem is lesz ennyi terméked. A regisztrációban benne van az első év licencdíja, de ennek is lesz évente költsége: prefixenként 16.000 Ft / év.
Ezután jöhet a GTIN-8 azonosító szám: 4000 Ft a regisztráció, valamint az éves licencdíj is ugyanennyibe kerül kódonként.

Vonalkód igénylés részletesebben. Kattints ide!

MinnerInstant

Több áramot fogyaszt a bitcoin, mint egész Argentina.

Ennél szemléletesebb ábra a következő. Bitcoin vs Visa tranzakciók energiaigénye. A Visa alatt azért ott van a 100 000 tranzakció is…. Huhh!

Érdekes! Na, de most tombol a kriptoláz! A kripto alapozó cikksorozatunk segíthet benne, hogy átlásd miről szól a kirptovaluta piac, mit kell tudni a bitcoinról… Kattints ide!

MinnerInstant

Martincsek Zsolt seo szakértőnk posztolta ezt a Minner Extra zárt csoportba:

A következő email címek meg fognak szűnni május 31. után! De már március 31.-től technikai korlátozások lesznek a fiókokban.Ha van például email listád, akkor nézd át, én fogok küldeni egy tájékoztató hírlevelet is nekik.@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.huItt a hivatalos tájékoztató: https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/#webmail

U.i.: A legjobb, hogy ezt az infót nekem is egy feliratkozóm írta meg, akit érint ez és már magától fel is iratkozott egy másik email címével! – írta Zsolt.

MinnerInstant

Egy egész országot lekapcsolt a hírekről a Facebook.A Facebook egy önálló cég, nem az internet, ezért sem szabad 1000%-ban rá támaszkodni. Az ausztrálok tapasztalták ezt meg a héten, amikor is a Facebookon lekapcsolták a médiaoldalakat, sőt nem is lehet megosztani a portálok híreit a közösségi médiaoldalon. A drasztikus és barátságtalan lépésre azért szánta el magát a cég, mert az ausztrálok rá akarták kényszeríteni, fizessen ezentúl a híreket előállító oldalaknak az oldalain megjelenő tartalmakért.

Ezzel szemben a Google fizetni fog azért, hogy lényegében profitál a hírekből. A Google korábban már megegyezett az országgal. Legutóbb Robert Murdoch médiacége, a News Corp. jelentette be, hogy megegyezésre jutott a Google-el, aki hajlandó lesz nekik a jövőben fizetni a felhasznált tartalmakért cserébe.

Sok hazai vállalkozó szenved most a Facebook által egyre szaporodó tiltásokkal, amelyek 99,99%-ban tévesnek bizonyulnak. Letiltott hirdetési fiókok, elvett Facebook oldalak, sőt lekapcsolt ártatlan csoportok. Beszéltünk ennek kivédésről és megoldásokról ebben a podcastban: Facebook hirdetési fiók visszaszerzése tiltás után [podcast]

Forrás: Napi

MinnerInstant

Ha úgy nézzük a Koronás kristálycukornál is értelmesen kezelték a helyzetet az emberek. Így nem meglepő, hogy a sör sem szenvedett hátrányt, sőt néha az emberek a sörön poénkodva vezették le egy kicsit a vírushelyzet okozta feszültséget.

Forrás: Cbs, inews

MinnerInstant

Adótraffipax, 2021. Idén is elárulták merre vizsgálódnak főleg: Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

 • e-kereskedelem,
 • építőipar,
 • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
 • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
 • ingatlanközvetítés,
 • számítástechnikai termékek kereskedelme,
 • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
 • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Forrás: Index, Nav


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek