KezdőlapTőzsdeOnlineTőzsdeExpoMikor vegyél Apple részvényt? Érdemes venni?

Mikor vegyél Apple részvényt? Érdemes venni?

-

Újra magasan van az Apple árfolyama. Főleg azért is, mert megjelent az új 7-es iPhone, illetve bemutatták az új speciális kábel nélküli fülhallgatót, ami felkorbácsolta az érdeklődést újra a részvény körül. Az Apple az utóbbi 1-2 évben csak hozta a kötelezőt, eladott több tízmillió iPhone-t, felhalmozott több milliárd dollár készpénzt. Most hozott egy érdekes új kiegészítő terméket, a fent említett fülhallgatót, ami egyrészt extra bevételhez juttatja, másrészt mutatja a befektetőknek, hogy: “Hahó, dolgozunk. ” Érdemes befektetni Apple részvénybe? Mikor érdemes venni?

A héten írtam, hogy az Apple 1 tonna aranyat nyert ki a visszavásárolt készülékeiből, illetve az iPhone 7 bemutatója után írtam egy cikkben, hogy az almás cég rendelkezik a legtöbb készpénzállománnyal. Ez a szám 200 milliárd dollár. Ez az összes éves nyereségének négyszerese. Addig nem kell félni, és eladogatni a részvényeket, ameddig azok a hírek nem jönnek, hogy több Apple Store bezárt. Annyi készpénzzel rendelkeznek, hogy kifizethetnék a görög államadósságot. A cég pénzügyi adatait, eredményét ide kattintva éred el, ezt most felesleges részletezni. Ez a cikk azért íródott meg, hogy felkeltse az érdeklődésed, illetve rávilágítson arra, hogy milyen módszerrel vegyél a részvényből, mikor, mennyiért…

Mikor, mennyi Apple részvényt vegyek, ha be szeretnék fektetni a részvénybe?

Ha van egy összeg a fejedben (pl. 500 000 forint), hogy te annyiért vennél az almás részvényekből, akkor azonnal felejtsd el azt, hogy egyszerre veszel a cég papírjaiból, vagyis az egész összeget ne fektesd be azonnal. És azt is felejtsd el, hogy csak Apple-be fektetsz. Azt se felejtsd el, hogy éves szinten fizet 1,99% osztalékot az cég, amit negyedévente oszt el, tehát 3 havonta kapsz 0,5% osztalékot. Jöjjön a recept:

  • A rászánt tőkéből ne azonnal vegyél, hanem elosztva időben (pl. negyedévente/félévente veszel adott mennyiséget) – időbeli diverzifikáció, átlagárad lesz
  • Vegyél más részvényt is, vagy fektess másba (pl. arany, állampapír, kötvény, befektetésialap….). Legyen más befektetésed is, a diverzifikáció mindig jó.
  • A fel nem használt tőkét fektesd fix hozamú befektetésekbe, kösd le a bankban, vagy vegyél addig állampapírt. Mivel nem használod fel egyszerre a tőkéd, így addig fix hozamú befektetésekbe is beleteheted, hogy addig is dolgozzon a tőkéd.

Van még hozamlehetőség az Appleben? 
Igen, 132 dollár felett még jobban meglódulhat az árfolyam, így most jó árszinten is van a részvény. Legalább kimaradtál a korrekcióból, oldalazásból. A negyedévente jóváírásra kerülő 0,5% osztalék (éves 1,99%) tovább növeli a bizalmat a részvényesekben, és neked is fix hozamot jelent.

apple201609

 

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni az Apple részvénnyel is.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek téged még:
Nevezz tőzsde versenyekre, és keress valódi pénzt!
Ezt kell tudnod első körben a robot kereskedésről, automatizált tőzsdéről

Fotó: Apple.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek