KezdőlapGazdaság és üzletStartup10% osztalékot fizet évente egy startupokba befektető cég. Te is megkaphatod ezt...

10% osztalékot fizet évente egy startupokba befektető cég. Te is megkaphatod ezt a pénzt!

-

Amikor egy részvénytársaság stabilan fizet osztalékot, akkor a befektetők is jobban állnak a céghez. A kockázati tőke társaságokról azt kell tudni, hogy a tőkéjükből különböző startupokba fektetnek, hogy majd később ezt megsokszorozzák. Még tavaly találtam egy olyan céget, aki még a Facebookba is befektetett, amikor még a közösségi háló nagyon az elején járt. Az elemzésem megírása óta eltelt egy negyedév, és a cég májusban kifizette a negyedéves osztalékot, ami 2,6% volt. Ez szép szám ahhoz képest, hogy ez egy negyedévre vonatkozik.

Ez a cég a Hercules Technology Growth Capital Inc. Aki szeretne pénzt szerezni a startup világból, annak legkézenfekvőbb egy ilyen részvény megvásárlása. Természetesen több kockázati tőke társaság részvénye is elérhető a tőzsdén, de ezt találtam a legstabilabbnak.

Kattints ide, ha kíváncsi vagy milyen cégeket tudott nagy haszonnal tovább adni, vagy tőzsdére vinni… A vállalat főlapján azt is láthatod, éppen kikbe fektetett be.

Startup részvény elemzés - finviz.com, minner.hu
Startup részvény elemzés – finviz.com, minner.hu

Fotó: uberof202 ff/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek