10% osztalékot fizet évente egy startupokba befektető cég. Te is megkaphatod ezt a pénzt!

Amikor egy részvénytársaság stabilan fizet osztalékot, akkor a befektetők is jobban állnak a céghez. A kockázati tőke társaságokról azt kell tudni, hogy a tőkéjükből különböző startupokba fektetnek, hogy majd később ezt megsokszorozzák. Még tavaly találtam egy olyan céget, aki még a Facebookba is befektetett, amikor még a közösségi háló nagyon az elején járt. Az elemzésem megírása óta eltelt egy negyedév, és a cég májusban kifizette a negyedéves osztalékot, ami 2,6% volt. Ez szép szám ahhoz képest, hogy ez egy negyedévre vonatkozik.

Ez a cég a Hercules Technology Growth Capital Inc. Aki szeretne pénzt szerezni a startup világból, annak legkézenfekvőbb egy ilyen részvény megvásárlása. Természetesen több kockázati tőke társaság részvénye is elérhető a tőzsdén, de ezt találtam a legstabilabbnak.

Kattints ide, ha kíváncsi vagy milyen cégeket tudott nagy haszonnal tovább adni, vagy tőzsdére vinni… A vállalat főlapján azt is láthatod, éppen kikbe fektetett be.

Startup részvény elemzés - finviz.com, minner.hu
Startup részvény elemzés – finviz.com, minner.hu

Fotó: uberof202 ff/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!