vasárnap, január 17, 2021

110 éves elektromos autó áron alul eladó

Emlékszel még az előző, jövőbe tekintő cikkemre? Ez a címe: 10 éven belül használni fogok önvezető autót? Mikor lesz a következő ipari forradalom? Vagy más lesz a neve? A cikkben leírtam, hogy nem várhatunk nagyobb ugrást, esetleges új ipari forradalmat az elkövetkező 10-20 évben. Amikor megláttam az 1905-ös WOODS ELECTRIC QUEENS VICTORIA BROUGHAM -t az egyik aukciós ház weboldalán, akkor ez a cikk jutott eszembe.

Az aukcióra bocsátott autó az utolsó fellelhető darab, sőt még működőképes. Egy feltöltéssel 80 kilométerre lehet eljutni az autóval, és 30 km/h-ás sebességre képes. Az autó az elsők között volt, ami elektromos meghajtással működött. Limitált darabszámban is készült, így a közel 27 millió forintos ára alacsonynak is mondható. 2010-ben még csak 21 millió forintért cserélt gazdát.

Ugye milyen furcsa? 110 éve is már elektromos autóval lehetett közlekedni? Érdemes elolvasni a Tesla Motors cikket is. De előbb nézd meg az 1905-ös autóról a képeket:

elektromos auto woods electric queen2 (1) elektromos auto woods electric queen3 (1) elektromos auto woods electric queen4 (1)

Forrás: Bonhams

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek