2010-ben mindössze 500 Ft volt a bankszámláján, most több mint 300 millió. 5 év alatt érte ezt el. – Valós történet. Így sikerült neki.

Fel lehet állni a padlóról? Ő megtette, és nem ő az egyetlen, akinek sikerült már ezt elérni. Grant Sabatiert kirúgták a munkahelyéről (elemző volt) 7 évvel ezelőtt, és ott állt mindössze 2,26 dollárral (500 Ft) a bankszámláján. Nem volt mit tennie, változtatnia kellett. És sikerült neki! 2015-ben már a bankszámláján 300 millió forintnak megfelelő összeg volt. Hogy érte el? Mit csinált? Kiderül a cikkből.

1. Tanulás és az első munka

Mivel tinédzser korában picit konyított a programozáshoz, így újra leporolta az ehhez szükséges tudásanyagot, és fejlesztette magát. Közben felfigyelt egy dologra. A programozás mellett autodidakta módon elkezdett megismerkedni a Google Adwords hirdetési rendszerrel. Azért is ezt választotta, mert ingyen meg lehetett tanulni, és nagyon gyorsan. Közben párhuzamosan a WordPress tartalomkezelő rendszert is megismerte, megtanulta, ezzel tud weboldalakat készíteni. Több mint 2000 órát tanult a fent említett dolgokról, sőt, még digitális marketing területen is továbbképezte magát (nem csak Google Adwords-ben, hanem pl. SEO-t is tanult).
A megszerzett tudással elkezdett állást keresni, és egy reklámügynökségnél el is tudott helyezkedni. Éves 50 000 dolláros állást szerzett. Miközben a munkába szépen belejött, rájött arra, hogy ezzel nem lesz a bankszámláján 1 millió dollár, nem tud annyit megtakarítani. Így munka mellett vállalkozásba kezdett.
Ezt azért tette, mert rájött arra, hogy a világ leggazdagabb emberei mind vállalkozók. Úgy döntött, kihasználja az online adta lehetőségeket. 

2. Munka mellett vállalkozás, majd teljes önállóság, út az első millióig (forintban)

Soha nem akarta azt újra átélni, hogy 500 forintja van csak, így egy-egy héten 90-100 órát is dolgozott az első évben. A WordPress tudásával már komoly weboldalakat tudott készíteni, így elvállalta egy ügyvédi iroda weboldalának elkészítését. 60 000 forintot kapott a kész weboldalért. Ezután tovább is ajánlották, sőt, annyira belelendült, hogy csak az ajánlások meghozták a kellő megbízásszámot (ez itthon is jól működik). Féléven belül már több tízezer dollárt tudott összegyűjteni magánzóként. Egy év után pedig már eljutott odáig, hogy felmondjon a reklámügynökségnél és teljesen a weboldal-készítésre, keresőoptimalizálásra (SEO) összpontosítson, illetve Google Adwords kampányokra.
Az ügyfeleit így ki tudta szolgálni, nemcsak weboldalakat készített, hanem komplexebb megoldást tudott adni (volt üzleti modellje). Tanácsadási szolgáltatását is így be tudta indítani.

3. Hogyan sikerült ennyi pénzt megtakarítania? Több mint 1 millió dollárt? Nézd csak az alábbi képet!

A munkahelyén először csak a fizetése 5-10%-át tudta félretenni havonta, majd mikor munka mellett vállalkozott, ezt növelni tudta folyamatosan. Gyorsan emelni tudta megtakarítása mértékét, először a “bevételei” 15%-át, majd 25%-át, majd a végén a 40%-át félre tudta tenni. Azonnal a megtakarítási számlájára helyezte az összeget, amiből tőzsdeindexeket vett. 

millennial.money_

4. Új bizniszek, vállalkozás, startup

Azóta újabb projekteket indított. 2015-ben már elérte az 1,3 millió dollárt, vagyis a 300 millió forint megtakarítást. Van miből építkeznie. Elindította a Millenial Money oldalt is, ahol pénzügyi, adózási és megtakarítási tippeket ad.

Konklúzió

Persze, tudom amerikai példa… Ezt gondolod most, igaz? Egyébként a számok teljesen rendben vannak. A weboldal-készítéseket is csak el kell osztani kettővel, itthon is bőven megállja az a szám a helyét. Továbbá a sikere abban is leledzik, hogy az ügyfeleknek nemcsak weboldal-készítést nyújtott, hanem SEO-t, Google hirdetéskezelést… Természetesen ehhez folyamatosan tovább kellett fejlesztenie magát.
Nem picsogott! Teljesen új területre váltott.

Te is meg tudod csinálni!

A Minner 152. ötletében olyan szabadúszó-ötleteket írtam le, amivel te is el tudod érni a fent említett sikert: 152. vállalkozási ötlet – Legyél szabadúszó (Akár félig-meddig passzív jövedelmed is lehet). Használd ki az internet adta lehetőséget. Tedd a te világoddá! Aztán ráérsz utána más vállalkozási ötletekben is gondolkodni! Mikor már lesz tőkéd, könnyebb lesz. Nem?

(x)Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?
Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt, a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide, és csatlakozz a tanítványokhoz!

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: MillenialMoney, CNBC
Fotó: Grow

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek