péntek, február 26, 2021

2010-ben mindössze 500 Ft volt a bankszámláján, most több mint 300 millió. 5 év alatt érte ezt el. – Valós történet. Így sikerült neki.

Fel lehet állni a padlóról? Ő megtette, és nem ő az egyetlen, akinek sikerült már ezt elérni. Grant Sabatiert kirúgták a munkahelyéről (elemző volt) 7 évvel ezelőtt, és ott állt mindössze 2,26 dollárral (500 Ft) a bankszámláján. Nem volt mit tennie, változtatnia kellett. És sikerült neki! 2015-ben már a bankszámláján 300 millió forintnak megfelelő összeg volt. Hogy érte el? Mit csinált? Kiderül a cikkből.

1. Tanulás és az első munka

Mivel tinédzser korában picit konyított a programozáshoz, így újra leporolta az ehhez szükséges tudásanyagot, és fejlesztette magát. Közben felfigyelt egy dologra. A programozás mellett autodidakta módon elkezdett megismerkedni a Google Adwords hirdetési rendszerrel. Azért is ezt választotta, mert ingyen meg lehetett tanulni, és nagyon gyorsan. Közben párhuzamosan a WordPress tartalomkezelő rendszert is megismerte, megtanulta, ezzel tud weboldalakat készíteni. Több mint 2000 órát tanult a fent említett dolgokról, sőt, még digitális marketing területen is továbbképezte magát (nem csak Google Adwords-ben, hanem pl. SEO-t is tanult).
A megszerzett tudással elkezdett állást keresni, és egy reklámügynökségnél el is tudott helyezkedni. Éves 50 000 dolláros állást szerzett. Miközben a munkába szépen belejött, rájött arra, hogy ezzel nem lesz a bankszámláján 1 millió dollár, nem tud annyit megtakarítani. Így munka mellett vállalkozásba kezdett.
Ezt azért tette, mert rájött arra, hogy a világ leggazdagabb emberei mind vállalkozók. Úgy döntött, kihasználja az online adta lehetőségeket. 

2. Munka mellett vállalkozás, majd teljes önállóság, út az első millióig (forintban)

Soha nem akarta azt újra átélni, hogy 500 forintja van csak, így egy-egy héten 90-100 órát is dolgozott az első évben. A WordPress tudásával már komoly weboldalakat tudott készíteni, így elvállalta egy ügyvédi iroda weboldalának elkészítését. 60 000 forintot kapott a kész weboldalért. Ezután tovább is ajánlották, sőt, annyira belelendült, hogy csak az ajánlások meghozták a kellő megbízásszámot (ez itthon is jól működik). Féléven belül már több tízezer dollárt tudott összegyűjteni magánzóként. Egy év után pedig már eljutott odáig, hogy felmondjon a reklámügynökségnél és teljesen a weboldal-készítésre, keresőoptimalizálásra (SEO) összpontosítson, illetve Google Adwords kampányokra.
Az ügyfeleit így ki tudta szolgálni, nemcsak weboldalakat készített, hanem komplexebb megoldást tudott adni (volt üzleti modellje). Tanácsadási szolgáltatását is így be tudta indítani.

3. Hogyan sikerült ennyi pénzt megtakarítania? Több mint 1 millió dollárt? Nézd csak az alábbi képet!

A munkahelyén először csak a fizetése 5-10%-át tudta félretenni havonta, majd mikor munka mellett vállalkozott, ezt növelni tudta folyamatosan. Gyorsan emelni tudta megtakarítása mértékét, először a “bevételei” 15%-át, majd 25%-át, majd a végén a 40%-át félre tudta tenni. Azonnal a megtakarítási számlájára helyezte az összeget, amiből tőzsdeindexeket vett. 

millennial.money_

4. Új bizniszek, vállalkozás, startup

Azóta újabb projekteket indított. 2015-ben már elérte az 1,3 millió dollárt, vagyis a 300 millió forint megtakarítást. Van miből építkeznie. Elindította a Millenial Money oldalt is, ahol pénzügyi, adózási és megtakarítási tippeket ad.

Konklúzió

Persze, tudom amerikai példa… Ezt gondolod most, igaz? Egyébként a számok teljesen rendben vannak. A weboldal-készítéseket is csak el kell osztani kettővel, itthon is bőven megállja az a szám a helyét. Továbbá a sikere abban is leledzik, hogy az ügyfeleknek nemcsak weboldal-készítést nyújtott, hanem SEO-t, Google hirdetéskezelést… Természetesen ehhez folyamatosan tovább kellett fejlesztenie magát.
Nem picsogott! Teljesen új területre váltott.

Te is meg tudod csinálni!

A Minner 152. ötletében olyan szabadúszó-ötleteket írtam le, amivel te is el tudod érni a fent említett sikert: 152. vállalkozási ötlet – Legyél szabadúszó (Akár félig-meddig passzív jövedelmed is lehet). Használd ki az internet adta lehetőséget. Tedd a te világoddá! Aztán ráérsz utána más vállalkozási ötletekben is gondolkodni! Mikor már lesz tőkéd, könnyebb lesz. Nem?

(x)Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?
Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt, a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide, és csatlakozz a tanítványokhoz!

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: MillenialMoney, CNBC
Fotó: Grow

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Néhány napja írtunk egy cikket, amiben teljeskörűen bemutatjuk a hazai vonalkód igénylés menetét. Ide bemásolom az árral kapcsolatos részt:

A GS1 rendszerébe való bekerülés egyszeri díja 35.000 Ft.
A rendszer éves (365 napos) licencdíja bevételfüggő:

Forrás: https://gs1hu.org/data/documents/Dijjegyzek_2021.pdf

Együtt kiszámoltuk (lásd a cikkben), pontosan hány jegyű cégprefixre van szükséged, ennek regisztrációs díját értelemszerűen az határozza meg, melyik számtartományba kerülsz: 10 jegyű kódigénylés esetén 19.500 Ft, 9 jegyűnél 30.000 Ft, 6 jegyűnél már 225.000 Ft – bár valószínűleg nincs és nem is lesz ennyi terméked. A regisztrációban benne van az első év licencdíja, de ennek is lesz évente költsége: prefixenként 16.000 Ft / év.
Ezután jöhet a GTIN-8 azonosító szám: 4000 Ft a regisztráció, valamint az éves licencdíj is ugyanennyibe kerül kódonként.

Vonalkód igénylés részletesebben. Kattints ide!

MinnerInstant

Több áramot fogyaszt a bitcoin, mint egész Argentina.

Ennél szemléletesebb ábra a következő. Bitcoin vs Visa tranzakciók energiaigénye. A Visa alatt azért ott van a 100 000 tranzakció is…. Huhh!

Érdekes! Na, de most tombol a kriptoláz! A kripto alapozó cikksorozatunk segíthet benne, hogy átlásd miről szól a kirptovaluta piac, mit kell tudni a bitcoinról… Kattints ide!

MinnerInstant

Martincsek Zsolt seo szakértőnk posztolta ezt a Minner Extra zárt csoportba:

A következő email címek meg fognak szűnni május 31. után! De már március 31.-től technikai korlátozások lesznek a fiókokban.Ha van például email listád, akkor nézd át, én fogok küldeni egy tájékoztató hírlevelet is nekik.@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.huItt a hivatalos tájékoztató: https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/#webmail

U.i.: A legjobb, hogy ezt az infót nekem is egy feliratkozóm írta meg, akit érint ez és már magától fel is iratkozott egy másik email címével! – írta Zsolt.

MinnerInstant

Egy egész országot lekapcsolt a hírekről a Facebook.A Facebook egy önálló cég, nem az internet, ezért sem szabad 1000%-ban rá támaszkodni. Az ausztrálok tapasztalták ezt meg a héten, amikor is a Facebookon lekapcsolták a médiaoldalakat, sőt nem is lehet megosztani a portálok híreit a közösségi médiaoldalon. A drasztikus és barátságtalan lépésre azért szánta el magát a cég, mert az ausztrálok rá akarták kényszeríteni, fizessen ezentúl a híreket előállító oldalaknak az oldalain megjelenő tartalmakért.

Ezzel szemben a Google fizetni fog azért, hogy lényegében profitál a hírekből. A Google korábban már megegyezett az országgal. Legutóbb Robert Murdoch médiacége, a News Corp. jelentette be, hogy megegyezésre jutott a Google-el, aki hajlandó lesz nekik a jövőben fizetni a felhasznált tartalmakért cserébe.

Sok hazai vállalkozó szenved most a Facebook által egyre szaporodó tiltásokkal, amelyek 99,99%-ban tévesnek bizonyulnak. Letiltott hirdetési fiókok, elvett Facebook oldalak, sőt lekapcsolt ártatlan csoportok. Beszéltünk ennek kivédésről és megoldásokról ebben a podcastban: Facebook hirdetési fiók visszaszerzése tiltás után [podcast]

Forrás: Napi

MinnerInstant

Ha úgy nézzük a Koronás kristálycukornál is értelmesen kezelték a helyzetet az emberek. Így nem meglepő, hogy a sör sem szenvedett hátrányt, sőt néha az emberek a sörön poénkodva vezették le egy kicsit a vírushelyzet okozta feszültséget.

Forrás: Cbs, inews

MinnerInstant

Adótraffipax, 2021. Idén is elárulták merre vizsgálódnak főleg: Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

  • e-kereskedelem,
  • építőipar,
  • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
  • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
  • ingatlanközvetítés,
  • számítástechnikai termékek kereskedelme,
  • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
  • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Forrás: Index, Nav


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek