5 dolog, amiért jó szabadúszónak lenni

Legutóbbi szabadúszós vállalkozási ötletem után sokan kérdeztetek tőlem erről a területről.  Abban a tartalomban csak néhány ötletet emeltem ki, azokon kívül még számos területen lehetsz szabadúszó. Egyre több hazai cég alkalmaz külsős “munkavállalókat”, így érdemes átnézni, miért is jó szabadúszónak lenni. Tudtad, hogy én is szabadúszó vagyok több mint 3 éve? Ezért a pozitívumok mellett alul a hátrányát is kiemelem.

5 dolog, amiért jó szabadúszónak, freelancernek lenni

  1. Ott dolgozol, ahol akarsz. Maximum néhányszor kell bemenned a megbízóidhoz, és sokszor elég egy Skype, vagy valamilyen videós jelenlét a kommunikációhoz. Így ténylegesen bárhol tudsz dolgozni. Akár digitális nomád is lehetsz.
  2. Ügyeket intézni sokkal kényelmesebb (posta, bank…), és jó időbeosztással ez nem megy a munka rovására.
  3. Nem kell alkalmazkodni másokhoz a napközbeni munkavégzéshez, így sokkal jobb időbeosztással, sokkal hatékonyabb munkavégzésre vagy képes.
  4. Előzőhöz tartozik, hogy nem viszi el az idődet a sok-sok meeting. Mivel szabadúszó vagy, így általában csak az adott projektmunkát végzed, így máris csökken a feleslegesen eltöltött időd (meetingeken kellene ülnöd, ahelyett tudsz dolgozni).
  5. Bármikor tarthatsz szünetet, ha te a 8 órásra tervezett munkát 5 óra alatt elvégzed, senki nem fogja megkérdezni, miért nem dolgozol.

A freelancerség hátránya

  1. Ügyfeleket, megbízókat kell szerezni. Ami a tevékenységünktől függően az időnk nagy részét elviszi.
  2. A család néha úgy kezel, mintha te mindig otthon lennél, és ezért szinte elvárják, hogy a házimunkából te nagyobb részt vegyél ki.
  3. A rugalmas munkavégzés hátránya az is, hogy saját magunktól függ, hogy mennyire tartjuk be a saját “szabályainkat”. Akár el is csúszhatunk rajta.

(x)Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?
Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés + 1 évig ingyen reklámhely
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe, sőt, a blogírásba is. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide, és csatlakozz a tanítványokhoz!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!