KezdőlapVállalkozás ötletek7 online vállalkozás ötlet, amibe most érdemes belevágni. Kevés pénzből megvalósíthatóak, illetve...

7 online vállalkozás ötlet, amibe most érdemes belevágni. Kevés pénzből megvalósíthatóak, illetve könnyen startuposíthatóak.

-

A Minner-en több száz vállalkozási és startup ötlet található, nehéz is lenne mindet átnézned, ezért most egy listát készítettem azokról az online ötletekről, amiket most Magyarországról el tudsz indítani a hazai piacon, és akár később ebből nagyobb cég is lehet, sőt, akár startuposíthatóak is. Vágjunk is bele!

1. ötlet: Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez

Egy olyan naptárat csinálsz, amibe a felhasználók, vagy eseményszervezők tudják feltölteni az eseményeiket (akár külön kategorizálva is, pl. üzleti események, találkozók, koncertek…). De ennél természetesen többet is ki lehet hozni belőle:

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

2. ötlet: Időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

Az utóbbi időben sokat gondolkodtam az olyan vállalkozási ötleteken, ami egy kicsit egyedibb, jobban illeszkedik a mostani trendekhez. Az idősekhez kapcsolódó terület inspirált a legjobban. Hogy miért? Azért, mert valamiért ezt a réteget nem célozták meg még olyan sokan, főleg online, illetve elég erős vásárló réteg.

Legutóbb egy elektronikai üzletben voltam, és akkor jöttem rá egy érdekes dologra. Egy idős hölgy azt magyarázta az eladónak, hogy olyan laptopot szeretne, amin applikációk vannak csak. Tehát végül is androidos laptopot akar. Az eladó töketlenkedett, meg sem kérdezte, hogy miért akar ilyet, csak rávágta, hogy jelenleg ilyen nincs náluk. Én odamentem és megkérdeztem, miért pont olyat szeretne. Meglepett a válasz, erre nem is gondoltam még. Azt mondta azért, mert így nehezebben tudja elrontani, a Windows teljesen átláthatatlan számára, és sok a meghibásodási lehetősége. Nem is tudta a kb. 60-70 év körüli hölgy, hogy milyen ötletcunamit indított el bennem.

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

3. ötlet: Instagram képből bevétel – instastock

a, ötlet:  Olyan stock fotó oldal, melyen Instagram felhasználók képeit vehetik meg a cégek/újságok/reklámügynökségek. Ezt az ötletet részben említettem már a 35. vállalkozási ötletnél.
b, ötlet: Egy oldal, ahová felcsatlakoztatja az Instagramját a felhasználó, a képeket átvehetik mások, ő hozzájárul. Pontokat gyűjt, és ha sok képét letöltik, azt beválthatja nyereményekre.

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

4. ötlet: Podcast, hangoskönyv

Több felé is el tudsz indulni ezen a területen, lehet applikáció, vagy egy weboldalon keresztül. A lényege az, hogy akár üzleti, akár oktató jellegű hanganyagokat vásárolhatnak tőled az emberek. Be tudsz vonni szakembereket, akiknek így bevételi forrást is tudsz adni, osztozva a bevételeken.

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

5. ötlet: Freelancer (szabadúszó) munkák közvetítője

Több ilyen szabadúszóval találkoztam már, akik a Freelancert-t használják. Sokat beszélgettem is velük, és már akkor eszembe jutott, hogy ebből akár profitálni is lehet. A legtöbb szereti azt, hogy így nem kell nagyon kapaszkodni a megbízóért, hiszen szinte ő talál rájuk. Viszont többször mondták, hogy ha több projektjük lenne kész, már rég többet keresnének, és az adminisztrációt sem szeretik, meg a megbízóval chatelni… És akkor még azokról nem is beszéltem, akik a nyelvi akadályok miatt nem tudnak az ilyenben résztvenni.

Az ötlet tehát az, hogy te csinálsz egy freelancer regisztrációt, mintha te lennél a kivitelező, azaz freelancer. Te gyűjtöd majd a megbízásokat, és azokat kiosztod az “embereidnek”. Így rövid időn belül rengeteg projekt lesz a hátatok mögött, és nagyobb megbízásokat is elnyerhettek. Te a megbízási díjakból veszed le a saját részed, azért hogy kapcsolatot tartasz a Freelancer-en keresztül a megbízókkal, és kezeled a profilotokat, esetleg külön FB kommunikációtokat, sőt, akár blogotokat is.

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 
Ehhez kapcsolódóan indított el a Minner 2017. novemberében egy oldalt. A MarketingTársaság.hu -t, ennek esettanulmányát itt olvashatod: Így indítottam el az új vállalkozásomat, ami már az induláskor 1,6 millió forint bevételt hozott [Esettanulmány]

6. ötlet: Mindennap van szülinap…

Tudtad, hogy mindennap van valakinek a születésnapja? Pontosan, egyértelmű. Naponta átlagban 26 000 embernek van születésnapja, névnapja… Neked ebből kell egy szeletet kiszedni. Néhány cég már szépen fel is építette erre a vállalkozását. De te egy kicsit ügyesebb leszel.

Ajándékötletek mobilalkalmazás-webshoppal összekötve.
Már az elején tudnod kell a legfontosabb funkciót, hogy a felhasználók akár dátumokat is beleírhassanak, az applikációba (előre figyelmezteti őket 1-2 héttel push üzenettel, notification-nel), vagy akár már a beírt Google naptárat beintegrálja az applikáció.)
Az alap helyzet az, hogy eleve tematikusan tud keresni, férfinak, nőnek….alkalom szerint. Sőt, mi az éppen aktuális trend… És persze létrehozol tartalmakat, pl. 10 legjobb ajándékötlet férfiaknak, 20 legolcsóbb ajándékötlet …………. Ezeket egyrészt az applikációba is beteszed, másrészt egy blogot csinálsz neki, és az applikációt reklámozod bent…

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

7. ötlet: Oktató mobilapplikáció gyerekeknek

Olyan, többnyire fizetős mobilapplikációkat készítesz, vagy készíttetsz, melyek segítik a gyerekek képességeit, oktatják őket, és ezt mind játékosan. Az appstore-okban már találni olyan appokat, melyek gyerekeknek szólnak, de ezek többsége mind külföldi. A Duolingo nyelvoktató apphoz hasonlót érdemes fejleszteni.

Olvasd el a további információkat az ötlettel kapcsolatban >>> Kattints ide! 

 

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Philippe Lewicki/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek