KezdőlapGazdaság és üzlet745 000 forintos minimálbér! Ideje csomagolni? :)

745 000 forintos minimálbér! Ideje csomagolni? :)

-

745 000 forintos minimálbért szeretnél? A recept a következő. Tanulj meg jól angolul, keresd meg azokat a cégeket Los Angelesben, ahol 25 főnél több embert foglalkoztatnak. Igen, jól gondolod, Los Angelesben emelik fel a minimálbért 2020-ra 15 dollárra óránként (jelenleg 9 dollár ott a minimálbér/óra).

A munkavállalóknak már jövőre érezhetik a minimálbér növekedést egy részét, mivel évente elosztva történik majd az emelés, így 5 év alatt 9 dollárról 15 dollárra fog emelkedni.

Amerikai városokban különböző minimálbéreket határoznak meg, az viszont azonos, hogy mindegyik nagyváros hasonló béremelést tervez 13-15 dollár közöttit. A megélhetés is viszont magasabb, tehát Los Angelesben hiába lesz olyan magas a minimálbér, attól még nem lesz könnyebb a megélhetés. A cégek is általában áthárítják a vevőkre az emelés mértékét, így részben ez inflációt is generál majd.

Európai országok között Németországban az egyik legmagasabb a minimálbér, 8,5 euró.

Forrás: TheAtlantic

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek