A 25. legnépszerűbb oldal itthon egy kínai webáruház!!! Megelőzi a legnagyobb hazai webáruházakat is.

Dátum

Megosztás

Két hete, amikor a hírlevelet összeállítottam, melynek témája a hazai legnépszerűbb oldalak voltak, akkor döbbentem rá, hogy az egyik kínai webáruház (inkább marketplace /piactér) a 25. helyen szerepel. Ezzel megelőzve sok-sok magyar webáruházat. Bár van még remény, hogy nem mindenki Kínából rendel.

A Shoprenterrel együttműködve az e-kereskedelem rovatban olyan tartalmakat készítünk, amivel a webáruházad az első lépéstől profin működhet. Ahogy a Minnertől megszokhattad, azt keressük, hogyan lehet jobban csinálni!

A 25. helyen szerepel a kínai Aliexpress azon a listán, ahol az aktuálisan legnépszerűbb weboldalakat látjuk hazai viszonylatban. Szerencsére az Árukereső.hu 23. helye még biztosítja a hazai piac létjogosultságát. Természetesen van hátránya is a kínai rendelésnek. A garanciát általában nehezebb érvényesíteni. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a hazai webáruházaknak egyik legnagyobb előnye, hogy elállhatsz a vásárlástól, míg a fent említett kínai oldalnál, ezt nehezen tudnád kivitelezni. Itt van viszont ez a nagy tömeg, akik most is Kínából rendelnek. Kezdjünk valamit velük!

Nagy lehetőség a kínai rendelésekre specializálódott oldal

A Minner vállalkozási ötletei között említettem már a kínait: 43. ötlet – Rendelj Kínából
Ha ennyi ember rendel, akkor vajon mennyien vannak, akik szeretnének segítséget kapni? Rengetegen! Az a tény, hogy a 25. leglátogatottabb oldal itthon az Aliexpress, egyben egy jó visszajelzés arra, hogy a fenti ötlet megállja a helyét! 

A leglátogatottabb weboldalak Magyarországon – itt tudod megnézni

Érdemes átnézni a ranglistát, mivel jó vetület a hazai webtérnek. Megtudod, hogy mi most a népszerű itthon, melyik terültre érdemes koncentrálni…

Két (hitelesebb) oldalon tudsz utánanézni a Toplistának:

Mi a marketplace?

Egy olyan piactér, ahova valójában több kisebb webáruház fel tudja tölteni a termékét. Valójában az Aliexpress és az Amazon is ilyen oldal.

Statisztika forrása: Similarweb

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!