A 3D nyomtatóval porcelán fogat is tudnak nyomtatni. Olcsóbb lesz a fogpótlás.

Igen, jól olvasod a címet. Kínában a 3D nyomtató ipar gyorsabba fejlődik, mint azt el tudnánk képzelni. A kínai Guangzhou Nansha Additív Gyártótechnológiai Kutatóintézet több mint egy évig fejlesztette azt a technológiát, amivel (kapaszkodj meg) porcelánt és más kerámia tárgyakat lehet nyomtatni. A 3D printer gyorsan és részletgazdagon tudja kinyomtatni a kívánt tárgyakat.

Az új 3D nyomtató hamarosan teljesen kész lesz, és forgalmazása is elindul. Egyik előnye, hogy porcelán fogakat is könnyű lesz vele nyomtatni. Ez tehát át is formálhatja, sőt innoválhatja a porcelán fog készítést, mivel az a jelenlegi technológiával időigényes és drága, ezzel viszont gyors és olcsó lehet. Ez persze azt is jelenti, hogy pár éven belül ezen a területen is “csendes” gyilkosként jelenik meg a 3D nyomtató. Persze új munkahelyeket is létrehoz, de el is vehet. A fogyasztók élvezhetik az új technológia előnyét, mivel olcsóbb lesz a fogpótlás. Erre itthon persze várni kell 2-3 évet még, hogy elérjen hozzánk ez a technológia.

Másik terület a porcelán nyomtatás. Vajon egy Zsolnay vagy Herendi porcelánt is ki lehet vele nyomtatni? A válasz persze igen, igaz lehet költségesebb még most, mint a jelenlegi technológia, mivel ez mégis nagyobb tárgyakat jelent, mint egy fog.

A befektetők először túlértékelték a 3D nyomtató piacot, majd mikor nem nőtt fénysebességgel, akkor csalódtak. Így a szektor részvényei esni kezdtek (az utóbbi egy évben). A befektetők persze nem látják azt, hogy szépen csendben beszivárog a 3D nyomtató több területre is, erre jó példa például a 3D nyomtatóval készült gyógyszer (erről itt olvashatsz). Ez most tehát egy jó lehetőség arra, hogy profitáljunk belőle, megfelelő kockázat kezelés mellett, erről ide kattintva olvashatsz. 

Forrás: 3Dprint.com, 3ders.org

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!