KezdőlapGazdaság és üzletA Facebook adminisztrátorok országa vagyunk? Saccolj, mennyi Facebook oldal (page) kezelő van...

A Facebook adminisztrátorok országa vagyunk? Saccolj, mennyi Facebook oldal (page) kezelő van itthon!

-

Régebben elkövettem azt a hibát, hogy Facebook oldal adminisztrátorokra hirdettem. Még jó pár éve volt ez, akkor kb. 200 000 fő volt az, aki legalább egy Facebook oldal (Nem személyes profil. Tudod, mint a Minner.) adminisztrátora volt. Miután rájöttem arra, hogy a nagy részük nem lesz számomra releváns olvasó, illetve ügyfél már nem használtam azt a célközönséget, de elkezdtem figyelni. Mára szépen megnőtt a számuk. Tudod, mennyi ember kezel itthon Facebook oldalt?

Természetesen nem biztos, hogy aktívan is posztol az oldalán vagy oldalain. A Facebook adatbázisa szerint 2017-ben Magyarországon havi 1 millió olyan aktív felhasználója van a közösségi oldalnak, akiknek van adminisztrátori hozzáférése valamilyen Facebook oldalhoz. Az alábbi ábrán az ilyen oldaltulajdonosok kormegoszlását láthatod. (Kép alatt folytatom!)

Képernyőfelvétel (326)

Az alábbi összehasonlításból láthatod, hogy a többi országhoz képest nem is annyira sok itthon az egy Facebook felhasználóra jutó oldaladminisztrátorok száma.

Néhány más ország adatával összehasonlítva (Aktív felhasználók/Facebook oldal adminisztrátorok – az összes felhasználó %-ában):
Magyarország: 5,5 millió/ 1 millió fő – 18%
Egyesült Királyság: 37 millió / 10 millió fő – 27%
Németország: 27 millió / 6,5 millió fő – 24%
Ausztria: 3,2 millió / 850 ezer fő – 27%
Amerikai Egyesült Államok: 170 millió / 42 millió fő – 25%
Észtország: 650 ezer / 170 ezer fő – 26%

Sajnos nem szűrhető ki a statisztikából, hogy melyek azok az adminisztrátorok, akiknek az oldalain egyébként nincs friss tartalom, illetve sokan vannak úgy is, hogy kaptak hozzáférést oldalakhoz. Így lehet az, hogy úgy tűnik sokan kezelnek Facebook oldalakat, vagyis inkább posztolnak rajta.

Nagy üzlet a Facebook oldal kezelés is

Szinte stabil bevételt lehet azzal szerezni, hogy valaki több cég, vállalat, üzlet Facebook oldalát kezeli. Szinte 10-20 ilyen megbízás már annyit hoz, hogy abból nemcsak megél az ember, hanem még félre is tud tenni, sőt, vállalkozást építhet rá. Egyébként is egy ember maximum 10-15 ilyen céges oldalt tud kezelni aktívan. Figyeld a MinnerAkadémia Facebook oldalát, mert hamarosan ehhez kapcsolódó videós oktatás indul “Szabadúszó képzés” néven.

Ezekről itt írtam: 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek