A Facebook moderátorai 280 forintos órabérért dolgoznak átlagban

Egy érdekes infografikát találtam az Adweek oldalán. Gondolom hallottad már, hogy a moderátorok tüntetik el a Facebookra nem illő, szabályzatot megszegő tartalmakat (szexuális, drogos…..) Az alábbi infografikából kiderül, hogy 800-1000 fő között van a moderátorok száma, akik általában nem bírják tovább ezt a fajta munkát 3-6 hónapnál. Érdekes a többi szám is, pl 83 millio fake (nem igazi) profil. Meglepő számomra, hogy a moderátorok óra bére 1 dollár, azaz 280 forint, igaz nagyrészük mind Indiában, illetve Fülöp-szigeteken él, és onnan dolgozik. Az 5 új profil másodpercenként sem elhanyagolható szám, amíg olvasod ezt a tartalmat közel 100 új profil jön létre.

moderator-facebook

 

fotó: theinternetoffendsme.files.wordpress.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!