szombat, január 16, 2021

A Facebook újabb nagy dobása lesz a virtuális asszisztens?

Jobb lesz oda figyelni Zuckerbergre, mert nem csak a hardveriparra koncentrál, hanem más területek felé is nyit. A Facebooktól egyre több információ jut ki a virtuális asszisztens szolgáltatásról, amit Facebook M-nek, Monneypenny-nek neveztek el. Több lesz mint a Siri, és valószínűleg nem csak géppel fogunk kommunikálni, hanem húsvér emberekkel is.

A virtuális asszisztens szolgáltatásról már a vállalkozás ötletekben is írtam (64. ötlet). Mire lehet használni a Face virtuális asszisztensét? A messengerhez hasonló felületen tudsz kommunikálni és például étterembe tudsz asztalt foglalni, pizzát rendelni, bevásárolni, és ehhez hasonlókat… Tételezzük fel, te éppen Győrbe mész egy tárgyalásra, vagy csak oda utazol. Megkérded, hogy hol van egy jó étterem. A Facebook M könnyedén kikeresi a Facebookról is, hogy melyik a legkedveltebb helyek, és hozzá igazítja az igényeidhez. Sőt valószínűleg kutakodni is fog a Facebook tevékenységedben, hogy mit szeretsz… elvégre mesterséges intelligencia is segíti a szolgáltatást.. Valami ehhez hasonló lesz. Sajnos a béta tesztelésekből még nem sok minden derült ki, mindenesetre főleg az USA-ban fog először berobbanni, ott amúgy is múltja van már ennek. Azért is, mert először angol nyelven tudsz csak kommunikálni a programmal.

Ez is érdekelhet: Így robban be a Facebook a hardverpiacra

 

Fotó: Facebook
Forrás: Fastcodesign

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek