KezdőlapGazdaság és üzletA Facebook újabb nagy dobása lesz a virtuális asszisztens?

A Facebook újabb nagy dobása lesz a virtuális asszisztens?

-

Jobb lesz oda figyelni Zuckerbergre, mert nem csak a hardveriparra koncentrál, hanem más területek felé is nyit. A Facebooktól egyre több információ jut ki a virtuális asszisztens szolgáltatásról, amit Facebook M-nek, Monneypenny-nek neveztek el. Több lesz mint a Siri, és valószínűleg nem csak géppel fogunk kommunikálni, hanem húsvér emberekkel is.

A virtuális asszisztens szolgáltatásról már a vállalkozás ötletekben is írtam (64. ötlet). Mire lehet használni a Face virtuális asszisztensét? A messengerhez hasonló felületen tudsz kommunikálni és például étterembe tudsz asztalt foglalni, pizzát rendelni, bevásárolni, és ehhez hasonlókat… Tételezzük fel, te éppen Győrbe mész egy tárgyalásra, vagy csak oda utazol. Megkérded, hogy hol van egy jó étterem. A Facebook M könnyedén kikeresi a Facebookról is, hogy melyik a legkedveltebb helyek, és hozzá igazítja az igényeidhez. Sőt valószínűleg kutakodni is fog a Facebook tevékenységedben, hogy mit szeretsz… elvégre mesterséges intelligencia is segíti a szolgáltatást.. Valami ehhez hasonló lesz. Sajnos a béta tesztelésekből még nem sok minden derült ki, mindenesetre főleg az USA-ban fog először berobbanni, ott amúgy is múltja van már ennek. Azért is, mert először angol nyelven tudsz csak kommunikálni a programmal.

Ez is érdekelhet: Így robban be a Facebook a hardverpiacra

 

Fotó: Facebook
Forrás: Fastcodesign

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek