A Facebook újabb nagy dobása lesz a virtuális asszisztens?

Facebook m virtuális asszisztens
Facebook m virtuális asszisztens

Jobb lesz oda figyelni Zuckerbergre, mert nem csak a hardveriparra koncentrál, hanem más területek felé is nyit. A Facebooktól egyre több információ jut ki a virtuális asszisztens szolgáltatásról, amit Facebook M-nek, Monneypenny-nek neveztek el. Több lesz mint a Siri, és valószínűleg nem csak géppel fogunk kommunikálni, hanem húsvér emberekkel is.

A virtuális asszisztens szolgáltatásról már a vállalkozás ötletekben is írtam (64. ötlet). Mire lehet használni a Face virtuális asszisztensét? A messengerhez hasonló felületen tudsz kommunikálni és például étterembe tudsz asztalt foglalni, pizzát rendelni, bevásárolni, és ehhez hasonlókat… Tételezzük fel, te éppen Győrbe mész egy tárgyalásra, vagy csak oda utazol. Megkérded, hogy hol van egy jó étterem. A Facebook M könnyedén kikeresi a Facebookról is, hogy melyik a legkedveltebb helyek, és hozzá igazítja az igényeidhez. Sőt valószínűleg kutakodni is fog a Facebook tevékenységedben, hogy mit szeretsz… elvégre mesterséges intelligencia is segíti a szolgáltatást.. Valami ehhez hasonló lesz. Sajnos a béta tesztelésekből még nem sok minden derült ki, mindenesetre főleg az USA-ban fog először berobbanni, ott amúgy is múltja van már ennek. Azért is, mert először angol nyelven tudsz csak kommunikálni a programmal.

Ez is érdekelhet: Így robban be a Facebook a hardverpiacra

 

Fotó: Facebook
Forrás: Fastcodesign

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!