A Ferrari tényleg külön részvényt kap

Amikor október közepén Amerikában is kibocsátották a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) részvényeit, akkor mi úgy vezettük fel, hogy Ferrari részvényeket vehetünk. Ez részben igaz is volt, de leírtuk, hogy mivel a FCA tulajdonában áll, ezért kapunk belőle részt.

Most viszont egy új hír került ki, hogy a Ferrari részt leválasztják a cégtől, és a luxusmárkát utána bevezetik a New York-i tőzsére. Az igazgató tanács már elfogadta a Ferrari különválasztását. Ezt mostanában sok cég alkalmazza, például az Ebay leválasztotta a Paypal-t, aztán a HP is bejelentette, hogy különválasztja a részlegeit, erről itt olvashatsz. 

A Ferrari szétválás bejelentése utána az árfolyam 19%-ot emelkedett.
A kibocsátás óta a Fiat Chrysler Automobiles  (FCAU) részvényei így már 21,52%-ot emelkedtek. Részben persze a Ferrari bejelentésnek köszönhetően.

Érdemes venni a FCAU részvényt? A szétválás után mindig pezsgést visznek a cég életében, ezért mindenképpen. A Ferrari részvényre pedig jövő évig biztosan kell várni.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!