KezdőlapTőzsdeA Ferrari tényleg külön részvényt kap

A Ferrari tényleg külön részvényt kap

-

Amikor október közepén Amerikában is kibocsátották a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) részvényeit, akkor mi úgy vezettük fel, hogy Ferrari részvényeket vehetünk. Ez részben igaz is volt, de leírtuk, hogy mivel a FCA tulajdonában áll, ezért kapunk belőle részt.

Most viszont egy új hír került ki, hogy a Ferrari részt leválasztják a cégtől, és a luxusmárkát utána bevezetik a New York-i tőzsére. Az igazgató tanács már elfogadta a Ferrari különválasztását. Ezt mostanában sok cég alkalmazza, például az Ebay leválasztotta a Paypal-t, aztán a HP is bejelentette, hogy különválasztja a részlegeit, erről itt olvashatsz. 

A Ferrari szétválás bejelentése utána az árfolyam 19%-ot emelkedett.
A kibocsátás óta a Fiat Chrysler Automobiles  (FCAU) részvényei így már 21,52%-ot emelkedtek. Részben persze a Ferrari bejelentésnek köszönhetően.

Érdemes venni a FCAU részvényt? A szétválás után mindig pezsgést visznek a cég életében, ezért mindenképpen. A Ferrari részvényre pedig jövő évig biztosan kell várni.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek