KezdőlapTőzsdeOnlineTőzsdeExpoA filmekben ezzel keresik a legtöbb pénzt

A filmekben ezzel keresik a legtöbb pénzt

-

Most nem a klasszikus bankrablásos filmekre gondolok, hanem az olyanra, ami mögött egy kicsit nagyobb spekuláció, nagyobb tervezés áll. Legyen az akár egy emberrablás, vagy valami terrorcselekmény, jó pár példát látunk a filmekben, hogy a legtöbb pénzt a tőzsde befolyásolásával lehet keresni. Nézzünk is rá egy példát.

Láttad már a Hajsza a föld alatt c. filmet? Ebben a főszereplő látszólag azért ejti túszul a metró utasait, hogy váltságdíjat kapjon értük. A filmben kiderül, hogy igazából az arany árfolyamának emelkedésére, és a tőzsde zuhanására spekuláltak az elkövetők. 1:14:30 és 1:15:30 között beszélnek a filmben a spekulációról. 2 millió dollárból így tudtak volna több száz millió dollárt csinálni néhány óra alatt. Ehhez tudod mi kellett? A válasz? Opciós kereskedést kellett használniuk. Itt a jelenet kivágva:

Természetesen azért is tudták ezt megjátszani, mert ők ismerték az esemény bekövetkezésének napját. És a kockázatuk csak a 2 millió dollár volt. Természetesen mivel lenyomozható volt, hogy kik voltak a bűnözők, így nem kapták volna meg a pénzt akkor sem, ha a végén nem fogják el őket, mivel közben rájöttek a turpisságra a hatóságok. De most a mi szempontunkból nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem véletlen, hogy a legtöbb filmben az azonnali részvényvásárlás helyett (hagyományos kereskedés), a spekulánsok  az opciót preferálják. Mert ezzel lehet a legrövidebb idő alatt, jó kockázatkezelés mellett a legtöbb pénzt keresni. Miért?

Az árfolyamok csak 6-10%-ot mozogtak,

  1. esetben hagyományos prompt alapon spekuláltak volna a tőzsde indexek esésére, vagy az arany emelkedésére, akkor nagy kockázat mellett is csak néhány százalék hozamot érhettek volna el. De ez eszméletlen nagy kockázat, sőt a lebukás is nagyobb lett volna.
  2. esetben opciós piacon Put és Call opciót vettek (erről részletesen itt olvashatsz). Azért is választották ezt, mert ők maximum arra a napra spekuláltak. Az opciók gyorsabb felértékelődése miatt pedig az alaptőke többszörösének megfelelő hozamra tudnak szert tenni, előre meghatározott kockázat mellett (a filmben ez 2 millió dollár). Ezért sem érdekelte őket a 10 milliós váltságdíj.

Mit láthatsz ebből?

  • A legrövidebb idő alatt a legtöbb pénzt az opciós kereskedéssel érheted el úgy, hogy közben a kockázatodat is sokkal jobban be tudod határolni.
  • Bár elsőre bonyolultnak tűnhet az opciózás, hamar ráérzel. Gondolj csak bele, a forgatókönyvíróknak is azonnal ez jut eszébe.

Ez után a kis bevezető után máris kedvet kaptál, hogy megismerkedj azzal, amit a profi nagybefektetők is használnak, az opciós kereskedéssel?

Szeretnél többet tudni az opciókról? Csatlakozz egy ingyenes képzéshez!

Fotó: Hajsza a föld alatt c. film

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek