A filmekben ezzel keresik a legtöbb pénzt

Most nem a klasszikus bankrablásos filmekre gondolok, hanem az olyanra, ami mögött egy kicsit nagyobb spekuláció, nagyobb tervezés áll. Legyen az akár egy emberrablás, vagy valami terrorcselekmény, jó pár példát látunk a filmekben, hogy a legtöbb pénzt a tőzsde befolyásolásával lehet keresni. Nézzünk is rá egy példát.

Láttad már a Hajsza a föld alatt c. filmet? Ebben a főszereplő látszólag azért ejti túszul a metró utasait, hogy váltságdíjat kapjon értük. A filmben kiderül, hogy igazából az arany árfolyamának emelkedésére, és a tőzsde zuhanására spekuláltak az elkövetők. 1:14:30 és 1:15:30 között beszélnek a filmben a spekulációról. 2 millió dollárból így tudtak volna több száz millió dollárt csinálni néhány óra alatt. Ehhez tudod mi kellett? A válasz? Opciós kereskedést kellett használniuk. Itt a jelenet kivágva:

Természetesen azért is tudták ezt megjátszani, mert ők ismerték az esemény bekövetkezésének napját. És a kockázatuk csak a 2 millió dollár volt. Természetesen mivel lenyomozható volt, hogy kik voltak a bűnözők, így nem kapták volna meg a pénzt akkor sem, ha a végén nem fogják el őket, mivel közben rájöttek a turpisságra a hatóságok. De most a mi szempontunkból nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem véletlen, hogy a legtöbb filmben az azonnali részvényvásárlás helyett (hagyományos kereskedés), a spekulánsok  az opciót preferálják. Mert ezzel lehet a legrövidebb idő alatt, jó kockázatkezelés mellett a legtöbb pénzt keresni. Miért?

Az árfolyamok csak 6-10%-ot mozogtak,

  1. esetben hagyományos prompt alapon spekuláltak volna a tőzsde indexek esésére, vagy az arany emelkedésére, akkor nagy kockázat mellett is csak néhány százalék hozamot érhettek volna el. De ez eszméletlen nagy kockázat, sőt a lebukás is nagyobb lett volna.
  2. esetben opciós piacon Put és Call opciót vettek (erről részletesen itt olvashatsz). Azért is választották ezt, mert ők maximum arra a napra spekuláltak. Az opciók gyorsabb felértékelődése miatt pedig az alaptőke többszörösének megfelelő hozamra tudnak szert tenni, előre meghatározott kockázat mellett (a filmben ez 2 millió dollár). Ezért sem érdekelte őket a 10 milliós váltságdíj.

Mit láthatsz ebből?

  • A legrövidebb idő alatt a legtöbb pénzt az opciós kereskedéssel érheted el úgy, hogy közben a kockázatodat is sokkal jobban be tudod határolni.
  • Bár elsőre bonyolultnak tűnhet az opciózás, hamar ráérzel. Gondolj csak bele, a forgatókönyvíróknak is azonnal ez jut eszébe.

Ez után a kis bevezető után máris kedvet kaptál, hogy megismerkedj azzal, amit a profi nagybefektetők is használnak, az opciós kereskedéssel?

Szeretnél többet tudni az opciókról? Csatlakozz egy ingyenes képzéshez!

Fotó: Hajsza a föld alatt c. film

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!