A HVG gerillamarketingezett a Minneren?

Tavaly decemberben egy olvasóm írt nekem, hogy 11 darab könyvhöz jutott hozzá, és ebből egyet megtart, a többit, vagyis 10 db-ot felajánl a Minneren soroslásra. Mondtam is neki, hogy persze, jó ötlet, köszönöm, hogy a Minnerre gondolt. Aztán mikor elmondtam egyik ismerősömnek, ő kérdezte tőlem, hogy mennyit ér az a 10 könyv, mondom kb. 29 000 Forintot. Na igen, itt már nekem is sántított a dolog, de ez nem gátolt meg, hogy karácsonyi nyereményjátékként kitegyem a Minner Facebookjára. De van itt még néhány furcsaság, de először is jöjjön, hogy is kezdődött:

Ezt írta nekem levélben az olvasóm: “Szia Milán! Tamás vagyok. Már régóta követem a MINNERT, olvasom az írásaidat. A tárgyra térve a napokban hozzá jutottam 11 darab HVG által kiadott -52 döntési modell – A stratégiai gondolkodás kézikönyve-könyvhöz. Mivel nekem ennyire nincs szükségem, arra gondoltam, hogy 10 darabot odaadnám neked. Valamilyen karácsonyi játék keretén belül kisorsolhatnád a követőid között. A könyvek természetesen újak. 🙂 Amennyiben érdekel a dolog, akkor írj és eljuttatom hozzád. Üdvözlettel: J. Tamás”

Mi az, ami miatt gerillmarketing akcióra gondolunk néhány olvasómmal, ismerősömmel?:

  • A fenti képen is láthatod, hogy szép kis csomagban jött meg, “HVG Könyvek” matricával.
  • Sok rendes ember van, de valahogy furcsa volt, hogy eddig még egyszer sem írt rám az olvasóm, nem kért érte semmi, csak felajánlotta. Persze tudom, léteznek rendes emberek.  Mégis 29 000 forint értékű könyvcsomagot odaad?
  • Többször is megkérdeztem, hogy honnan vannak a felajánlott könyvek, de mindig kitért az illető a válasz alól.

Igen, ismerősöm szerint, megint az van, hogy nagyra tartom a Minnert, hogy foglalkoznak velem 🙂 , a HVG foglalkozik az oldallal. Hm. Miért ne? Tudják, hogy lelkes vagyok, és azért elég szép olvasótáborom van.

Egyébként,

  • ha gerilla akció volt, akkor zseniális.
  • ha nem gerillamarketing volt, akkor is csodálatos, hogy valaki így felajánl 10 könyvet.
  • arról pedig nem is beszélve, hogy elvileg párosával sorsoltam, de sok olvasóm volt, hogy további sorsolásra ajánlotta fel a könyvet, ha párjával nyerte, így pl. sikerült is több nyertest kisorsolnom. Nagyon klassz olvasóim vannak.

Ehhez kapcsolódó cikk, nézd meg a Minner gerillamarketing akcióit. 
Gerillamarketing – A kis cégek lehetősége, hogy bekerüljenek a médiába? Ennél sokkal több!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!