A karácsonyi árukészleted már most elkésett?

Dátum

Megosztás


Így június derekán egyre több beszélgetésben hangzik el a „merre mentek nyaralni” kérdés. Persze érthető a dolog. Kinek ne esne jól az egész éves kőkemény hajtás után némi kikapcsolódás? Ami biztos, hogy a zavartalan nyaralás kulcsa a tudatos tervezés. Ha előre leszervezünk mindent, háborítatlanul élvezhetjük a feltöltődést. Minél hamarabb áll neki valaki a szállás, a program, az út szervezésének, annál felhőtlenebb lesz a kikapcsolódása. Nem meglepő, mennyire hasonló a helyzet a Kínából történő árubeszerzéssel is.

A cikket Csépe Gábor, a Minner kínai import szakértője és oktatója írta, aki aktívan foglalkozik kínai importtal.

Friss változások

Az elmúlt hetek során a Kimport Facebook posztjainkban illetve a Minner Extra csoportban is beszámoltunk a Kínából Magyarországra történő vasúti szállítással kapcsolatos pozitív tapasztalatokról. Vagyis arról, mennyire gyorsan itt vannak ezek a szállítmányok, mennyivel könnyebb velük tervezni, és a többi…

Nagyon úgy fest, hogy a jó világnak vége és eddig tudtunk rengeteg időt nyerni a vasúton történő behozatallal. Ne értsétek félre, a vasút még mindig sokkal jobb a jelenlegi extrém lassú hajós szállításnál.

viszont 20-25 nap helyett ismét kb. 30-40 nappal lehet számolni az indulástól, mire a szállítmányod Magyarországra ér.

Mi ennek az oka?

Nos, egyre több nagy cég tért vissza a vasúti szállításra. Sokan ódzkodtak tőle
az utóbbi hónapokban, merthogy Oroszországon meg Fehéroroszországon keresztül van az EU-ba tartó jelenlegi útvonal (Ukrajnán keresztül is jött előtte, az a vonal nyilván most inaktív), de talán eltelt annyi idő probléma nélkül, hogy ismét mernek sokan indítani vasúttal konténereket. Lehet, hogy az extrém lassú hajós szállítás is segítette ezt a folyamatot (katasztrófa, ami a tengeren van).

Ennek egyrészt örülhetünk, hiszen egyre több szereplő szerint megbízható az útvonal, másrészt nem örülünk, mert az eddigi hatalmas előnyünk a tengerhez képest olvadni kezdett, nem csak tranzitidőben, hanem a díjakban is.

Friss infó: A díjaknál szintén nem tudunk örömhírekről beszámolni, a májusi és júniusi nagyon kedvező díjak után a vasúti full konténeres szállítási díjak júliusban várhatóan 1500-2000 dollárral emelkedni fognak, ennek megfelelően pedig a vasúti LCL szállítások díjai is várhatóan emelkednek. A hét második felében valószínűleg megkapjuk a díjakat, hogyha valakit érdekel kérdezzen nyugodtan minket valamelyik platformon (e-mail, telefon, messenger, stb.)

Repülős szállítási díjak jelenleg: 7-9 USD / kg normál ker. árura.

ha már most ez van, mi lesz itt szeptember-októberben, tehetjük fel a költői kérdést.

Nyilván ez egy soktényezős dolog, ne legyenek illúzióink. Ősztől szinte borítékolhatók a jelentős torlódások. Vállalkozóként, kereskedőként, webáruház tulajdonosként ennek fényében a következő kérdésekre célszerű választ adnunk:

  • Mennyit bukhatunk, ha a Black Friday és a karácsonyi árukészlet nem ér be időben a raktárba?
  • Megvan a listánk azokról az árukról, amiket mindenképpen be akarunk hozni?
  • Nyugodtabban szeretnénk-e majd ősszel aludni, miközben a konkurenseknek a haja hullik az extrém lassú szállítási időktől?

Ezek miatt tehát a legjobb, ha már most megtervezzük, mikorra legyen itt a karácsonyi áru.

Minden évben augusztus/szeptemberben/októberben keresnek meg minket importőrök, hogy akkor november első hetére itt kéne legyen az áru, úgy hogy még beszállítójuk sincs.

Ez mission impossible.

A karácsonyi rendelést most kell leadni

… Pláne hogyha van gyártási idő és hajós/vasúti szállítással éri csak meg behozni az árut. Javasolt tehát ezzel időben elkezdeni foglalkozni még most a nyár elején. Képzeld csak el, mennyivel nyugodtabban mehetsz majd nyaralni annak a tudatában, hogy az őszi-téli profit kulcsát jelentő árukészlet szó szerint sínen van.

Hiszen a rengeteg bizonytalan faktort figyelembe véve időben gondoskodtál arról, amit kontrollálni tudsz.

Hogyha segíteni tudunk beszerzésben/szállításban, vagy csak előzetes szállítási díj kalkulációban, keress minket nyugodtan!

Még további segítség: a 8900 forintos Kínai Import Alapok minikurzust most megkaphatod ingyen, hírlevél feliratkozásért cserébe: kérem az online kurzust!

Konténernyi kérdésed maradt? Regisztrálj a július 14-i ingyenes online kérdezz-felelekre, találunk megoldást. Lássuk a Q&A online eseményt!

Jó importálást!
Gábor

Olvass tovább a kínai importról

Fotó: Pexels

Csépe Gábor
Csépe Gáborhttps://minnerakademia.hu/products/course/kinai-import-alibaba-online-tanfolyam
Csépe Gábor vagyok. Két kereskedelmi vállalkozásom van, mindkettő saját márkás Kínából importált termékek nagykereskedelmével foglalkozik. Mindig is érdekelt a beszerzési, termékfejlesztési folyamat, hogy valami értékeset, lehetőleg egyedit alkossunk és mutassunk a piacnak. Valószínűleg pont emiatt az érzelmi elköteleződés (és egy csipetnyi kalandvágy) miatt sikeresen alakultak a Távol-Keleti beszerzéseink, és mindvégig élveztem, élvezem ezzel foglalkozni. Ma már több cégnek is segítek az importálásban, továbbá itt a Minneren szakértősködök a témában.