Mit ajándékoznak az emberek Valentin napon kutatás. Webshoposok és vendéglátósok örülhetnek

Dátum

Megosztás

Az éttermesek egészen biztosan nem is sejtik, hogy a Valentin nap mekkora piac az ő oldalukon. Az ire.hu piacterünkön keresztül készítettünk egy felmérést, amelyben kiderült mit is ajándékoznak egymásnak a magyar párok Valentin napon 2022-ben. 379-en töltötték ki az online kérdőívet, és hamar kiderült, hogy főleg a 18-25 év közöttiek ünneplik meg párjukkal ezt a napot. Sokan mondhatják azt, hogy nem csak egy napon kell szeretni egymást, de a Valentin nap nem is arról szól. Kell egy nap a szerelmeseknek, kell egy dedikált nap, amikor még több minőségi időt töltünk párunkkal. Sokszor ilyenkor szerzik be azokat az ajándékokat, amelyekkel akár több időtöltéshez is hozzásegítik a kapcsolatukat. 

A kitöltésnél a férfiakat volt a legnehezebb rávenni a válaszadásra, ami számunkra nem is volt meglepő, hiszen a hölgyeket sokkal jobban leköti ez az ünnep. Ami egyértelműen látszik a kutatásból, hogy az egyik legkedveltebb ajándék, időtöltés hogy a párok ilyenkor étterembe mennek. Ezt valószínűleg érzik az étteremtulajdonosok is, de lehetséges, hogy nem is gondoltak bele, hogy ilyen nagy piacuk van Valentin napon.

A kutatás segíthet abban is, hogy a webáruház tulajdonosok milyen célzási beállításokat használjanak a Facebookon, ha gyors konverziót szeretnének elérni.

Akár az ajándékozót, akár az ajándékozottat nézzük a 2. helyre a klasszikus Valentin napi ajándékok kerültek, mint a bonbon, virág, desszert. A 3. helyen pedig egyértelműen a gravírozott, feliratozott ajándékok végeztek.

A kitöltők 61%-a 18 és 25 év közötti volt, ami jól mutatja, hogy idővel megkopik a Valentin nap varázsa. Sokan jelölték be azt is, hogy saját maguk készítik el az ajándékot, vagyis csináld magad megoldást választják (DIY). Utóbbiról megkérdeztük a kitöltőket, akik többsége kívánságlistát készít a jeles napra. Például kártyákra írnak fel randiötleteket, intim időtöltés ötleteket, vagy csak szimplán kívánságaikat és időnként húznak a kártyákból. Ezzel el is érik azt, hogy nemcsak egy napig tart a Valentin nap, hanem több hónapig is kitart a varázsa.  

Legjobb Valentin napi ajándékok – ire.hu kutatás

Mit ajándékozol most Valentin napon? Erre a kérdésre az alábbi válaszokat jelölték be a kérdőív kitöltők:

  1. Étterembe mennek (31,2% jelölte)
  2. Klasszikus ajándékok (virág, bonbon, desszert… –  30,6%. ötlet: Loc(k)albox – okos ajándékdoboz (kattints ide) 
  3. Feliratozott vagy gravírozott ajándék (pl. bögre –  30,4 %)
  4. DIY, csináld magad ajándék (24,5%)
  5. Fehérnemű, erotikus játékszer (20,2%)
  6. Mobiltok, pénztárca, egyéb kiegészítő (15,9%)
  7. Ruházat (14,8%)
  8. Ékszer, óra, bőrdíszmű (14,2%) – ötlet: Aranyba mártott rózsa
  9. Színház, mozi, koncert jegy (13,7%)
  10. Különleges élmény (főzőtanfolyam, extrém élmény… – 12,4%)

A kutatásban megkérdeztük azt is, hogy minek örülne a kérdőív kitöltő, ezt már az infografikán látod. 

Mit ajándékozol Valentin napon 2022-ben (ire.hu kutatás)

Valentin napi ajándék ötletek az ire.hu -n, ami egyébként a Minner piactere, amolyan kis laboratórium lesz a következő években a Minner berkein belül.

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!