A Microsoft olyan változáson megy keresztül, amire nem is gondolsz!

Mi jut először eszedbe a Microsoftról? A Windows. Szuper, nekem is. Képzeld el azt, amikor bemész majd egy elektronikai szaküzletbe, és alapból megnézed majd a Microsoft termékeket is. Tudod laptopok, asztali gépek… Ez lesz a jövő. A Microsoft megújult, és ezt már kijelenthetjük. Miből látszik?

Azonnal elkapkodták a múlt héten bemutatkozó Surface Book notebookot a Microsoft amerikai webshopjában. Pedig nem olcsó készülék, 738 ezer forintba kerül. A készülékről a bekezdés elején található linken olvashatsz többet (illetve videókat az én cikkem végén is találsz, érdemes ránézned), ennek a bejegyzésnek nem az új notebook bemutatása a célja. Mi látható ebből? Az, hogy a hardver piacon is kezdi megállni a helyét a technagyágyú. Sőt az Apple prémium termékeinek (notebookjainak) lehet a méltó konkurense, ideje volt valakinek odalépni!

A konzol piacon már találkozhattál a céggel, most viszont a laptopok felé is kacsingatnak, és nem is kis sikerrel.  A Surface sorozatukra most tették fel az i-re a pontot. (hogy szellemesen kicsit az I cuccokra, vagyis az Applere utaljak). Baj, hogy nem kapkodták el a hardverpiacra lépést? Nem, pont időben ért be a cég. Már nem csak a szoftverekre fog csak fókuszálni. Tavaly a bevételük 19%-a származott hardverből, ez most megváltozhat, és évente kétszámjegyű növekedést tudnak majd felmutatni ezen a piacon!

A részvény árfolyama a legutóbbi Microsoftos cikkek óta nem is változott. Sőt az akkori várakozás sem lépett még életbe, vagyis az, hogy 49 dollár felett érdemes lesz vásárolni. Öveket bekapcsolni!
Így nézett ki az elemzésem, akkor, ami most sem változott:

Előző elemzésünk így szólt (2015. július 12.):
A Microsoft részvényének ára az elmúlt időszakban oldalazott, és már egy nagyobb korrekción is túl van. 49 dollár felett érdemes lesz foglalkozni a részvény vásárlással. És 45 dollárra tudjuk majd helyezni a stop szintünket, ha rossz irányba menne az árfolyam, ott ki tudunk szállni. A részvény 60 dollár fölé is emelkedhet, így 8% kockázatunkra jut 22% profit.

 

Microsoft részvény elemzés - finviz.com
Microsoft részvény elemzés – finviz.com


Fotó: Microsoft

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!