KezdőlapTőzsdeA Pepsi vs Coca-Cola harcot lassan a Pepsi nyeri? A Pepsi most...

A Pepsi vs Coca-Cola harcot lassan a Pepsi nyeri? A Pepsi most újított, megvette a SodaStreamet

-

A kóla-háború folytatódik? Már több évtizede harcol egymással a két nagy kóla óriás a Pepsi és a Coca-Cola. A Coca sokkal dominánsabbnak tűnik, de közben már rég egy szinten vannak, sőt a Pepsi már kitette az indexet. Most az izraeli SodaStream céget vette meg.

A dizájnos és modern szódagép gyártó céget 3,2 milliárd dollárért vette meg a Pepsi. Ezzel tovább növelve egészséges étrenddel kapcsolatos termékpalettáját. A SodaStreamnek 3500 alkalmazottja van, akik havonta fél millió szódagépet gyártanak. A cég a termékeivel itthon is jelen van már, ahogy még további 45 országban. A Pepsi tehát egy olyan céget vett meg, aminek a disztribúciójára már csak egy kicsit kell rásegítenie.

Friss hír: A cikk megjelenésé követően nemsokkal a Coca-Cola is bejelentette egy felvásárlást. A Costa Coffee kávézóláncot vették meg – forrás: 24.hu

Pepsi vs Coca-Cola

Bár a Pepsinek nagyobb az éves bevétele a Coca-Cola a fele akkora bevételből mégis szinte ugyanakkora profitot tud termelni. A Pepsi árbevételének és nyereségének növekedését (vagy éppen szinten tartását) most a snack (pl. Lays) üzletág húzza, a Coca-Cola-ét pedig főleg az áremelés és a költségcsökkentés.

Coca-Cola (2017) Pepsi (2017)
Bevétel $33.92 milliárd $64.42 milliárd
Cash flow $7.00 milliárd $8.83 milliárd
Készpénz $21.37 milliárd $20.61 milliárd
Adóság $48.99 milliárd $43.53 milliárd

 

A Pepsi sokkal vonzóbb a befektetők szemében: Osztalékban is sokkal erősebb és ami még ennél is fontosabb a termékdiverzifikációban (a SodaStream vásárlás is hozzájárul) sokkal jobb. A Coca helyett a Pepsi szerepel a Minner befektetési portfóliójában, már több éve és most újból érdemes frissíteni a portfóliót. 100 és 120 dollár között keresem a beszállási pontot, 100 dollár alatt már nem vásárolok.

Olvasd el a többi tőzsdei tartalmat is! Kattints ide!

Hogyan döntsd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsde oktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Forrás: CNNMoney
Fotó: SodaStream

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek