KezdőlapGazdaság és üzletA Tesla magyarországi Facebook oldala nem is hivatalos! Pedig már több mint...

A Tesla magyarországi Facebook oldala nem is hivatalos! Pedig már több mint 20 ezren követik

-

Ha abból indulunk ki, hogy a legtöbb ember meg se nézi igazából mit lájkol, akkor lehetséges, hogy a Tesla magyarországi Facebook oldala megtévesztheti a követőket, sőt még ennél is tovább megyek! Már 24 000-en követik a Tesla Motors Magyarország nevű Facebook oldalt. Bár kiírták a névjegy rövidített változatánál, hogy “A Tesla magyar kedvelőinek oldala”, mégis a legtöbb követő nem is tudja eldönteni, hogy a cég hivatalos oldalával áll-e szemben, bár lehet, hogy nem is vizsgálják ezt a követők (mert sajnos azt sugallja az oldal, hogy a hazai hivatalos FB oldala), a felhasználók nem fognak belemenni a névjegy mögé és böngészni, hogy “jéé kiírták, hogy nem is a hivatalos oldal…”. Miért fontos ez?

Jelenleg olyan emberek viszik (posztolnak) egy cég márkaoldalát, akik nem kapnak hivatalos útmutatást arról, hogy mit használhatnak, miről írhatnak…. Saját maguk döntik el a kommunikációjukat. Ez még nem is lenne baj, ha néhány ezer követőről lenne szó, de ekkora követőszámnál már nem mindegy mit tesz ki, sőt a márka megítélését is irányítja itthon. Ez káros is lehet, mégha imádják az autókat, akkor is. Természetesen más lenne a helyzet, ha az lenne a neve a FB oldalnak, hogy “Tesla rajongók oldala”, vagy valami hasonló, így viszont most félreérthető.

Valószínűleg a Tesla is fel fog figyelni erre, és hamarosan elindítja az oldal megszüntetését. Most már összevont oldalakat szoktak alkalmazni a nagy márkák, vagyis hamarosan, ha beindul a cég valós hazai oldala, akkor Tesla mostani oldalán láthatsz majd magyar nyelvű posztokat (lokálisan tudja, hogy azt mutassa neked), és ott lesz a kék körben egy pipa, hogy ellenőrzött oldal a Facebook által.

Fotó: Wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek