Kezdőlap Gazdaság és üzlet A Youtubeon 5-10 millió forintot is kereshet egy jó (magyar) vlogger vagy...

A Youtubeon 5-10 millió forintot is kereshet egy jó (magyar) vlogger vagy egy jó koncepcióval működő Youtube csatorna

-

Te is kíváncsi vagy, hogy mennyit kereshet egy videóblogger? Például Unfield, Dancsó Péter, Szirmai…? Már a hozzávetőleges minimum számok is olyan nagynak tűnnek majd, hogy te is azonnal videókamerát ragadnál. A Minneren már láthattál példát csak Kinder tojás bontogatásból milliókat kereső Youtube csatornáról. Viszont a valós vloggerek jobban érdekelhetnek téged, mivel azokat többször látjuk magunk előtt, illetve nagyobb rajongótáborral rendelkeznek.

A legsikeresebb videóbloggerek általában valamelyik nagyobb hazai Youtube-networkhöz csatlakoznak, ilyen például a SpecialEffectsHUNGARY, Star Network  vagy a HDMarketing. Így további reklámozókat is be tudnak vonzani, nem csak a Youtube-hoz tartozó reklámok futnak a videók előtt (közben, rajta…). Továbbá ezek a network cégek segítik a vloggereket, támogatják őket (események szervezése, hirdetők felkutatása, videókészítés, ötletek, Youtube channel marketing, személyes márkaépítés…). Mivel a legsikeresebbek ilyen cégekhez csatlakoznak, így a weben található statisztikák valójában szinte pontos képet mutatnak, és a tól-ig értékek is már jó támpontot adnak nekünk, hogy mennyit is keresnek kedvenc videóbloggereink. Hidd el, megdolgoznak a pénzükért, a videózás nem könnyű műfaj.

Néhány példa (ezeket a becsült értékeket több forrásból szereztem, átlagoltam őket):

  • Videómánia (Dancsó Péter) – Éves 10-20 millió forint becsült bevétel (függ a videók megtekintésétől)
  • TheVR – Éves 7-15 millió forint becsült bevétel
  • Hollywood Hírügynökség (Szirmai Gergely) – Éves 4-8 millió forint bevétel csak ezzel a csatornájával. Több csatornája is van Szirmainak.

Két olyan weboldalt hozok most példának, ahol egyrészt kutakodni is tudsz, másrészt pontosabb képet kapunk a mennyiről (magyar statisztikák):

  • vidstatsx.com: A toplistát és a friss videóstatisztikákat innen érdemes nézni.
  • Socialblade.com: Itt pedig az egyes csatornák bevételének becslését látod, továbbá itt is érdekes statisztikákat láthatunk a vloggerekről.

Youtubehoz kapcsolódó Minner vállalkozási ötletek:

Ez is érdekelhet: 
Külföldre szóló Youtube csatornával évente milliárdokat is kereshetsz! – A világ legjobban kereső Youtube sztárjai

Fotó: Wikipédia/Szirmai Gergely

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek