KezdőlapTőzsdeAnno előre megmondtam, hogy délután 4-körül merre megy az arany árfolyama -...

Anno előre megmondtam, hogy délután 4-körül merre megy az arany árfolyama – Jobb voltam, mint a TV jósda, elindult a blogger karrierem.

-

Most le fogom leplezni magam. A minner.hu már több mint 3 éves, de tudnod kell, hogy én már 2009 óta, vagyis 8 éve bloggerkedem. Először csak tőzsdei blogot vezettem (a név is más volt), igaz oda sok szöveget nem kellett írni. Akkor még felsőoktatási tanulmányaimat folytattam, így volt idő kutatni, fejlesztgetni, illetve többet foglalkozni a tőzsdével. Akkor ismertem meg az ún. neurális hálókat. Valójában mint egy jós, előre jeleztem mikor törhet ki adott deviza, részvény, vagy akár a nemesfémek, mint az arany árfolyama.. Mikor várható trendváltozás, vagy éppen egy trend folytatása. Egyébként, ha úgy nézzük, BIG DATA elemzést csináltam, adatokkal dolgoztam.

Bejött, kilőtt az arany – elindult a tőzsdekarrierem

Tehát kitanultam az alap programozást, és a szoftverek használatát, amivel már tudtam neurális háló elemzéseket készíteni részvényekre. És az előrejelzéseket elkezdtem felpakolni a blogomra. Az alábbi képen láthatod azt, ami felkapott lett, főleg azért is, mert akkor a Portfolio bloggerek között voltam én is, így a portfolio.hu-ra is kikerültek a bejegyzéseim. Szóval itt láthatod azt az előrejelzést, amit akkor több ezren láttak, sőt, utána lettek aktív olvasóim. A felső ábrán az előrejelzést láthatod, ez került fel először, majd a második ábra már az eredményt mutatja, amit pár nap múlva tettem fel frissítve a blogbejegyzést. Kép alatt folytatom. Képernyőfelvétel (391) Izgultam is aznap, mert már  délelőtt felkerült a portfolio.hu-ra, így sok látogató látta. Tehát szó szerint be kellett jönnie az elemzésnek, mert sokan figyeltek. Akkor volt pont az első “tárgyalásom is”, egy zalaegerszegi brókercég keresett meg (ott jártam főiskolára). Mondtam nekik, hogy bocs, de közben figyelnem kell az árfolyamokat. Az elemzés szerint már 4 előtt érdemes volt betenni egy vételi pozíciót az aranyra, és azt másnap 11-ig tartani. És bejött! Mondanom sem kell, nagy löketet adott a tőzsdei kereskedésemben is, illetve abban, hogy tovább foglalkozzam a témával. Illetve utána is szépen jöttek az eredmények. A kutatás eredménye végül rámutatott, hogy főleg stratégiaalkotásra lehet használni ezt a fajta módszert.

Mi történ, miután bejöttek az elemzések?

  • A neurális háló használatát tovább tanultam. Különböző modelleket és stratégiákat teszteltem.
  • Sajnos nem mindig volt elég a gépkapacitás hozzá, volt amikor egy-egy elemzéshez 24 órán át ment a gép. Egy áramszünet esetén a hajamat téptem volna.
  • Rengeteget tanultam az árfolyamokról, miközben különböző stratégiákat teszteltem.
  • Egy cégnél állást kaptam, sőt, még egy másik tőzsdei cég üzleti blogját is én írtam, sok bejegyzést vettek tőlem.
  • Még talán a Minner-t is ennek köszönhetem.
  • Azóta is használom a neurális háló elemzést, de nem előrejelzésre, hanem stratégiák alkotására.
  • Előző pontot folytatva, így sikerült pár hónapja egy olyan stratégiát alkotnom, melynek használata nem sok időt vesz igénybe (ez elvárás volt), és könnyen meg is tanulható, jah, és igen, hozamot is hoz. A MinnerAkadémia videós tőzsde oktatásában a tanítványoknak ezt a stratégiát is oktatom. Az alábbi ábrán az oktatói számla egyenlegének változását láthatod az elmúlt fél évben. 200 dollárról 800 dollárig nőtt már a számla egyenlege (160 000 forint profit). Képernyőfelvétel (392)
  • Továbbá az is fontos, hogy a részvényekkel is jobban elkezdtem foglalkozni, aminek köszönhetően rengeteg üzleti modellt, részvénytársaság működését ismertem meg, és ez visszaköszön a Minner üzleti cikkeiben, hát még a vállalkozási ötletekben.

Összefoglalva tehát, egy érdekes dologgal foglalkoztam így. Lehet, nem is gondolnád, főleg mert a Minner-en nagyrészt üzleti témák vannak. A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz a tőzsdeindexekkel, részvényekkel, devizákkal alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Fotó: Bullion Vault/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek