Anno előre megmondtam, hogy délután 4-körül merre megy az arany árfolyama – Jobb voltam, mint a TV jósda, elindult a blogger karrierem.

Most le fogom leplezni magam. A minner.hu már több mint 3 éves, de tudnod kell, hogy én már 2009 óta, vagyis 8 éve bloggerkedem. Először csak tőzsdei blogot vezettem (a név is más volt), igaz oda sok szöveget nem kellett írni. Akkor még felsőoktatási tanulmányaimat folytattam, így volt idő kutatni, fejlesztgetni, illetve többet foglalkozni a tőzsdével. Akkor ismertem meg az ún. neurális hálókat. Valójában mint egy jós, előre jeleztem mikor törhet ki adott deviza, részvény, vagy akár a nemesfémek, mint az arany árfolyama.. Mikor várható trendváltozás, vagy éppen egy trend folytatása. Egyébként, ha úgy nézzük, BIG DATA elemzést csináltam, adatokkal dolgoztam.

Bejött, kilőtt az arany – elindult a tőzsdekarrierem

Tehát kitanultam az alap programozást, és a szoftverek használatát, amivel már tudtam neurális háló elemzéseket készíteni részvényekre. És az előrejelzéseket elkezdtem felpakolni a blogomra. Az alábbi képen láthatod azt, ami felkapott lett, főleg azért is, mert akkor a Portfolio bloggerek között voltam én is, így a portfolio.hu-ra is kikerültek a bejegyzéseim. Szóval itt láthatod azt az előrejelzést, amit akkor több ezren láttak, sőt, utána lettek aktív olvasóim. A felső ábrán az előrejelzést láthatod, ez került fel először, majd a második ábra már az eredményt mutatja, amit pár nap múlva tettem fel frissítve a blogbejegyzést. Kép alatt folytatom. Képernyőfelvétel (391) Izgultam is aznap, mert már  délelőtt felkerült a portfolio.hu-ra, így sok látogató látta. Tehát szó szerint be kellett jönnie az elemzésnek, mert sokan figyeltek. Akkor volt pont az első “tárgyalásom is”, egy zalaegerszegi brókercég keresett meg (ott jártam főiskolára). Mondtam nekik, hogy bocs, de közben figyelnem kell az árfolyamokat. Az elemzés szerint már 4 előtt érdemes volt betenni egy vételi pozíciót az aranyra, és azt másnap 11-ig tartani. És bejött! Mondanom sem kell, nagy löketet adott a tőzsdei kereskedésemben is, illetve abban, hogy tovább foglalkozzam a témával. Illetve utána is szépen jöttek az eredmények. A kutatás eredménye végül rámutatott, hogy főleg stratégiaalkotásra lehet használni ezt a fajta módszert.

Mi történ, miután bejöttek az elemzések?

 • A neurális háló használatát tovább tanultam. Különböző modelleket és stratégiákat teszteltem.
 • Sajnos nem mindig volt elég a gépkapacitás hozzá, volt amikor egy-egy elemzéshez 24 órán át ment a gép. Egy áramszünet esetén a hajamat téptem volna.
 • Rengeteget tanultam az árfolyamokról, miközben különböző stratégiákat teszteltem.
 • Egy cégnél állást kaptam, sőt, még egy másik tőzsdei cég üzleti blogját is én írtam, sok bejegyzést vettek tőlem.
 • Még talán a Minner-t is ennek köszönhetem.
 • Azóta is használom a neurális háló elemzést, de nem előrejelzésre, hanem stratégiák alkotására.
 • Előző pontot folytatva, így sikerült pár hónapja egy olyan stratégiát alkotnom, melynek használata nem sok időt vesz igénybe (ez elvárás volt), és könnyen meg is tanulható, jah, és igen, hozamot is hoz. A MinnerAkadémia videós tőzsde oktatásában a tanítványoknak ezt a stratégiát is oktatom. Az alábbi ábrán az oktatói számla egyenlegének változását láthatod az elmúlt fél évben. 200 dollárról 800 dollárig nőtt már a számla egyenlege (160 000 forint profit). Képernyőfelvétel (392)
 • Továbbá az is fontos, hogy a részvényekkel is jobban elkezdtem foglalkozni, aminek köszönhetően rengeteg üzleti modellt, részvénytársaság működését ismertem meg, és ez visszaköszön a Minner üzleti cikkeiben, hát még a vállalkozási ötletekben.

Összefoglalva tehát, egy érdekes dologgal foglalkoztam így. Lehet, nem is gondolnád, főleg mert a Minner-en nagyrészt üzleti témák vannak. A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz a tőzsdeindexekkel, részvényekkel, devizákkal alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Fotó: Bullion Vault/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek